Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaki bohater dla nowego gracza :)

HappyDonkey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ashe polecam na sam początek, lub Nunu i grasz jako support. Siedzisz w trawie rzucasz cały czas kulą i dajesz Blood Boil'a swojemu koledze na lane, a ulta jest bardzo mocna

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

xin zhao ;) bardzo przyjemna postac, bardzo mile sie gra ;)

Nie zbieram niczego,ani + ani -, wole zebys to wlasnie Ty kliknął w ten link PAJACYK . Jezeli jestem w stanie komuś pomoc to pomogę

Opublikowano

2.png

Posiadam: 3400PZ

Zależy mi na: Łatwa do grania dawała dużo przyjemności , dużo HP i DMG

Preferuję: sam nie wiem

Dużo HP i dmg?

Talon na mida

Wukong na solo

Riven na solo

Jax na solo

4 postacie z srednia iloscia hp kiedy robi sie je pod low ad-offtank a hity tez maja niezle :)

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

Dużo HP i dmg?

Talon na mida

Wukong na solo

Riven na solo

Jax na solo

4 postacie z srednia iloscia hp kiedy robi sie je pod low ad-offtank a hity tez maja niezle :)

Ale chyba widzisz ze gościu wyraźnie napisał że ma 3400 PZ. A te postacie ktore mu oferujesz riven, talon, wukong są po 6300. Ja ci kolego radze uzbierać i kupić ahri na mida. Ahri jak się nafeeduje to już nie ma mocy na nią. Rób na początku Butki, Rabadona, Rylaia, Wole Starożytnych (przydaje się ponieważ pasywka ahri ma spell vampa) i później ewentualnie jeszcze zrób rabadona i twoi przeciwny team leży i kwiczy. Ahri też możesz robić zaje******* combo ze skilli :P. Mianowicie rzucasz E żeby twój wróg na lane podszedł do cb bez bronny później W wtedy takie 3 kuleczki w niego nawalają i na końcu rzucasz Q które leci i wraca zadając x2 dmg. Oczywiście jeśli gościu zacznie ci uciekać używasz ulta czyli R możesz go użyć 3 razy dopóki nie zacznie się odnawiać. To jest takie gówienko że lecisz do przodu i wypuszczasz kuleczki. Dobre to jest także na team fightach. Grałem z kolegą to we 3 wygraliśmy team fight. Po prostu wyprowadzasz atak sposobem jakim ci opisałem :).

ronaldorealmadrid.png

Opublikowano

Master Yi : 2 widmówki , 2 krwiopijce i masz ustawiony cały mecz .

Pfff, z takim eq, to AD Soraką wycarruje mecz.

@Temat:

Kupuj Warwicka, op champ, obecnie jeden z lepszych solo toperów, bardzo duża przezywalność na lini dzięki Q i Passywowi, nawet bez run i masterek mozna nim junglować, ogromny bonus do AS ze skilla, bonus do MS ze skilla (nikt z małą ilością HP Ci nie ucieknie), ulti pozwalające wykluczć wrogiego carry z TF.

@UP: Nie ma to jak porady Newbie.

Opublikowano

Na początku kup sobie albo Master yi albo Tryndamere ;))

Master Yi :

+ Bardzo duża prędkość ataku jak i poruszania się

+ Duży damage

+ Możliwość leczenia się

+ Po zabiciu dostajemy jeszcze raz ulti

+ Składamy Bloodthristera i Phantom Dancera i mamy prawie wygraną gre

+ Dobry na mida pod AP

- Jak dostanie taunta od Rammusa lub Shena i zacznie go bić AD i Rammus/Shen to już po nim

- Jedna z najbardziej hejtowanych postaci przez przegrywających

Tryndamere , czyli postać która wygrywa 3on3

+ Regeneracja HP ze skilla Q najlepiej gdy RAGE jest pełny

+ Overpower ulti , trynd nie jest do zabicia przez 8 sekund

+ Łatwo się ucieka np. Skillem E

+ Łatwo dogonić przeciwnika rzucając spowolnienie (tzw. ,,kurczak'') i użycie skilla E

+ Gdy mamy cały RAGE naładowany trynd ma zwiększoną szanse na Uderzenie Krytyczne

- Tryndamere w late game jest łatwy do zabicia , ponieważ nie posiada ulti

- Przegrywa z postaciami które go harasują z daleka

- Gdy przeciwnik ma thornmaila , Tryndamere ma problem z zabiciem go

W MOIM SERCU TYLKO METIN I INNI CZAROWNICY

TOP 2 CZARODZIEJ

Opublikowano

Dużo hp i dmg... Wszystko pasuje do Olafa. Olaf wymiata na topie jak i 1vs1. W erly pasyw działa zabujczo na serio xD

eune

Opublikowano

Na początek polecam Master YI sam nim grałem. Jeśli dobrze go ogarniesz to nie będziesz miał problemu z innymi postaciami.

Opublikowano

Polecam ci Fiddlesticka.Gram w lola od 3 dni caly czas fiddlem.Hp masz caly czas full z wysysania + to jego ulti.Ultimate fidla miazdzy.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Polecam Ci z całego serca Siona. Jest to idealna postać dla początkujących jak i zaawansowanych po expertów. Dużo HP i DMG

Dobry do farmy

Wady i zalety

- Dostaje hp za miniony , i nie trzeba kupowac hp itemów .

- Duzy dmg

- W koncu mozesz sie wyzyc na tryndzie

-stun

-Tarcza która pozwala absorbnąc troche dmga , a ty sie uleczysz z lifesteala na wystarczająco tyle , by kogos zabic

-Ulti które sprawia ze 1 vs 1 jestes nie do rozwalenia i przydatny heal dla sojuszników w tf'ah

-Nawet prosty w obsłudze

-Nie jest nubcharem

-Łatwy do przechytrzenia

-nie masz jak uciec ( zadne spele )

-Musisz miec kilka killów w early

-Exhaust Go niszczy

Zdejmijcie parę procent ;D

Opublikowano

Ashe polecam na sam początek, lub Nunu i grasz jako support. Siedzisz w trawie rzucasz cały czas kulą i dajesz Blood Boil'a swojemu koledze na lane, a ulta jest bardzo mocna

Na sam początek polecam Annie łatwa do ogarnięcia idzesz w moc magiczną

graphic.png

Opublikowano

Polecam ci annie

Plusy:

+ stun

+ obszarowe ulti

+ podpalenie

+ łatwa farma

+ nie trzeba martwić się o mane

Minusy:

- bez feeda/farmy nic nie zrobi

- focusowana

- brak escape mechanizmu

eot, pojawiło się już sporo odpowiedzi, więc wybierz coś z tego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...