Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Adobe Flash Player

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukając flash'a na swojego samsunga galaxy ACE spotkałem się z różnymi opiniami na ten temat i większość, jak nie wszystkie były typu: "...Nie da się...", "...Jeśli nie masz w standardzie to nie będziesz miał...", "...Próbowałem wielu rzeczy ale nic nie działa..." itp. Jednak udało mi się znaleźć działającego flasha na swoje urządzenie :)

Od razu dam link do źródła z którego korzystałem: http://forum.xda-dev...d.php?t=1359506

Mogę zapewnić jedynie że będzie to działać na samsungu galaxy ACE z system w wersji 2.3.3 jednak nie wykluczam że będzie też działać na innych modelach z serii galaxy, w źródle znajduje się także plik adobe flash player dla urządzeń z procesorami typu ARMv6, nie będe opisywał instalacji Adobe Flash Player dla tego typu procesorów, jednak myślę że instalacja wiele się nie różni oprócz jednego pliku.

A więc zaczynajmy.

Potrzebujemy:

-Telefon, w moim przypadku jest to SGA (WYMAGANY ROOT) - jak zrootować telefon znajdziecie w spisie poradników w dziale android.

-Pliki: http://speedy.sh/fhN...lash-Player.rar (te same znajdziecie w źródle)

Skan: https://www.virustot...sis/1336057311/

1. Pobrany plik

Adobe Flash Player.rar

rozpakowujemy na komputerze.

2. Rozpakowane pliki (com.adobe.flashplayer_111102059_11.1.102.59.apk i folder "lib") wrzucamy na kartę pamięci.

3. Instalujemy plik com.adobe.flashplayer_111102059_11.1.102.59.apk ale NIE OTWIERAMY GO.

4. Za pomocą programu Root Explorer przenosimy pliki z folderu "lib" (który znajduje się na naszej karcie) do /data/data/com_adobe_flashplayer/lib/

5. Zmieniamy uprawnienia każdego pliku w folderze /data/data/com_adobe_flashplayer/lib/ na takie jak na screenie:

137777screen.jpg

I Już, od teraz możecie np. oglądać filmiki w przeglądarce a nie tylko za pośrednictwem aplikacji YouTube.

:)

Jeśli działa daj Lubie to :P

Opublikowano

Fajny tutek ;D

Ale naprawde niema flasha w sklepie play??

przecież widzę że jest ;D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adobe.flashplayer&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5hZG9iZS5mbGFzaHBsYXllciJd

Może jest zależny od telefonu ;D

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

W przypadku Galaxy S wystarczyło zainstalować flasha z marketu i wszystko śmiga... Oczywiście zależy to też od przeglądarki, bo np. Opera Mobile flasha nie obsługuje w ogóle. Faktem jest jednak, że Android odtwarzacz Flash posiada już wbudowany - jest przecież aplikacja YouTube, która do filmików wykorzystuje odtwarzacz flashowy, a działała ona u mnie bez instalacji tego flasha z marketu.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Tak jest flash w markecie ale jest on przezaczony dla modeli (mowie tu o samsungach): galaxy s, galaxy s+, galaxy s II, galaxy nexus i galaxy s III a nie jest on dostepny dla tych tanszych modeli czyli galaxy ace, gio, mini itp. dlatego trzeba tak kombinowac. No i jest aplikacja YouTube, i zawsze kiedy bedziemy chcieli obejrzec filmik to przeniesie nas do tej aplikacji no i filmik musi byc umiesczony w serwisie YouTube a gdy jakis filmik znajduje sie bezposrednio na stronie wtedy wymagany jest flash w przegladarce :)

Opublikowano

@Up. Dzięki za wyjaśnienie, nigdy stuprocentowo nie byłem pewny, jak z tym flashem jest :D Żeby nie było offtopu - poradnik czytelny i każdy powinien sobie poradzić :) więcej takich!

Gość malutki688
Opublikowano

Tak jest flash w markecie ale jest on przezaczony dla modeli (mowie tu o samsungach): galaxy s, galaxy s+, galaxy s II, galaxy nexus i galaxy s III a nie jest on dostepny dla tych tanszych modeli czyli galaxy ace, gio, mini itp. dlatego trzeba tak kombinowac. No i jest aplikacja YouTube, i zawsze kiedy bedziemy chcieli obejrzec filmik to przeniesie nas do tej aplikacji no i filmik musi byc umiesczony w serwisie YouTube a gdy jakis filmik znajduje sie bezposrednio na stronie wtedy wymagany jest flash w przegladarce :)

jest duzo filmikow na yt ktorych i tak nie mozna ogladac poprzez aplikacje yt na yt:P

Opublikowano

Ale winę ponosi tylko i wyłącznie youtube, nie twój telefon. Jeśli oni uznają, że z jakiegoś kompletnie debilnego powodu filmik nie będzie dostępny na smartfonach to tak jest - choćbyś się zesrał, nie obejrzysz go na nich. Nie ma to jednak nic wspólnego z flashem ;D Chociaż były przypadki, że to co nie zadziałało w aplikacki YouTube, odpaliło się jako zwykła strona w operze mobile. Dziwne, ale prawdziwe.

Opublikowano

Dla kazdego procesora jest osobna wersja flasha napisana, niektore procesory stockowo nie maja dedykowanego 10.2 lub wyzszego i nie mozna na nich ogladac na zywo flasha na stronach www. Na procesor MSM7227-1T (wlasnie ten siedzi w ace, gio) jest taka wersja ktora podales wyzej (zmodyfikowana), na ARMv6 jest inna, na MSM7227 jest jeszcze inna itd.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...