Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] DynMap na dedyku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż mam server do MineCraft wykupiony na ownserver, ale gdy chcę wgrać plugin DynMap mam taki problem, że:

Plugin działa, ale z racji tego, że mój port serwera to: 2XXX gdy wpisuje w przeglądarce:

mojeip:8123

Wyświetla mi się DynMap innego servera, a gdy zmieniam w pliku configuration na taki port, na którym działa server(w przeglądarce też zmieniam port) to mapy w ogóle nie wyświetla...

Do innych portów nie mam dostępu, bo zajmują je inne serwery...

Wyczytałem coś na stronie DynMap, że stronę z podglądem mapy można umieścić na własnym hostingu.. wie ktoś może, jak to zrobić?

Za pomoc będzie Lubię To!

Opublikowano

Ja mam swojego dedyka i mam tak xx.xx.xx.xx:8258

I wszystko śmiga

Czemu nie wpiszesz :2xxx w przeglądarce, tylko na siłę dajesz domyślny?

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Po czym stwierdzasz ze to nie jest mapa z twojego serwera? Ja byłem kiedyś taki głupi że nie renderowałem mapki (jakaś komenda była od tego)

i też myślałem że coś mam źle ustawione. W ustawieniach DynaMap tylko ip trzeba zmienić to swoje z serwera i git jest (pewnie to wiesz).

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko:

Jak wyłączyć tzw. "cave view" tzn. ten tryb podglądu, na którym widać system jaskiń...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...