Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Keylogger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W jakim języku najlepiej pisać keyloggery ?

Chciałbym napisać keyloggera nie wykrywalnego (bodajże rookit?) czy trudno napisać takiego keyloggera ? Chciałby ktoś udzielić mi krótkiej lekcji obsługi w c++ albo AutoIt ? Poszukuję prostego w obsłudze programu .

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Nie da się tak - najpierw musisz poznać język, nauczyć się co jest co, dopiero potem możesz prosić o lekcję o pisaniu Keyloggera (choć jeśli będziesz rozumiał język to i żadna lekcja nie będzie ci potrzebna), bo w przeciwnym razie cała twoja 'nauka' będzie się opierała na kopiuj&wklej gotowego kodu i kradnięcia kont z metina gimbusom.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Nauczyć się pewnie nic nie nauczysz bo to dłuuuuga nauka ; ]

woBiniaR ma racje, a Czitson opisał rzeczywistość xD

Weteran
Opublikowano

Nie przesadzajcie...

To zależy od keylogger`a, na początku niekoniecznie musi być z rootkitem, chociaż i z nim bywa różnie, zwykłe wyłączenie menadżera zadań to też jakiś tam rootkit...

Takiego prostego key`a, co by spisywał ruchy z klawiatury do pliku .txt to nawet lajk, który przeczytał jedynie jakiegoś tuta z googli do c++, potrafiłby zrobić.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Takie coś jak kolega wyżej mówił (keylogger do .txt) da się bez większych problemów napisać w AutoIT (Biblioteka Misc.au3, funkcja _IsPressed, FileWrite, oraz instrukcje warunkowe w pętli i rzecz jasna #NoTrayIcon) aczkolwiek będzie nieco trudno taki program ukryć w procesach. Oraz nie wiem jak ty to wyślesz na swój komputer (może oddzielny program w innym języku o_O? Nie wiem czy jest jakaś funkcja, ale możliwe że można wysłać coś z AutoITa na FTP, sprawdzę jak wrócę do domu :))

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano
Biblioteka Misc.au3, funkcja _IsPressed

kiedyś w szkole robiłem z nudów taką metodą. Chujowa jest. Lepiej już założyć hooka na klawe, mniej pierdolenia się z ifami.

ale możliwe że można wysłać coś z AutoITa na FTP,

ftp.au3 czy jakoś tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...