Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stworzenie ziemi - Wasze pomysły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Wiem wiem, temat beznadziejny może tak, może nie.

Ale ostatnio nudno mi strasznie i postanowiłem się podzielić moimi Teoriami spiskowymi :D

Tak więc, tutaj wypisujecie swoje Teorie jak mogła powstać nasza kochana ziemia.

Możecie wypisywać wszystkie bzdury jakie wam przyjdą na myśl, lub wasze poważne i prawdziwe przemyślenia ;)

Jak dla mnie Ziemi nie stworzył żaden bożek ani nic z tych mitycznych stworzonek na chmurkach ^ _^

Tak więc według mnie to było tak:

-Na jakiejś planecie daleko od naszego układu słonecznego, była cywilizacja dużo, ale to dużo potężniejsza i inteligentniejsza od naszej.

Oczywiście były także inne planety na których żyły inne cywilizacje :D, Ludzie tam zaliczali się do planety handlowej, wynajmowali tam strażników z innych planet, którzy pilnowali im towarów.

Oczywiście jak w każdym przedsiębiorstwie handlowym, zaczęło im brakować składników i towarów, nie mieli zbyt dużo ludzi aby udali się w podróż na jakąś planetę i zbieranie składników, jeden z doradców władcy tej planety zaproponował aby użyć ich nowego sprzętu który tworzy klony na podobieństwo żyjącego stworzenia które wybiorą, wystarczy pobrać tylko próbkę DNA i klon gotowy.

Pracowali, pocili się, robili nowe klony, żaden im nie pasował bo zawsze coś się spieprzyło w tym 'sprzęcie'...

Pomyśleli że połączą DNA swoje, jak i ludzi z innej planety.

Tak też zrobili :D Powstał klon na podobieństwo nasze, tak twoje też panie który to czyta teraz i się śmieje z tego biednego dziecka xD

Wczepili im czipy do mózgów i sprawdzają czy nie zawiodą przy wydobywaniu surowców.

Rok później wysłali ponad 1000 klonów na planetę nowo odkrytą którą nazwali "Ziemia".

Wszystko szło dobrze, dzień w dzień przybywało coraz więcej surowców, niestety jeden człowiek na ziemi, zaczął się interesować połączeniem niektórych narzędzi które ma do dyspozycji, zaczął je zniekształcać, robić nowe, zakamuflował się w jakiejś jaskini i zaczął tworzyć wynalazki.

Niestety ''kosmici'' jak zawsze zauważyli co jest nie tak, zaczęli obserwować człowieka w jaskini jak tworzył, byli pewni że ich mózgi były zaprogramowane tylko na to, aby robili to co im każą, ''niestety pojawiła się czarna owca, inteligentniejsza od innych'' - powiadali.

Po paru miesiącach obserwowania zauważyli duże zainteresowanie innych sług wynalazkami tego człowieka, zaczęli go naśladować.

Kosmici zaprzestali obserwacji i postanowili wrócić za milion a nawet później, lub wcześniej.. lat...

Od tamtego incydentu, ludzie na ziemi zaczęli tworzyć swój język aby się porozumieć z innymi, zaczęli rysować, robić swoje domy w jaskiniach, i coraz bardziej rozwijali swoje umiejętności inteligencji, odkryli także jak zapłodnić kobietę "ludź z kulami pod brodą" jak to nazywali inni męscy ludzie.

Planeta zaczęła się zaludniać, zaczęli robić wioski, miasteczka, zamki, miasta, aż w końcu 20-21 wiek.

Do teraz ludzie rozpowiadają że widzieli "UFO", niektórych porywali aby sprawdzać ich DNA, mózg i inne, czy coś się zmieniło.

Niestety nie zauważyli że ludzie nie są tacy jak oni, niektórzy są głupi, a niektórzy inteligentni, niektórzy silni, a inni słabi.

Ludzie wymyślili sobie boga i stworzenie świata lecz nie wiedzą jaka jest prawdziwa prawda.

----

To koniec mojej teorii xD

Dzięki i mam nadzieję że was zainspiruję i napiszecie coś ciekawego :D

== Weteran Silkroad International ==

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

[*] 7 sierpnia rocznica kradzieży [*]

Opublikowano

Yeah :D

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

Opublikowano

Było bum i powstał świat ;P

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Bardzo kreatywne xD

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

Opublikowano

trzymajcie_mnie_bo_zapierdole_37670.jpg

Idiotyczny temat.Zaraz zacznie się wojna między ateistami a wierzącymi.

Temat do zamknięcia.Po co wypisywać jakieś bzdury na ten temat, jak macie i opinię naukową i religijną.No kurwa po co?

Opublikowano

Śmiem stwierdzić, że autor nie rozróżnia Ziemi od Wszechświata, więc jest debilem.

@topic. Ziemia powstała z latających po Układzie Słonecznym skał, które kolidując ze sobą utworzyły duży obiekt, który został uformowany na kształt kuli dzięki ruchowi obrotowemu tego ciała.

Opublikowano

Śmiem stwierdzić, że autor nie rozróżnia Ziemi od Wszechświata, więc jest debilem.

@topic. Ziemia powstała z latających po Układzie Słonecznym skał, które kolidując ze sobą utworzyły duży obiekt, który został uformowany na kształt kuli dzięki ruchowi obrotowemu tego ciała.

Opublikowano

@Sopelek997

Śmiem twierdzić, że nie umiesz czytać...

Nie miałem na myśli prawdziwego powstania ziemi, świata i innych pierdół, tylko opowiadanie, teorie spiskowe i inne debilizmy...

Więc kurna nie wiem o co ci chodzi, wiem jak powstała ziemia, ale to są tylko żarty...

@xPiotr

Możesz pierdolić co chcesz, mam to gdzieś, to nie ma być wojna tylko proste głupie opowiadanko -_-

Choć przyznaję ci trochę racji, MPCforum nie składa się tylko z ogarniętych ludzi, są też dzieci które się kłócą o byle gówno.

Widać tutaj ludzie to naprawdę nie umieją czytać

@Topic

Temat można usunąć ;)

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

Opublikowano

Nie pojmujesz tego, że ten temat jest G Ł U P I ? Pogaduszki są od luźnych, ale normalnych i L O G I C Z N Y C H tematów.Równie dobrze mogę założyć temat: "Co to jest woda ?" I dalej.Moim zdaniem woda składa się z siarki i rtęci, "h3h3h3hh3", a waszym? : D xD :P trololol"

Miało być fajnie, ale nie udało się.

@Autor

Bo trochę się poczuwam jako jeden z niewielu za minimum porządku w tym dziale.Po za tym nikogo nie bawi ten temat, więc o co Ci chodzi?

Opublikowano

@xPiotr

Popieram twoje zdanie, myślałem że takie pogaduszki to taki offtopic, więc myślałem że warto sprawdzić kto ma talent do pisania :D bo ja nie mam ale ok.

to miało być dla zabawy, nie miało być fajne.

poza tym jak temat ci się nie podoba to po co włazisz? :P

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

Opublikowano

Ziemia to zlepek pyłu kosmicznego i asteroid, na początku była wielkim asteroidą z własnym polem grawitacyjnym, dzięki któremu była w stanie przyciągać inne ciała niebieskie z czego wynikało jej powiększanie...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Bóg waląc konia przed Andrzejem stworzył drogę mleczną ( stąd ta nazwa ). Na 2 dzień wziął biedaczek wpierdolił bardzo niestrawne banany. Dostał straaasznego zatwardzenia. Z prędkością pierdu powstała ziemia.

A aby masa fanatyków religinych nie ganiała mnie z widłami powiem to:

chodzi o Gaię z mitologii greckiej. Tak wiem jak traktujecie swojego Boga. Zajebiści z was chrześcijanie. Pisząc Bóg - zaczynałem zdanie. Ale dlaczego akurat ten? zastanów się .

graphic.png

Opublikowano

Jeśtem Lobert i lubię ćipsy , o to moja histolia .

Ziemia powstała jako część tworzącego się układu słonecznego, który uformował się z wielkiej wirującej chmury gazu, pyłu i skał. Zawarty w mgławicy wodór i nel pochodziły głównie z wielkiego wybuchu. Cięższe pierwiastki aż do węgla mogły powstać w wyniku syntezy termojądrowej w gwiazdach, a pierwiastki o większych liczbach atomowych powstały podczas wybuchów supernowych. Oznacza to, że przynajmniej część materii obecnego Układu Słonecznego pochodzi z wcześniejszych gwiazd, w tym i z supernowych.

Około 4,6 miliarda lat temu, prawdopodobnie nieodległa gwiazda zapadła się w supernową wyrzucając z siebie z dużą prędkością zewnętrzne fragmenty. Powstała w ten sposób fala uderzeniowa (strumień materii) przechodząc przez mgławicę słoneczną zainicjowała zagęszczanie się materii, wprawiając (lub zwiększając) jednocześnie jej ruch obrotowy. W wyniku przyciągania grawitacyjnego zagęszczenie zapadało się coraz szybciej. Zmniejszanie rozmiarów zwiększało prędkość obrotową mgławicy, materia znajdująca się w płaszczyźnie obrotu obracająca się odpowiednio szybko zapadała się w mniejszym stopniu i w wyniku tego obłok przekształcił się w dysk protoplanetarny. Większość masy (ponad 99%) dysku skoncentrowała się w jego centralnej części. Zapadanie grawitacyjne materiału mgławicy przekształcało energię grawitacyjną obłoku w energię cieplną W centrum mgławicy szybkość przemiany energii grawitacyjnej w cieplną przewyższała szybkość przenoszenia tej energii na zewnątrz, co prowadziło do znacznego rozgrzania się centralnej części dysku. Powstała w efekcie gwiazda typu T Tauri. Dalsze zapadanie wywołało reakcję termojądrową przemieniającą atomy wodoru w hel i Słońce stało się gwiazdą ciągu głównego w swej wczesnej fazie egzystencji.

Jednocześnie z tworzeniem się Słońca w wirującym dysku zachodziły procesy tworzenia się planet. Materia wirująca z odpowiednią prędkością nie spadała do centrum. Powstające w dysku niejednorodności narastały i powiększały się, różnice w prędkości obrotowej sprawiały, że zagęszczenia przyjmowały najpierw formę pierścieni, później, gdy wystąpiły w nich większe gęstości, pod wpływem grawitacji trwał lokalny proces dalszego ich zagęszczania. Sukcesywnie dochodziło do kolizji różnych obiektów, co prowadziło do powiększania ich masy. Ważną rolę odegrały w tym gazy, które wyhamowywały obiekty i umożliwiały im zlepianie się. W ten sposób powstały protoplanety. Jedną z nich, oddaloną od Słońca o około 150 milionów kilometrów, była Ziemia.

Podczas dalszego zagęszczania się i ogrzewania Słońca, reakcja termojądrowa nabrała odpowiedniej wydajności. Powstająca energia rozgrzała Słońce, zapobiegając dalszemu jego zapadaniu. Wysoka temperatura wywołała świecenie gwiazdy oraz wiatr słoneczny, które wywiały z jej okolic resztki gazu i drobnego pyłu. Brak gazu uniemożliwił tworzenie się kolejnych skupień materii. W zderzających się z dużą prędkością drobnych ciałach dominowało kruszenie, takie jakie obserwuje się obecnie w pierścieniach planetarnych. Większość istniejących wówczas drobnych obiektów w późniejszych okresach spadła na planety. Tylko niewielka część tych okruchów pozostała do dziś w Układzie Słonecznym i są one klasyfikowane jako drobne ciała niebieskie.

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Opublikowano
o to moja histolia

raczej naszej cioci wikipedii

Śmiem twierdzić, że nie umiesz czytać...

Nie miałem na myśli prawdziwego powstania ziemi,

ale zauważ, że napisaleś:

Możecie wypisywać wszystkie bzdury jakie wam przyjdą na myśl, lub wasze poważne i prawdziwe przemyślenia

to nie ma być wojna tylko proste głupie opowiadanko

Widać tutaj ludzie to naprawdę nie umieją czytać

a niektórzy nie potrafią składać zdań...

żeby nie spamować.

Ziemia powstała bo jej się chciało

Opublikowano

Gdzieś, kiedyś był kraj ekoludków, zabrakło im prądu i stworzyli nowa rasę, którą wysłali, na obcą planetę, aby ta wyposażyła ich w surowce i resztę potrzebnych rzeczy :x.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...