Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Risen 2 Mroczne wody - mało fps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam mało fps ok 10-15 , gra bardzo klatkuje, to czy dam na low czy high to bez różnicy jest tak samo a na niższej rozdziałce jest jeszcze gorzej , skyrim chodził mi na high , stery najnowsze i direct też mam win 64 bit podam sprzęt

Procesor - AMD Phenom 9650 Quad-core Processor (4CPUs) 2.3 Ghz

4 GB ram

geforce 9600gt 512 mb

zasilacz 500 W

Co moge zrobić , napewno czegoś nie mam zainstalowanego.. ale nie wiem co

Gram na high dałem na super low zwiększyło sie o 1 fps !!

Opublikowano

hmm nie możliwe żeby zmniejszenie detali nie dodawało żadnych fps , coś jest nie tak ale spróbuje tego game boostera

ok sciagnełem game boostera , odpaliłem i w fps nic się nie poprawiło dalej to samo , podniosło sie o 1, może coś z grą jest lub nie mam czegoś zainstalowanego skyrim na high w okolicach 35 fps , inne gry chodzą bez zastrzeżeń np bad company 2 także na medium/high w okolicach 35-40 fps..

spełniam wymagania gry

byłem sobie zapolować miałem do 32 fps , w małym miasteczku mam 10 fps..

własnie dałem na ultra i poza miastem mam 27 fps w mieście dalej 10 może jeszcze jakieś rady ??

Opublikowano

Podpinam się.

Mam dokładnie taki sam problem jak kolega wyżej ; /

Nawet jak zmienię rozdzielczość na mniejszą , różnicy w FPS nie widać.

Opublikowano

Szukajcie po necie rozwiązania jak nie ma to trzeba czekać wejdę na laptopa to pobiore i sprawdzę. Co do samej grafiki to jest strasznie rozmazana najpewniej wyjdzie jakiś patch czy coś takiego a sama gra jest dużo gorsza od pierwszej części. Co do waszego problemu

poszperam po różnych forach, a pod wieczór powiem czy działa u mnie dobrze, bo teraz pisze z telefonu

Opublikowano

szukałem znalazłem jakiegoś patcha ceneda 1.0 ale nic nie pomógł , czytałem także że pomocne jest usuniecie z systemu nvidia 3D vision ale także nic nie daje , oraz ściagnięcie najnowszych sterowników w wersji beta dla nvidii , nie wiem czy spróbować ściagnać starszych sterowników bo te najnowsze nic nie zmieniły , zaczynam żałować że kupiłem tą gre ..szukałem na oficjalnej stronie ale nie znalazłem takich problemów w większości pojawiają sie problemy z teksturami

Za każdy pomysł na rozwiązanie problemu będą lajki :)

Opublikowano

Jak juz masz boostera to wejdz w panel sterowania->system ->zaawansowane ustawienia systemu->zaawansowane->(pierwsze)ustawienia->dopasuj do uzyskania najlepszej wydajności. Powinno znacznie zwiększyć twoje fps :)

rsdgx1.jpg

Opublikowano

Niestety ale nie ma żadnej poprawy w fps , gram na ultra bo ładniejsza grafika a na najniższych mam takie same fps jak na ultra...

Podobno jakiś patch jest tworzony , być może coś poprawi bo czytałem że masa ludzi ma ten problem są jakieś rozwiązania ale u mnie to nie działają :) Wywaliłem Nvidia 3D Vision jest lekka poprawa , owszem da sie grać już troche gry przeszedłem , poza miastem mam 30 fps ale w mieście te 10 fps jest irytujące..

Opublikowano

@ref może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły ?? :)

Wiecie może kiedy wyjdzie ten patch ??

Opublikowano

też tak mam. Gram na max z 30 fps, a na minimum mam tyle samo ;/. O co w tym chodzi? Patche nie pomagają, game booster też.

graphic.png

Opublikowano

Optymalizacja w tej grze leży... Może patch 1.1 coś pomoże bo niby coś w nim naprawiają , mam nadzieje że coś pomoże :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie już problem rozwiązany jak dałem w risen2 wszystko na ultra to było 10-17 fps a jak zmniejszyłem jakość cieni na low to mam 30-35fps

Sprzęt:

Amd Phenom II x4 840 3.2 GHz

DELPHIN 2x2GB ram 1333Mhz CL9

ATI Radeon HD 5770 MSI

Seagate 500GB 16MB SATA III

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...