Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najgorszy komputer na świecie

FrendzeLPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Założyłem ten temat, aby podzielić się z wami i jednocześnie pożalić, tym jaki mam komputer. Właściwie to wątpię, czy ktoś ma gorszy komputer. Wydaje się mi, że raczej nie. Co mogę więcej napisać... To zaczynam.

Otóż, sam komputer włącza się minutę, może dwie. Nie trwa to długo, lecz jest jeszcze włączenie takich plików jak Hamachi, Skype oraz Steam. Łączne włączenie się tych wszystkich plików trwa około, 5min. Steam'a wyłączam, ponieważ nie mam tam tak na prawdę gier, naprawdę. Skype nigdy nie wyłączam, ale ostatnio są z nim problemy więc nie jest mi potrzebny, dlatego iż nie mogę się zalogować, a Hamachi mi jest nie potrzebne. Tak więc, gdy komputer jest gotowy do pracy odpalam internet, albo jedyna grę która na nim działa, czyli Minecraft. Minecraft włącza się z 30 sek. a czasami, może nawet kilka minut, ale zazwyczaj nie więcej, niż jedną minutę. Gdy się już włączy loguję się na swoje konto (tak mam oryginalnego) i zaczynam grę. Ostatnio ściągnąłem paczkę modów w której było ich, aż 30, więc się loguje dosyć długo, a czasami nawet jest crash. Ale gdy się włączy, albo włączam tryb creative singleplayer, albo multiplayer również creative. Hmmm... Dlaczego na singleplayer creative? Otóż, ponieważ gdy gram survival mój komputer się zawiesza i usuwa mi się mój świat, a na creative nie mam co stracić. I gdy gram tak sobie multi albo sam komputer się zawiesza. Dzieje się to kilka razy dziennie. Od 2 do 15. Jest to bardzo nieprzyjemne, dlatego nie chcę mi się w niego grać. Pewnie se myślicie "Czemu nie pograsz w inne gry?" A dlatego, bo się również zawieszają i zacinają. A na dysku mam z 20GB. Zapomniałem dodać na początku, że mój komputer ma 11 lat, ale karta graficzna była wymieniana i zasilacz dwa razy. Ale ja w ten komputer wolę nie inwestować, bo bardziej się opłaca kupić nowy, a na nowy mnie nie stać, dlatego ponieważ jestem niepełnoletni i nie pracuje i mam 540zł. Tak więc wracając do tematu w gry na nim się po prostu nie da grać. Ale jest internet! No właśnie. Korzystam obecnie z Google Chrome, ale jak mama czy tata coś robią to wolą Mozille Firefox. Z internetem bywa różnie. Raz szybki raz się wlecze jak stara babcia. Ale częściej to drugie. No ale co ja mogę robić w internecie? Na youtube.com obejrzałem chyba wszystkie możliwe interesujące mnie filmy, jecz filmy zamiast mieć 24 klatki na sekundę to mają 1 klatkę na 24 sekundy. Naprawdę nie kłamię wam i nie żartuje. Internet muli, że się patrzeć nie chcę, ale to nie wina internetu bo na moim brata kompie (jest super dobry nie tak jak ten) nic nie muli YT. Na wikipedii czytałem i czytałem, ale ile można. W internecie nie chcę grać w gry flashowe ani czytać bzdetów. Nie mam co robić w internecie. Ale można powiedzieć, że z tym internetem nie jest tragedia, lecz jest. Jak się kliknie PPM to może dostać takiego laga, że będzie trzeba menedżera zadań włączyć i zakończyć proces. Tak samo jest jak za szybko włączysz 2 karty na raz. A gdy się Chrome i Firefox zepsują to w explorerze jak kliknę obojętnie gdzie, on już ma brak odpowiedzi. Na prawdę to nie są żarty! Z minecraft mam tak samo! W ogóle w każdym programie tak mam. Gdy łącze zdjęcia są lagi, otworze folder, czy uruchomię np. Word'a. Tak jak włączę Word'a to na prawdę komputer nie wyrabia, a konkretniej procesor. Procka nowego nie kupie, ponieważ mam za starą płytę główną. Ogółem nic nie mogę robić, ponieważ na każdym kroku jest brak odpowiedzi. W internecie w folderze, zdjęciu, grze, czy programie, dlatego przyszedłem się wyżalić tutaj jaki mam najgorszy komputer na świecie. Chyba zapomniałem dodać kilka, słów na jego temat, ale to wystarczy. Proszę nie piszcie, żeby rodzice mi kupili nowy, bo nie jestem z bogatej rodzi która od tak kupi se nowego kompa. Z biednej też nie jestem, ale nie stać mnie samego na nowego kompa. Proszę odpiszcie coś bo, aż mi żal. Wątpię, że komuś się to w ogóle chciało czytać. Za każdy pocieszający post dziękuję. Cześć.

PS: Nadal czuję, że zapomniałem coś napisać, ale najwyżej będę edytował jak se przypomnę. Oraz przepraszam za koszmarnie napisany temat ale się spieszę i za błędy w tekście.

Opublikowano

Powiedz mi jedną rzecz: co nas to obchodzi ? Ja mam stary komputer z 128mb ramu i czasem się w nim dosem bawię. Mam też normalny na którym teraz siedzę i .... dalej chcesz słuchać ? Bo mi się nie chcę pisać a co dopiero czytać.

Opublikowano

Powiedz mi jedną rzecz: co nas to obchodzi ? Ja mam stary komputer z 128mb ramu i czasem się w nim dosem bawię. Mam też normalny na którym teraz siedzę i .... dalej chcesz słuchać ? Bo mi się nie chcę pisać a co dopiero czytać.

Tak ale ty nie masz kompa, który się ciągle zawiesza jak się wejdzie w internet i masz kompa który działa dobrze a ja nie :P nie dołuj mnie ok bo nie wiesz jak to jest przez 4 lata się z tym męczyć. I jak byś czytał to byś wiedział czemu to napisałem :P I też pisałem "komu by się to chciało czytać". Jesteś leniwy

A co do podzespołów to nie pamiętam dokładnie jakie to są, ale jak se przypomnę to napiszę.

Opublikowano

dafuqdidijustread.jpg

Coś takiego mniej więcej ;p

Co nas to obchodzi ?

Nie łatwiej było napisać jakie masz podzespoły ?

Poza tym mam coś podobnego.

Opublikowano

Nie smutaj się poproś rodzićów o nowy PC :) Jeżeli nie ma takiej opcji to poproś brata o udostęnienie na trochę PC albo jak siębędziesz dobrze uczył to żęby ci rodzice kupili PC my ci złożymy ale już ni smutaj ;(

graphic.png

Opublikowano

Ok dzięki niektórym za wsparcie. I żeby nie było fakt może jestem od kompa trochę uzależniony, ale na pewno nie bardzo. Jak bym był to bym nie chodził, że znajomymi na dwór czy pograć w piłkę albo wpaść do nich. Po prostu mam słaby komputer i dlatego, że nie mam nerwów na to tak rozpaczałem, a nie, że nie mam gier. Lubie sobie pograć w coś fajnego (nie koniecznie na PC), ale kolejny dowód na to, że nie jestem uzależniony (bynajmniej bardzo) to to, że mam takie zainteresowania jak astronomia oraz jestem dobry w dziedzinie sportu, a nerd by raczej nie miał pomiędzy 4/5 z fizyki 4 z chemi i 5 z matmy... Prawda? No cóż. Dziękuję za posty, a podzespoły to wiem tylko tyle, że mam procka celerona starą nvidie 128mb chyba 2GB RAM oraz z jakieś 120GB na 2 dyskach. Szczerzę to nie chce mi się za bardzo tak myśleć co to są za podzespoły, ale może wam napiszę w następnych postach.

Opublikowano

Poproś rodziców o nowy komputer. Z taką konfiguracją zagrasz w Neverwinter Night, Heroes 3 etc

BTW.

Chemia i Fizyka to akurat proste przedmioty :)

Opublikowano

Poproś rodziców o nowy komputer. Z taką konfiguracją zagrasz w Neverwinter Night, Heroes 3 etc

BTW.

BTW.

przeciez powiedzial ze nie ma rodzicow

// ze jego rodzice nie maja kasy*

Opublikowano

z tego co napisałeś komputer ma 6 max 7 lat jak 7 lat ma to za niezłą sumkę był kupiony :]

ja 7 lat temu kopiłem athlona 1.8ghz 512mb ramu nvidia fx5600 za 5000 zł wtedy nagrywarka dvd kosztowała 800zł :]

Nie jest tak żle ......... że masz syf na pc to nie wina podzespołów każdy pc będzie się lagować jak masz na nim syf :] Pora na Fomrat

Mój 1 PC :

intel 166

2 MB ramu

dysk 2GB

A grafiki nie pamiętam :/

Opublikowano

Słuchajcie moi rodzice nie mają tyle kasy na kompa. Mój tata też chce se kupić, ale... No będzie miał jutro operacje, a na dodatek to mój kuzyn ma w tą niedziele pierwszą komunię więc trochę forsy pójdzie na prezent... Nie że jestem biedny, ale po prostu ostatnio jest kryzys w mojej rodzinie. Brat mi na swojego kompa nie da. Chemia jest trudna. Mój komp ma z 9 lat co najmniej, a wina tego, że tak wolno chodzi to jest głównie procka, ale nowego się nie opłaca kupować bo by trzeba było wszystko wymieć, ponieważ płyta główna jest za stara i nie ma takich wejść. Co do syfu to przed założeniem tego tematu miałem formata, więc na pewno nie wina syfu. Jedyne co na razie zainstalowałem to Minecraft, ale w nie go nie gram bo on niszczy kompa, i google chrome. A gry flashowe się na nim też zacinają :/ to wina procka na 100% ale nie kupie nic nowego. Mam zamiar się zatrudnić na sezon, ale nie wiem czy znajdę prace. Nie piszcie, że jestem uzależniony tak, że muszę pracować na kompa, ponieważ chciałem już se kupić nowego 4 lata temu, ale wolałem se kupić zawsze np. buty koszule spodnie deskorolke czy telefon albo psa. Czas najwyższy kupić se kompa. Dzięki za posty i całym zainteresowaniem :)

Oto moje części :

- AMD Athlon™ XP 2600+ 1.9GHz

-2048MB RAM

-NVIDIA GeForce 6600 256MB DX 9.0c

-Dżwięk Realtek AC97 Audio

-2 dyski twarde

a) 31,2GB pamięci

b ) 80,5GB pamięci

-wiatraczek chyba 400W, ale nie jestem pewien

-nagrywarka DVD

Więcej info nie mam na temat sprzętu. Dziękuję

PS: Przypomniało mi się więc edytuje. Komp był kupiony za kilka tysi. Chyba 5 jeżeli się nie mylę.

Opublikowano

To dobrze że za 5 tys :]

mialem ten sam procek komp ma 7/6lat nie 9 nie pierdol nie ejst tak żle ten procek ładnie się kręci podkręcisz go do 2.4GHz da radę ja na takim samym kompie(2komputer kupiony za 800zł ojciec się uparł że za dużo gram na tym lepszym xD) tylko AMD semprom 2500+ [email protected] Ati Radeon AH4650 Minecraft śmigał i śmiga tylko u kogoś innego :]

Opublikowano

Słuchajcie moi rodzice nie mają tyle kasy na kompa. Mój tata też chce se kupić, ale... No będzie miał jutro operacje, a na dodatek to mój kuzyn ma w tą niedziele pierwszą komunię więc trochę forsy pójdzie na prezent... Nie że jestem biedny, ale po prostu ostatnio jest kryzys w mojej rodzinie. Brat mi na swojego kompa nie da. Chemia jest trudna. Mój komp ma z 9 lat co najmniej, a wina tego, że tak wolno chodzi to jest głównie procka, ale nowego się nie opłaca kupować bo by trzeba było wszystko wymieć, ponieważ płyta główna jest za stara i nie ma takich wejść. Co do syfu to przed założeniem tego tematu miałem formata, więc na pewno nie wina syfu. Jedyne co na razie zainstalowałem to Minecraft, ale w nie go nie gram bo on niszczy kompa, i google chrome. A gry flashowe się na nim też zacinają :/ to wina procka na 100% ale nie kupie nic nowego. Mam zamiar się zatrudnić na sezon, ale nie wiem czy znajdę prace. Nie piszcie, że jestem uzależniony tak, że muszę pracować na kompa, ponieważ chciałem już se kupić nowego 4 lata temu, ale wolałem se kupić zawsze np. buty koszule spodnie deskorolke czy telefon albo psa. Czas najwyższy kupić se kompa. Dzięki za posty i całym zainteresowaniem :)

Oto moje części :

- AMD Athlon™ XP 2600+ 1.9GHz

-2048MB RAM

-NVIDIA GeForce 6600 256MB DX 9.0c

-Dżwięk Realtek AC97 Audio

-2 dyski twarde

a) 31,2GB pamięci

b ) 80,5GB pamięci

-wiatraczek chyba 400W, ale nie jestem pewien

-nagrywarka DVD

Więcej info nie mam na temat sprzętu. Dziękuję

PS: Przypomniało mi się więc edytuje. Komp był kupiony za kilka tysi. Chyba 5 jeżeli się nie mylę.

hahaha....

ja mam 3x gorszy i nie narzekam...

Mam taki:

Procek: AMD Duron 1,3 GHz

Ram: 640 MB

Karta Graf. : NVIDIA RIVA TNT2 (32 MB)

Zasilacz: Fortron 350W

i jestem zadowolony, bo wszystko smiga;]

Daj Like'a ^^

Opublikowano

Ogólnie kompa nie jest zły...... Nie instaluj google chrom bo tam w tel jeszcze masa shitu chodzi który muli kompa.....

Jeśli masz tak że masz klepsydrę lub ci się zawiesza kompa po kliknięciu prawym ( tak czytałem całe :D ) to znaczy że masz pofragmentowany dysk twardy, zrób defragmentację.

Albo jak masz pendriva to zgraj sobie na niego jakiegoś linuxa i korzystaj normalnie. Linuxa można odpalić bez instalacji ;)

Jeśli masz tyle programów a znich nie korzystasz to je wyłącz start - uruchom - msconfig -> zakładka uruchamianie.... jeśli procek ci przy mula to jak ci nie żal to podkręć. Ale może lepiej nie jak masz tylko jednego komap...

A tak BTW masz brata który ma kompa i on się z tobą nie podzieli nie da ci wejść pograć .... To jaki to brat.. Jakaś patologiczna rodzina. Nie kumam.

PS: Chemi fizyka i mata jest trudna i mi tu nie pierdzielić... Chyba że wszyscy którzy się wypiwiadali chodza do 1 klasy gimnazjum...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Chlopie, komputer masz dobry i nie ma co tutaj narzekac :) Poprostu masz system zasyfiony. Mozesz zrobic tak jak koledzy wyzej podali - start>uruchom>wpisujesz msconfig>enter>przechodzisz do zakladki uruchamianie i odznaczasz wszystko. Wtedy komputer bedzie sie uruchamial szybko i bedziesz sobie wlaczal co chcesz a komputer nie bedzie sie tak wieszal. Mozesz uzyc takich programow jak ccleaner, tym wyczyscisz komputer troche z syfu. Mozesz tez uruchomic na komputerze program combofix, on wywali wszelkie niechciane programy (jakies dodatkowe paski wyszukiwania do przegladarki itp) i w razie jakichs wirusow tez je pousuwa.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Beka,nie widziałem jeszcze żeby ktoś rozpaczał na temat słabego komputera.Współczuję ci tego że masz taki komputer :( Inni nie mają co jeść a ty się wyżalasz że masz słaby pc,ogarnij.

25kr0nq.jpg
Opublikowano

Pisałem, że mam formata? O tak pisałem... Więc nie pisać mi, żebym wszedł w msconfig ok? A co do rodziny to nie wyzywaj, że jest patologiczna bo brat mi nie da usiąść ok, bo świadczy o twoim niskim poziomie, a to, że brat mi nie chce dać nie oznacza, że ta rodzina jest patologiczna. Wy macie do mnie pretensje, że napisałem ten temat. Ok, ale mnie nie wyzywajcie za to i nie upokarzajcie bo pokazujecie jacy z was ludzie... Gorzej robicie sobie niż mi. xpacmanx co do tego, że "rozpaczam" jak to ująłeś? Ja nie mam na niego nerwów po prostu... Ok inni nie mają co jeść, ale u mnie w szkole jest akcja prowadzona, żeby takim ludziom, a właściwie dzieciom pomóc i daje im kilka złotych. Więc mnie nie upokarzaj. Wgl. ludzie nie mówcie mi, że macie gorszego starszego kompa i wam dobrze chodzi. Bo mój nie jest taki jak wasz i nie miał zamienianych części... To, że wasz jest starszy nie znaczy, że gorszy. Wgl. proszę was uspokójcie się bo jak chcecie trollować to idźcie na swoje forum. Ja tu szukam pomocy. Ale nie takiej "wejdź w mscofig..." Bo miałem formata i nic prócz gg które zawsze wyłączam przy starcie windows się nie włącza. No może jeszcze antywir. Raczej inaczej mi nie pomożecie, ale ok dzięki, ponieważ się liczą chęci. A Google Chrome jest super, ale nie ma co dyskutować bo każdy ma inny gust, a z tego co weim to FiteFox ma więcej shitów i toolbarów i wgl. Trudniejszy w obsłudze, a na dodatek to zamula jeszcze gorzej. Ale to już moje zdanie.

Ok jestem gotów na trollowanie. Proszę z trolluj mnie. Na co czekasz?

@Edit: Może się wydawać, że nie ma 9 lat, ale na pewno 8 i nie piszcie, że nie bo wiem lepiej ile mam swojego kompa. Tpz. ten komp był najlepszy w mieście jak go kupowałem, a częsći do niego były cholernie drogie. 8 lat to na pewno ma.

Opublikowano

Pisałem, że mam formata? O tak pisałem... Więc nie pisać mi, żebym wszedł w msconfig ok? A co do rodziny to nie wyzywaj, że jest patologiczna bo brat mi nie da usiąść ok, bo świadczy o twoim niskim poziomie, a to, że brat mi nie chce dać nie oznacza, że ta rodzina jest patologiczna. Wy macie do mnie pretensje, że napisałem ten temat. Ok, ale mnie nie wyzywajcie za to i nie upokarzajcie bo pokazujecie jacy z was ludzie... Gorzej robicie sobie niż mi. xpacmanx co do tego, że "rozpaczam" jak to ująłeś? Ja nie mam na niego nerwów po prostu... Ok inni nie mają co jeść, ale u mnie w szkole jest akcja prowadzona, żeby takim ludziom, a właściwie dzieciom pomóc i daje im kilka złotych. Więc mnie nie upokarzaj. Wgl. ludzie nie mówcie mi, że macie gorszego starszego kompa i wam dobrze chodzi. Bo mój nie jest taki jak wasz i nie miał zamienianych części... To, że wasz jest starszy nie znaczy, że gorszy. Wgl. proszę was uspokójcie się bo jak chcecie trollować to idźcie na swoje forum. Ja tu szukam pomocy. Ale nie takiej "wejdź w mscofig..." Bo miałem formata i nic prócz gg które zawsze wyłączam przy starcie windows się nie włącza. No może jeszcze antywir. Raczej inaczej mi nie pomożecie, ale ok dzięki, ponieważ się liczą chęci. A Google Chrome jest super, ale nie ma co dyskutować bo każdy ma inny gust, a z tego co weim to FiteFox ma więcej shitów i toolbarów i wgl. Trudniejszy w obsłudze, a na dodatek to zamula jeszcze gorzej. Ale to już moje zdanie.

Ok jestem gotów na trollowanie. Proszę z trolluj mnie. Na co czekasz?

@Edit: Może się wydawać, że nie ma 9 lat, ale na pewno 8 i nie piszcie, że nie bo wiem lepiej ile mam swojego kompa. Tpz. ten komp był najlepszy w mieście jak go kupowałem, a częsći do niego były cholernie drogie. 8 lat to na pewno ma.

No i co ci poradzimy na to że masz "słaby komputer".Na nowego kasy ci nie damy,jak tak ci zależy to sobie uzbieraj i kup nowego,proste.

25kr0nq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...