Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Własny serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z stworzeniem serwera minecraft. Po prostu pobieram pliki z minecraft.net , wklejam do folderu włączam potem w notaniku moje IP i ok. Niestety moi kumple nie mogą grac... nie wiem czemu. Przedtem jak tak robiłem wszystko było dobrze... mój kolega tak samo zrobił i u niego ładnie działa. Wszystkim wyskakuje Can't coś tam Server. Miałem format dysku i może coś niechcacy skasowałem... Probowałem chyba wszystkiego... Czy wie ktoś może jak to naprawic?

Ps. Bukkita nie postawie...

Opublikowano

Wyłącz jeszcze antyvirusa. Tutaj masz napisane jak odblokować porty.

http://www.mpcforum.pl/topic/427046-tut-zazegnanie-problemow-kolega-nie-moze-wbic/

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Google nie boli ;)

Może to być problem z antywirusem, jak miałem serwa na Classic to antywirus blokował wszystko :P

Btw. To jest serwer na Hamachi?

@Edit

Twój kolega ma wersję gry zgodną z serwerem?

== Weteran Silkroad International ==

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

[*] 7 sierpnia rocznica kradzieży [*]

Opublikowano

Tak to jest Hamachi... kolega zrobil dokładnie tak samo jak ja i jemu działa... a mi nie. Mamy takie same wersje MC

Opublikowano

OMG jak miałem wgrac jak to nie jest bukkit zwykły serwer... po prostu uruchamiam plik Minecraft_server on sie rozpakuje edytuje notatnik pod moje upodobania (daje moje IP z hamachi) i gram... tylko ze mialem formata i juz mi nie dziala... znaczy sie mi tak ale inni nie moga wbic. Moj kolega tak samo zrobil i u niego działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...