Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Od zero hakera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Ok no więc tak chciałbym się nauczyć ..., hackingu.

Chciałbym się nauczyć np: znaleźć lukę w stronie i przechwycić hasło/a do kont/a

włamać się na kont FTP

Więc od czego zacząć naukę ? . ( wiem że się tego nie nauczę w tydzień czy w dwa ;), ale fajne by było gdybym już coś umiał pod koniec roku :P )

Więc pisać mi czego mam się uczyć po kolei ( fajne by gdyby ktoś podał linki do jakiś konkretnych kursów/książek )

Mam nadzieję że mogę liczyć na pomoc :)

Z góry dzięki/

Opublikowano

Tego możesz się uczyć latami.

Musisz poznać błędy systemów, internetu, pakietów, języki programowania i masę rzeczy, a potem samo Ci przyjdzie "hakerstwo"

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Po pierwsze musisz zapomnieć o rodzinie, znajomych, życiu towarzyskim etc.

Po drugie musisz bezgranicznie oddać się nauce.

Po trzecie nie zadawaj tak debilnych pytań. Nie ma tutów "jak stać się hipermegasuperwdupewyjebanym chakierem"

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Od nauki php i mysql, aby wiedzieć jakie zapytania stosować. Następnie dowiedzieć się jaki skrypt ma jakie luki i to wokorzystać. Nic więcej nie powiem bo po co nam kolejny haker.

sygnaturae.png

• 3 tygodnie później...
Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Gdyby dało się zostać hakerem w "pod koniec roku" to moja babcia też by startowała. To wymaga lat bezgranicznego poświęcenia.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ściągnij sobie backtracka, przeanalizuj i poznaj wszystkie programy. Język angielski programistyczny perfekt. C++, c#, visual, java, perl, brainfuck, php,html-all, cms przynajmniej średnio zaawansowanie. Umiejętność pisania skryptów w linuxie. No i najważniejsze rozpoznawać bazy danych i znać je na pamięć. Proste? W rok się wyrobisz ;). Ale ten co na Jowiszu mija.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...