Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Konkurs] Counter Strike !

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1336202627-U369501.png

Serdecznie zapraszamy do udziału w naszym nowym konkursie !

Konkurs posiada dwie kategorie i dwie nagrody:

- Najlepszy Fragmovie

- Historia Counter Strike - "Od lowa do koksa".

Zasady Fragmovie:

- FM musi trwać min. 45 sekund

- Na początku FM ma być na filmie twój nick np. "MPC Kowalski"

Zasady Historyjki:

- Ma być na temat Counter Strike

- Jest to historyjka, jak ją zaczniecie i skończycie to wasza sprawa

Regulamin:

- Każdy wstawia jedna prace, nie dwie i tylko w jeden kategorii

- Nie spamujemy, ciągle wypowiadamy się z wysokim poziomem kultury

- Regulamin globalny MPC rownież obowiązuje

- Plagiaty będą karane, usuwane oraz zdyskwalifikowane

Nagrody - Historyjka:

1 miejsce: Gold Member + Talon -5% !

2 miejsce: Talon -10% !

3 miejsce: Talon -5% !

Nagrody - Fragmovie:

1 miejsce: Gold Member + Talon -5% !

2 miejsce: Talon -10% !

3 miejsce: Talon -5% !

Prace wstawiamy do 12.05.12 od 05.05.12.

Prace wstawiacie w tym temacie, pozdrawiam!

WYNIKI

Najlepszy Fragmovie

1.VistonEr

http://www.youtube.com/watch?v=MZcxUzSqWI0&feature=player_embedded

2.DeObLocK

http://www.youtube.com/watch?v=T8qRLdQrpU0&feature=youtu.be

3.HackMaster3

http://www.youtube.com/watch?v=UiWomEQlmKM&feature=player_detailpage

Historia Counter Strike - "Od lowa do koksa"

1.Vanosh

2.Regman

3.diablo2301

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Mam pytanie czy to musi byc frag movie? a moze byc np kreedz ? bhop czy cos? 255 lj albo cos w tym stylu.

Opublikowano

Kategoria : Historia Counter Strike - "Od lowa do koksa"

Historię z Counter Strike'em zacząłem w 2007-2008 roku.

Zaczęło się od tego jak poszedłem do kolegi ...

Przyszłem do kolegi i mówię do niego gramy w NFS a on na to

Nie ja gram teraz w Counter Strike'a ja spytałem go co to za gra on powiedział ,że taka strzelanka : D

Porzyczył mi tą grę i zacząłem w nią grać.

Oczywiście byłem zielony w CS'a więc wziąłem nacisnąłem naw game ustawiłem 9 botów i na poziom Easy : )

Na początku z botami przegrywałem ,ale potem się to zmieniło ...

Grałem coraz częściej i byłem co raz lepszy potem zacząłem grać na poziomie medium,hard ...

Na botach grałem z rok aż sam się dziwie. Potem w internecie znalazłem stronę z serwerami do CS'a wziąłem pierwsze lepsze IP

Zacząłem grać ... To był serwer FFA. Na początku ludzie mówili wyjdź stąd lamerze, ale ja nie wychodziłem

Cały czas grałem staty były gdzieś ok. 3:20 słabo ; /

Gdy znudził mi się ten serwer przeszłem na inny (polska-armia) ...

Na tym serwerze (polska-armia) było znacznie inaczej nie mówili ty lemerze tylko pytali się ile gram ...

Na tym serwerze nauczyłem się dość dobrze grać w CS'a, ale i tak słabo mi szło

Gdy powiedziałem kuzynowi ,że znalazłem fajną grę Counter Strike i żeby ściągnął ją i zaczął ze mną grać on na to :

Stary ja w CS'a Gram z 3 lata (czyli zaczął w 2005-2006 jakoś tak).

Kuzyn mi powiedział ,że mnie troszkę poduczy grać w CS'a ja się zgodziłem

Weszliśmy na jakiś pusty serwer CS'a i zaczeliśmy grać pokazał mi jak strzelać ,gdzie rzucać granaty i wgl.

Pamiętam ,że to była mapa de_dust2

Gdy mnie tak uczył i uczył stawałem się co raz lepszy (boty to pikuś)

Więc zacząłem grać na serwerach z poziomem.

Kilka lat ćwiczeń i byłem nawet dobry.

Zaproszono mnie wtedy do klanu nie pamiętam nazwy ale było coś takiego xFKx

Byłem w tym klanie długo ,ale nie chciałem mieć nicku xxx | xFKx więc odeszłem z tego klanu

Natchnęła mnie taka myśl żeby założyć własny serwer CS'a

Wtedy też pomyślałem Admin bez steam ... więc kupiłem sobie steam'a

Nie miałem już dość kasy żeby kupić serwer więc starałem się zdobyć admina na jakimś serwerze.

Weszłem na serwer csczarnobyl (już go nie ma usunęli) grałem grałem grałem ...

I administrator tego serwera powiedział ,że jestem dość często na tym serwerze i czy chcę admina oczywiście się zgodziłem

Dziwnym trafem miałem tam H@ czieszyłem się mój pierwszy admin na serwerze

Potem admin tego serwera i ja nie mieliśmy kasy żeby go opłacić to serwer został usunięty

Musiałem znaleźć inny serwer . Znalazłem do dzisiaj na nim gram : )

Gdy miałem już kasę kupiłem serwer zrobiłem serwer Bf2.

Mało osób na nim grało więc nie opłacałem go już więcej i już nie miałem serwera

Więc wróciłem na tamten co na nim grałem ,tam mi się najlepiej grało

Teraz gram na serwerze extreme-players (TP) i całkiem dobrze mi się tam gra

Po tych 5-ciu latach grania w CS'a jestem już dobrym graczem.

Ale cały czas się uczę.

Człowiek uczy się do końca życia.

Pozdrawiam

Regman

Regmannn

Opublikowano

Użytkownik Mpc Forum BorekMetin2-Przygoda z cs "Od lowa do koksa"

Moja przygoda zaczeła się od momentu kiedy się przprowadziłem do wiekszego miasta.

Zaczołem chodzic tam do nowej szkoły.

Bardzo często w tej szkole koledzy mówili o jakieś grze "Cs".

Zapytałem jaka to gra oni odpowiedzieli Counter-Strike typowa multiplayer'owa Strzelanka.

Spytałem sie gdzie to mozna sciagnac a oni ze są 2 odmiany Conter Strike - Steam lub Counter-Strike-NonSteam.

Zauważyli ze nie wiedziałem czym się roznia powiedzieli ze Nonsteam to taka bezpłatna.

Nagle mój kolega (teraz przyjaciel-Piotrek) powiedział żebym do niego przyszedł to mi pokaże jak to wygląda i mi ją da.

Nazajutrz bylem u Piotrka który dał mi gre od razu pobiegłem do domu i ją zainstalowałem.

Gdy zainstalowałem Cs'a 1.6 Piotrek dal mi ip serwera FFA.

Na poczatku mialem bardzo słabe staty (można powiedziec że byłem lamą).

Lecz z dnia na dzień Piotrek uczył mnie nowych trików.

Mijał tydzień za tygodniem i skill powoli zaczynal sie poprawiac.

W wielkanoc złozyłem sie z kumplami na moj piewszy serwer (wgrywalem pluginy) lecz niestety gralo na nim bardzo mało osób.

Rok póżniej w wakacje pojechałem z moim wujem do marketu i kupiłem Cs 1.6 na platforme Steam i tak zostało.

Miesiądz po zakupie gry Cs 1.6 załozyłem sam serwer dedykowany .

Był to serwer FFA przez pierwsze kilka dni nikt nie grał lecz zaprosilem kolegow z reala , z Steam.

I tak serwer sie powiekszyl niezależnie o której porze się wbiło tam zawsze ktos grał.

Serwer stal dokladnie 1.5 roku.

Póżniej dowiedziałem się czym są Esl'le i uczestnicze w nich.

Po dluższej grze z Piotrkiem nauczylem sie profesionalnie ogarniac (na dzień dzisiejszy jestem Koxem).

Bardzo lubię grać w tą gre z przyjaciółmi.

Pozdrawiam BorekMetin2

boreksygna.png

Sygnaturka Stworzona przez Necrotoss

Opublikowano

1336663104-U24240.png

Helou Łelkom, wasz wujek Vanish Power zaprasza na historyjkę z opowieści - " Od lowa do koksa ". Tak, jestem super pro elo gejmerem z wh.

W tym cyklu dowiecie się jak Vanosh, znany z gry jako Mamro, osiągnął taki poziom w cs'ie, staty w granicach 51:3, tak musiałem to powiedzieć. ;c

Zapewniam że raczej się nie będziecie nudzić, a ciekawi jednak dotrzymają do końca i przeczytają tą nudą i bezsensowną opowieść.

Wujek zaprasza do czytania !

1336663571-U24240.png

Za górami, za puszczami, za laskami siedział sobie stary pryk Dawid paląc papier toaletowy w toalecie. Czemu toaleta? Chusteczki pod ręką.

Wtedy dawidek miał dopiero 11 latek, cała przygoda zaczęła się około 4 lata temu, gdzie pierwszy raz ujrzałem mixa 5on5, tak wiem PEGI 16, nie miejcie za złe. ;/

I tak właśnie to się zaczęło. Mały palacz postanowił zapoznać się z tym przepięktym tetrisem i wypróbować możliwości zawarte w grze, killing !

1336663791-U24240.png

Pewnego dnia, dajmy sobota, chciałem pograć sobię w cs'a, lecz jak zwykle nasi kochani rodzicie się tak bardzo o nas troszczą i nie pozwolili zagrać:

- " Mamo, daj mi pograć, TO JEST TYLKO DO 16 ?! "

- " NIE, masz 11 latek i chcesz w to grać, nie ma mowy ! "

I tak mniej więcej wyglądała rozmowa przez następne 3 tygodnie. Potem zacząłem próbować u taty:

- " Tato, daj mi pograć, Mama się nie zgodziła, może ty się zgodzisz, mam przecież same 2 w szkolę, to wystarczy "

- " Porozmawiaj z mamą "

Dołujące, co nie? Jasne że nasze mamusie się o nas troszczą i nie pozwolą grać bo jest kref.

Ale cóż, wygrałem turniej piłki nożnej i jednak pozowolili mi 'wypróbować gierkę'.

Zaczęło się od tego że nikt szczerze nie wiedział jak pograć Cs'a Non steama, bo tak oczywiścię zacząłem, na ns'ie, więc trzeba było dzwonić po gejmera, kuzyna, i prosić o ściagnięcie gry, lol? ;o

Gra się po kilku godzinach ściągnęła, i dawidek otworzył grę, I SIĘ ZACZĘŁO.

1336664143-U24240.png

No i teraz dosłownie z opowiadania zrobi się 'beka' z mojej pro elo gry w cs'a.

Na początku nie wiedziałem nawet czym jest terro, a czym ct (ff było włączone), więc co robiłem. BIJEM SWOICH, ŁOOHOH:

- " Hehe, fajny gość, jest niebieski ja też, zabijem * PAFF PAFF * "

- " STOP THAT "

- " * PAFF PAFF * "

Dawidek ucieszony bo zabił, i tak zabijał zabijał aż w końcu ciągle został banowany, kickowany za ff.

Wziął się w garść i obiecał że już nigdy nie zabije żadnego swojego gracza (oczywiście do dzisiaj się to nie spełniło).

Moją pierwszą i najlepszą bronią był NÓŻ, lubiałem psuć drzwi i ściany. ( lol )

Potem jedynak była ewolucja i zacząłem od glocka, którego do dziś nie lubię, wolę usp ale bez tłumika. Not me gusta with tłumik.

Było coraz lepiej, coraz lepiej. Aż w końcu zakupiłem UMPA i znowu zabijam swoich:

- " Mam broń, jea, wypróbuję * PAFF PAFF * "

- " Rodżer rodżer, error "

- " * MONSTER KILL * "

Czasy były miłe, gdy jeszcze zabijało się swoich, ale po pewnym czasie się to zmieniło.

1336664537-U24240.png

Dopiero po godzinach, dniach tygodniach zacząłem powoli łapać takt gry i reguły.

Dowiedziałem się najważniejszej rzeczy, NIE BIJ SWOICH, bo ban.

Zabijałem zabijałem i wtedy usłyszałem swój pierwszy głos:

- " DUBLE KILL "

Byłem w dziewiątym niebie, zrobiłem double kill'a, a co najlepsze. Oni nie byli ze mną, tak zabiłem przeciwników ?! Czy ktoś może chcieć czegoś więcej ?

Aż wkońcu pojawił się następny odgłos:

- " MULTI KILL "

To już było nie wiarygodne, ale to oczywiście była na gra na lowach, takich jak ja więc każdy był sobie równy, więc zabicie kogoś to jakoś nie był problem. ;x

Ale powoli załapałem grę, skróty w grze oraz możliwości. Mówię tutaj o bugach, punktach widzenia etc.

Nadeszła ta chwila, kiedy zagrałem z lepszymi. Oczywiście przegrałem, zmasakrowali mnie, popłakałem się w poduszkę. A słowa jakie do mnie mówili po pięcu minutach gry z nimi były podobne do tych:

- " RANDOM, NOOB, WYJDŹ "

Tak tak, zapewne każdy to znosi na swoich początkach, ale od tego momentu dostałem 'piorum' w oczach, który nagle mi pokazał jak się gra ?!

I ten moment stał się nie zapomniany, kupuje steama !

1336664890-U24240.png

Jea, zakupiłem swojego pierwszego steama w roku 2008.

Steam nauczy wielu grać, wiem wiem że to nie ma znaczenia czy steam czy ns ale u mnie tak było, może i u was.

Zaczęło się od tego że zacząłem grać na serwerach Death Match, po prostu uwielbiałem taki kating:

- " RESPAWN, KILL, DEATH, RESPAWN ... "

Cały czas się ciągło i ciągło, wciągnęło mnie. Grałem i grałem aż zacząłem grać na serwerach FFA, ESL, który mnie nauczyły grać, na propsach takie serwery.

Stałem się miłośnikiem ct, uwielbiam ten układ broni. Super usp, do tego nie zawodna m4a1 i oczywiście awp.

HALA CT !

Niestety w roku 2010 moje konto zostało ukradzione i miałem roczną przerwę w cs'a, więc historia zaczęła się powoli od nowa !

1336665329-U24240.png

W roku 2011 zakupiłem nowego steama, kótrego obecnie nadal używam i jestem z nim zadowoly. ;d

Miałem roczną przerwę, co oznacza że skill powinien spaść. Ale tak się nie stało. Skill mi przybył i to strasznie. ;o

Przez pierwsze 3 miesiące grałem relaksyjnie, z kolegami na luzie. Po prostu cieszyć się grą. Lecz jak zobaczyłem że z dnia na dzień mi coraz lepiej idzie, postanowiłem grać dłużej i trenować grę.

5 MIESIĘCY PÓŹNIEJ

Tak, stałem się bardzo dobrym gracze, tak ale skromność.

Zacząłem zdobywać popularność na serwerach, mieć własne serwerownie, organizować duże turnieje.

Grałem i grałem i byłem jeszcze lepszy niż wtedy.

W roku 2012 / koniec 2011 postanowiłem wziąść udział w eslach. Co nie było nie dowiary, wygrywałem, tak wygrywałem esly ! Moje pierwsze mixy były sukcesem, każdy dosłownie win.

Później jeszcze wciągnęły mnie mixe z kumplami, które również wygrywałem. ;o

Zacząłem grać awp. Na początku ciągle szedłem z celownikiem celując na wrogów. Zawsze mnie zabijali, dammit.

Aż pewniego dnia poznałem gracza - xeriona, który mnie nauczał grać awp, dziękuje bardzo !

Nie wiem czy mogę to powiedzieć ale po prostu kocham grę awp, dosłownie miatam awp, zabijam, tu fast zoom, tam no scroll, po prostu frajda, extrem frajda. Zaczęcam do gry z AWP !

1336665754-U24240.png

Obecnie jestem starym prykiem wygrywający esle, mixy oraz inne tego typu mecze / pojedynki.

Od nie dawna również katuję Counter Strike : Source, praktycznie tylko z powodu grafiki, która jest lepsza niż w Counter Strike 1.6

Nadal gram awp jak i podstawowymi broniami szturmowymi, zaliczających się do nich: m4a1, ak47, famas itp.

Zapraszam do gry, w grze znajdziecie mnie pod nickiem Mamro?! * SteelSeries E-Gaming !

© Vanish Power

Opublikowano

Przepraszam ze trwa 37 sec ale wczesniej bylo chyba +30 sec teraz jest +45...

http://www.youtube.com/watch?v=T8qRLdQrpU0&feature=youtu.be

// akceptuje te 10 sek..

Opublikowano

Kiedy mijała moja 12 wiosna, a na rynku, gier komputerowych, roiło się od ciekawych pozycji.

Postanowiłem znaleźć grę, dzięki której będę mógł się integrować wraz z

przyjaciółmi. I tak oto zaczęła się moja, przygoda z Counter Strike. Po pierwszym

odpaleniu gry, ujrzałem prostą grę, z ciekawą grafiką. Ustawiłem rozdzielczość,

podłączyłem mikrofon, czułość myszki wszystko co robię przed pierwszą rozgrywką .

Kiedy rozpoczynała się, pierwsza runda Counter Strike w mojej historii, to tak

jakby rozpoczynał się nowy rozdział w moim życiu. Inni gracze nie szczędzili, na mnie

słów, ginąłem pierwszy a moje statystyki pod koniec rundy wyglądały mniej wiecej tak 1:20.

Z biegiem czasu, mój brat także zainteresował się tą grą, a więc trenowaliśmy razem.

Moja historia z tą grą nie była usłana różami.

Przez częste eventy zarywałem nocki przez to oceny w szkole przestały zadowalać moich rodziców.

Nadszedł czas na zmiany stwierdziłem, ograniczyłem granie w "zabijanki", jak to mówiła moja mama,

i próbowałem dzielic już moją pasję ze szkołą. Wszystko potoczyło się w dobrym kierunku,

razem z kumplami założyliśmy team, w którym nieraz udało się mi zabłysnąć.

Zacząłem śledzić ligę ESL i brać w niej udział, poznałem nowe techniki gry i wspaniałych ludzi.

Gra Counter Strike zmieniła moje życie, na długo pozostanie w mojej pamięci.

Mam nadzieję że to nie koniec mojej przygody z Cs. Z niecierpliwością czekam na Cs Go, mam nadzieję że się nie zawiodę.

2r76phk.jpg

Pomogłem ----> Lubię to !

Opublikowano

Koniec konkursu !

Nie długo Paweł_cs oraz Homelo5656 ogłoszą wyniki !

Dzisiaj możecie się ich spodziewać, w kategoriach Best Fragmovie oraz Najlepsza Historia !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...