Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie można aktywować gry Battlefield 3

Sakuner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem kod do gry i spróbowałem go aktywować, gra się ściągnęła, wszystko ok, odpalam a tu:

Nie można aktywować gry Battlefield 3 na tym komputerze za pomocą wybranego konta Origin. Odszukaj klucz aktywacyjny i aktywuj swoją grę za pomocą swojego konta Origin.

<przycisk: wprowadź klucz produktu>

Kontaktowałem się po Angielsku na stronie EA przez Live Chat, ale żadne rozwiązanie mi nie pomogło, szukałem na forach różnych, nie znalazłem odpowiedzi, na tym też nie, więc zakładam nowy temat, proszę o pomoc :) Próbowałem także zakładać nowe konto itd, ale nic nie pomaga.

Opublikowano

Nie widzę, abyś zakładał już taki temat.

Czy w menu Orgin masz grę ? Skontaktuj się z supportem i nie pytając o rozwiązanie poproś o nowy key.

Opublikowano

Nie założyłem takiego tematu, chodzi o to, że szukałem, żeby nie zaśmiecać forum, jakby odpowiedź już była.

W Origin gra jest, ja używam własnie kodu od supportu, bo zaznaczyłem, że mam 15 lat, a gra od 16 i mnie zablokowali, więc dostałem nowy kod i nowe konto Origin i właśnie to mi wyskakuje. <_<

Opublikowano

Coś wkręcasz albo strasznie nielogicznie wyjaśniasz, przecież z powodu wieku nie mogą cię zablokować. Na dodatek na pewno nie dali by ci kodu i nowego konta.

PL_MAG.png

CPU: A64 x2 4200+ @2,74GHz

GPU: Zotac GeForce 9600gt Turbo 512MB

RAM: 2,5GB @200 MHz

Power: Fortron 400W

Opublikowano

próbuję to zrozumieć.

zaznaczyłeś że masz 15 lat a gra pozwala grać osobą które mają 16 lat,napisałeś do supportu o nowy klucz i dostałeś go i chcesz wykorzystać go w nowym koncie origin ?

random.jpg

Opublikowano

Nie da się zmienić wieku w starym koncie, więc musiałem zrobić nowe, napisałem do supportu i dostałem nowy kod który wykorzystałem, gra już była zainstalowana (Battlelog mnie zablokował) Support nie potrafi mi pomóc, dali mi linka z paroma wyjściami, tylko, że żadne nie pomogło, a potem pisali, żebym napisał do nich za pare godzin, bo teraz nie mogą mi pomóc, a za pare godzin naprawią jakąś maszynę czy program, który niby może mi pomóc.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem logicznie, ja jestem trochę pokręcony :D

Opublikowano

Coś kręcisz.

Ja miałem podobny problem to na Alngielskim Live Chacie mi pomoglo w ciągu 10-20 min.

1361287359-U437164.png/ 2592933583.png

Opublikowano

Przestańcie mu wmawiać, że coś kręci. Ma problem i trzeba pomóc a nie zastanawiać się czy kombinuje.

Coś wkręcasz albo strasznie nielogicznie wyjaśniasz, przecież z powodu wieku nie mogą cię zablokować. Na dodatek na pewno nie dali by ci kodu i nowego konta.

Z powodu wieku mogą zablokować konto. W przypadku odwołania się dają nowe keye bądź zmieniają datę urodzenia na starym.

Opublikowano

@up

Dzięki :)

@topic

Wczoraj w nocy (a właściwie dzisiaj-1:00 godzina :P) pisałem zaś na Live Chacie z paroma osobami, musiałem pare razy zresetować komputer, zrobić pare zmian w połączeniach sieciowych, pare zmian w Windowsie, które mogły nawet grozić zepsuciem się Windowsa (na oficjalnej stronie Microsoft pisało o tym), lecz niestety nie pomogło... Ostatnia osoba na Live Chacie, z którą się kontaktowałem napisała, że zrobiła pare istotnych zmian na stronie EA w moim koncie, i trzeba poczekać na zresetowanie serverów (czy coś takiego), i dzisiaj rano powinno działać-nie działa.

@edit

Już działa, druga osoba z EA mi pomogła, razem skontaktowałem się z nimi jakieś 8 razy :P Googlus masz like :) Tylko, że mam inny problem... po paru minutach gry mam czarny ekranik, bzzzzz i trzeba zrobić reset, pobiorę najnowsze sterowniki i zobaczę czy coś się zmieni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...