Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl czy prywatni serwer?

pravy111

METIN2.pl VS PRYWATY  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Metin2.pl [GLOBAL] czy prywatne serwery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ! Mam do was pytanko , przeprowadzimy ankiete . Co preferujecie Metin2.pl (global) czy prywatne serwery. Kazdy z nas wie jakie sa plusy i minusy....W przypadku Metin2.pl moze to byc maly exp , male yangi czy is ...W przypadku "prywatow" brak kultury innych graczy, szybko padajace serwery czy niemila administracja . Osobiscie wole PLa , lecz poki sa starsze serwery - gram dla relaksu na prywatach . Tam nic nie zrobie bo w koncu padnie , wiec traktuje to jako dodatkowa zabawe...Mozecie sie wypowiadac - kazdy ma swoje zdanie : )

Opublikowano

Ja wole prywatne serwery.

Lubię się na takich privach zabawić, odprężyć i mieć przyjemność z grania, co prawda niektórzy gracze są naprawdę na niskim poziomie, ale jakoś idzie wytrzymać.

Opublikowano

Ja bym Ci poradzil sprobowac na metin2.sg,sam tam gram i jest o niebo lepiej niz na PLU.Prawie wszystko co jest w is mozesz kupic w grze,takze nie musisz wydawac setek zlotych zeby miec np eq 5xbon czy tez p.expa,rekawice itp.Jedynym malym minusem jest to ze gra jest po angielsku ale jesli znasz podstawowe slowka to dasz sobie spokojnie rade,pozdrawiam. :)

P.S jesli bys zaczal grac na sg to napisz pw,jakies potki czy eq na 1lvl Ci dam.

P.S 2 co do PLa to mysle tak jak @up EmperorQ,zeby grac musisz miec albo duzo czasu albo kasy

ruch_13.jpg
Opublikowano

Zależy jak kto woli .

Jedni wolą wolniejszy exp oraz aby czegoś się dorobić chcą po prostu popracować, inni chcą czerpać z gry tyko fun i teamplay on ts3 .

Wybierz to, co będzie dla ciebie najodpowiedniejsze . Osobiście pereferuje privy, a jak już globala to nigdy nie PL . ^_^

Opublikowano

Moją propozycją są serwery prywatne. Jeżeli jednak wybierzesz globala, w co wątpię, polecam SG.

Kezzas_eune_99_5_nozg.png

"Zbuduj ze mną lepszą przyszłość"

Opublikowano

Witaj, sam gram od ponad roku na PSerwerach Metin2, pomijając globala. PSerwery są dobre, i fajnie się na nich gra, lecz nic tak nie cieszy jak osiągnięcie czegoś na Globalu.

Nie kombinuj po SG, USach etc. Zapraszam na PL, lecz tylko na Solar, bo tam się jeszcze rozwiniesz i jest zabawa.;)

Opublikowano

Ja polecam prywatne serwery na plu i tak mała szansa że coś osiągniesz a na privku duża zabawa wiele ciekawszych rzeczy

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

Zdecydowanie prywatne serwery.

Tylko patrz na serwery które stoją spory czas a nie 3/4 dni;))

plusy :

- przyjemna atmosfera w gronie zajebistej gildii

- ogarnięci ludzie jak dobrze spotkasz;]

- robisz eq i jeździsz dzieci

- zdecydowanie lepsze i łatwiejsze expienie, eq itym podobne

- ku i KD itp w sklepach na niektórych

wiele jest plusów

zdecydowanie priv.

Opublikowano

Ja bym polecał PL, ale jak chcesz jakiegoś dobrego priva hard, ze wszystkim co dobre to 1. czerwca ruszy PompaMt2 (zaje*isty serw )

65ef1c8a0c2b4755755980e.png

Opublikowano

Global.

Priwy są niestabilne, władujesz kase - padnie i po zabawie, a global zostanie.

W dodatku na globalu można zarobić real kase.

Wbij 52, czytaj skille a w tym czasie baw się na priwach ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Ja bym Ci poradzil sprobowac na metin2.sg,sam tam gram i jest o niebo lepiej niz na PLU.Prawie wszystko co jest w is mozesz kupic w grze,takze nie musisz wydawac setek zlotych zeby miec np eq 5xbon czy tez p.expa,rekawice itp.Jedynym malym minusem jest to ze gra jest po angielsku ale jesli znasz podstawowe slowka to dasz sobie spokojnie rade,pozdrawiam. :)

P.S jesli bys zaczal grac na sg to napisz pw,jakies potki czy eq na 1lvl Ci dam.

P.S 2 co do PLa to mysle tak jak @up EmperorQ,zeby grac musisz miec albo duzo czasu albo kasy

Co prawda slyszalem o metin2.sg , ale z tego co pamietam ten serwer ma juz spoooro . Wlasnie w globalu jest fajnie , bo nie stracisz tego co osiagniesz: )

Ja polecam prywatne serwery na plu i tak mała szansa że coś osiągniesz a na privku duża zabawa wiele ciekawszych rzeczy

Wlasciwie to , zawsze gdy mialem naprawde zamiar grac na jakims z globalnych serwerow na PL , to osiagalem sporo...Tylko powiem szczerze , ze gdy ma sie sporo kasa mdli oczy i wiadomka co dalej ....:_)

Opublikowano

Ja tam wole privy.. Nie mam nerwów na PL'a ;x Za szybko denerwuję się.. Ale podziwiam ludzi, którzy powbijali na PL'u 90lvl+ :D

53639379782847247320.png

Istny Diabeł

Opublikowano

Co to za stereotyp, że jak privy to padające, z lipną administracją i graczami bez kultury? Ktoś tu chyba trafiał na złe serwery. Osobiście wolę privy, chociaż w metina dość rzadko teraz gram.

Opublikowano

Jak dla mnie lepszy jest PL. Zapewne dlatego, że jest to gra na dłuższą metę zawsze coś do roboty, coś do spalenia :D Trzeba podejmować dezycje w co iść, co kupić itd. Na priv kupujemy po kolei wszystko po +9 skille na większości priv robi się w kilka minut a gdy czegoś się dorobi to można to stracić bo skończyła się kasa na serwer. Prywatny serwer to taka jakby wersja demo PL-a ^^

5428180936970289905.png

Opublikowano

Metin2

+ :

-stabilne serwy

-dobra atmosfera

-mało neosów nie to co kiedyś

Minusy :

-bez IS'a nie da się grać

-bez allegro jesteś nikim

-Mało nowości które są wprowadzane strasznie powoli

Pivy

Tutaj nie da się wymienić + bo każdy serw ma inne zalety i wady. Chodź jedną wspólną jest że w każdej chwili mogą paść.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

PL (global) Polecam graczom którzy lubią wyzwania bo aby na PL'u coś osiągnąć trzeba się troszku pomęczyć. Dodatkowo można dorzucić iż bez Item Shopu od 75 poziomu postaci nie osiągnie gracz zbyt dużo.

Prywatne serwery polecam graczom którzy nie chcą się zbytnio męczyć w osiąganiu poziomu doświadczenia oraz ekwipunku ale to zależy od serwera.

http://www.mpcforum.pl/topic/900058-kidmoderator-metin2/  : Najlepsze podanie na Kid Moda jakie czytałem.

Opublikowano

Dla zabawy możesz grać, na tzw. privkach. Ale na dłuższą metę są nieopłacalne, a np. z globala możesz sprzedać konto ;)

Na .pl grają teraz same nooby, lepiej przerzucić się na inny zagraniczny global. Polecam Metin2.sg

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Popieram up :)

Wyobraźnia to taka kraina gdzie zawsze czujemy się szczęśliwi.

To właśnie w niej wszystkie marzenia się spełniają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...