Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc .! wracam do silkroad bo 2 rocznej przerwie .

mialem 80 lvl ( Wtedy to był max ) i teraz juz chce od nowa poniewaz itemki są gdziesz pochowane.

i kim zacząc grac . miałem Nukera ale teraz chce kogos nowego i kim mi radzicie grac ?

najlepiej chinską postacią dobrą do expa ale równiez do pvp.

56183797.png
Opublikowano

Jak chcesz grac na globalu to polecam bowa. Szybko expi, nie pada prawie wcale, a na 94lvlu dostaje drugiego knock backa (pierwszy jest na 73), stuna z szansa wbicia 30% i celestial arrow z darkness statusem. Jak chciałbyś wybrać sie na prywatny server to polecę Ci glaviera. Dlaczego nie bow?. Otóż na większości privów żadna z postaci nie ma stunów ani knock backow prócz glaviera (wyjątek stanowi bicheon, który ma podcinkę).

Ponadto glavier jako jedyny ma możliwość zestunowania bądź użycia knock backa. P prostu: global- bow, priv- glavier (ew. nuker, ale nie mając snow shielda trzeba umieć nim grać)

Jakiś ludź usunął...

Admin Cienia
Opublikowano

Bow full str / full int - zależy jak kto woli, najważniejszą jego zaletą jest atak zasięgowy, ze skilli combosy, skille z wbijaniem crita, przewrotki.

Zaletą full str, jest że ma olbrzymia ilość hp i nie do zdarcia na pvp, pvm lecz powolno expi, full int zaś ma duży dmg, szybko się expi a na pvp to trzeba potrafić grać tym buildem. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Admin Cienia
Opublikowano
a jakbym wybrał Bacheon ?

Bacheon Full Str z Prockiem

Blader to też kosa na pvp na dodatek ma tarczę gdzie można wbić ładne br, tylko że w przypadku jak u łucznika, wolno leci exp, i bez wyjątku w germent. ;)

btw: to jest "bicheon" nie "bacheon" xD

Opublikowano

@up

to juz lepiej robic 2h sworda, ktory ma skiny i duze dmg..

natomiast dagger/xbow sa srednie na expa i dosyc latwe do zabicia na pvp..

sygna1o.jpg

Opublikowano

Czyli według mnie chyba wybiore Sworda Chinskiego :)

thx za pomoc kazdemu 5 dam za pomoc

a i zapraszam na xfire nick:kubans pisac :)

a jaki serv polecacie gdzie najłatwiej wbic itp ?

56183797.png
Opublikowano

Napewno nie z koncowka (New) maja miej miejsca na servie lecz tam duzooo osob probuje wbic ;)) ja gralem na zeusie, duzo polakow i o golnie spoko :) wiem ze eldorado jest tez popularne wsrod polakow wiecej nie wiem ;) a ten bicheon masz zamiar zrobic full int? to bedzie nuker s/s czy full str? to blader :) na globalu jedna z najlepszych postaci na pvp, lecz troche wolniej expi bo nie ma obszarowek i mniejsze dmg ;)?

sygna1o.jpg

Opublikowano

Sworda ale Biechon i na 30lv zrobił bym nuki fire i light ...

a ty gdzie grasz ? i w jakiej zbroji zacząc Protector czy armor ?

napewno nie garment :P

56183797.png
Admin Cienia
Opublikowano
Sworda ale Biechon i na 30lv zrobił bym nuki fire i light ...

a ty gdzie grasz ? i w jakiej zbroji zacząc Protector czy armor ?

napewno nie garment :P

Na Aresie jest nawiększa szansa wbicia, tylko że pojawiają już się gf'y chińskie i znowu nie da się wbić.

Opublikowano
moze na Tibet pujde bo SonYou gra i jak co to doradzi :D

Nie wbijesz :P. Na nowe servery wbija się po kilka (kilkanaście) godzin a co dopiero na stare. Poza tym ten autolog jest zjebany... Sloty wolne na servie a on Ci i tak nie wbije.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

lol teraz to na nowsze servery ciezej wbic.. przynajmiej mi ^^ ..

a co do tibetu to nie wiem jak sie wbija..

@5xup

to co ty wkoncu robisz full str tego bicheon czy full int..

@offtop

ja gram aktualnie na sjsro i sam nie wiem w jakiej zbroi biegac.. mam 8:1 hybryde spear/light/cold i nie wiem co wybrac.. czy garment(szybsze bieganie,miejsze zuzycie many,mniejszy phy def) czy prota z armorem.. ;. jakby kto mogl powiedziec

sygna1o.jpg

Opublikowano

Full STR Biechona do 30 lvla a potem bedzie int do max

Protectora wybierz se ;p

bo jak ci sie spawnie Izu lub Yarkan do bedziesz miał po zawodach

56183797.png
Opublikowano
lol teraz to na nowsze servery ciezej wbic.. przynajmiej mi ^^ ..

a co do tibetu to nie wiem jak sie wbija..

@5xup

to co ty wkoncu robisz full str tego bicheon czy full int..

@offtop

ja gram aktualnie na sjsro i sam nie wiem w jakiej zbroi biegac.. mam 8:1 hybryde spear/light/cold i nie wiem co wybrac.. czy garment(szybsze bieganie,miejsze zuzycie many,mniejszy phy def) czy prota z armorem.. ;. jakby kto mogl powiedziec

Prota do 7- 8d a potem wypimpuj garment set (minimum +5) i będzie dobrze. I nie miesza się armka z protem

@up

A czy samemu leje się isy czy yarka? Pa prostu garniak na 9d lepiej się spisuje od prota.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

@offtop

Ok dzieki wam ;] jakby ktos jeszcze doradzal i zgadzal sie z tym co oni to napiszcie pma albo tutaj

@top

Poradzilem kubansowi juz o postaci jezeli bedziesz mial jeszcze watpliwosci to pisz tu lub gadu>

sygna1o.jpg