Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Klasa Postaci

hardware

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie szukam klasy która w miarę szybko expi ma ciekawe umiejętności i oczywiście musi mieć jakąś dobrą broń żeby było się czym pobawić.Liczę że powiecie mi o atutach klasy która waszym zdaniem jest najlepsza ponieważ sam do końca nie wiem co było by dla mnie najlepsze waham się między inżynierem a snajperem.

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO:D

ab0bc93176c28908944588b712d630d4593d8605.png

Opublikowano

Inżynier ofc, na mapy typu Oman, Dragon Valley, Dalian, inżynier jest nie zastąpiony, mnóstwo zabawy z tracerem i pociskami samonamierzającymi, exp idzie błyskawicznie, zabawa z minami, może nie ma dobrej broni do 20lvla, ale po co komu dla inżyniera dobra broń, podbiegasz do czołgu i rzucasz mu minę pod ryja :D

naprawianie pojazdów, jeden z najbardziej potrzebny atut na serwerach, exp ci leci szybko, a drużyna cały czas wygrywa bo jednego czołgu nie potrafią rozwalić :P

od 20lvla dostajesz MP5, z której kosisz snajperów i możesz przerzucić się na mapy typu basbra(no infantry), z dodatkami jeszcze większa celność, kupujesz magazynki na +16 nabojów więcej i na 25lvl jesteś najbardziej potrzebnym graczem w drużynie

Opublikowano

UP ależ się rozpisałeś xD Również polecam Ci inżyniera, możesz grać tak jaki jest cel gry czyli for free(bronie na czas) :P Bądź zakupić Deals z MP5 dla inżyniera (najlepsze rozwiązanie-fundusy możesz też zarobić po przez sponsorpay ale to trochę by trwało za nim na stukasz prawie 9k :P). Umiejętności to obsługa RPG, min przeciw pancernych, Granatnika przeciwpiechotnego (airbust granader), Karabinków Szturmowych (szybkostrzelne, nie za duży rozrzut, w miarę dobry dmg). Inżynierem można dodać tylko punkty w większą ilość amunicji do RPG a resztę w obsługę helikopterów i samolotów a przy 12lv odblokujesz sobie umiejętność używania wspomnianego Granatnika Przeciwpiechotnego :) Przy takim bulidzie potrafię na stukać na rundkę po 4k-8k punktów :) A jeśli latasz jak mistrz to spokojnie zgarniesz dużo więcej (mówię oczywiście o "czystym" zdobywaniu expa). Może teraz trochę o wspomnianym MP5, broń nie posiada praktycznie rozrzutu, znakomita na większe odległości na bliski kontakt nie jest aż tak zła :) Więc polecam Ci tę postać bądź Medyka, moja pierwsza postać w BF P4F. Potrafi leczyć (apteczki), reanimować (defibrylator) i przy 12lv ma możliwość rzucania Rac które działają w sposób taki że możesz się na nich zrespić a nie na SpawnPoint :) Medyk obsługuje LKM (lekkie karabiny maszynowe-czyli CKM ale te są lżejsze, mają ograniczoną moc co sprawia że możemy to bydle opanować :)) mają oczywiście większy rozrzut niż karabinki lecz większe magazynki(w bf p4f nie są dobrze dopasowane dmg do rodzaju broni ale za to prawie każda postać jest sobie "równa"). Dobre LKM na medyka to: MG36, M249SAW, XM8AR :) Pozdrawiam StrazaKK122 :D

Opublikowano

Inżynier ofc, na mapy typu Oman, Dragon Valley, Dalian, inżynier jest nie zastąpiony, mnóstwo zabawy z tracerem i pociskami samonamierzającymi, exp idzie błyskawicznie, zabawa z minami, może nie ma dobrej broni do 20lvla, ale po co komu dla inżyniera dobra broń, podbiegasz do czołgu i rzucasz mu minę pod ryja :D

naprawianie pojazdów, jeden z najbardziej potrzebny atut na serwerach, exp ci leci szybko, a drużyna cały czas wygrywa bo jednego czołgu nie potrafią rozwalić :P

od 20lvla dostajesz MP5, z której kosisz snajperów i możesz przerzucić się na mapy typu basbra(no infantry), z dodatkami jeszcze większa celność, kupujesz magazynki na +16 nabojów więcej i na 25lvl jesteś najbardziej potrzebnym graczem w drużynie

hmm.. bardzo ciekawa opinia poczekam na inne ale po tym co napisałeś skłaniam się ku decyzji na inżyniera :D

Opublikowano

a ja polecam snajpera .Oczywiście inżynierem można więcej wyekspić no ale snajper to jest piękna postać jak się umie heda za hedem walić to jest extra zabawa jak ludzie się wkurzają na mnie to jest bezcenne

Opublikowano

Równierz polecam inżyniera.

Sam gram już od dłuższego czasu, i bardzo szybko lecą punkciki expa ;p.

Lecz wczoraj zrobiłem sobie recona i równie dobrze sie nim gra, można normalnie wbić około 5 k na runde, bez mortara :)

Opublikowano

Inżynier - Bardzo dobre bronie na średni dystans. RPG do walki z pojazdami i miny. Dobrym wyjściem jest mieć broń z dużymi dmg (polecam 9A-91) i robisz taki myk, że podlatujesz do pojazdu (jeśli ktoś Ci w tym przeszkadza likwidujesz do za pomocą wspomnianego 9A-91), rzucasz pod ten pojazd minę i nawet jeśli zginiesz masz bardzo dużo punktów zagwarantowanych. Stosując ten sposób ważne jest żeby mieć broń z dużymi dmg.

Medyk - Cholernie mocne bronie dzięki, którym likwidujesz wrogów na każdym dystansie i defibrylator dzięki, któremu możesz ożywiać kolegów z drużyny przez co masz + 50 pkt za każdego kolegę.

To są jedyne klasy, którymi można ładnie nabić expa. ;)

Opublikowano

Dobra dzięki za odpowiedzi przyznaje że dużo się z nich dowiedziałem ostatecznie decyduje się na inżyniera (Przekonał mnie ten granatnik :D ).Może w przyszłości zrobię snajpera ale na to będzie jeszcze czas.No i jeszcze lajki dla was :D

Ps.Dla moda temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...