Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Wykorzystywanie grafik wrzuconych na serwer ugu.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postanowiłem zrobić coś w typie generatora prezentacji prywatnych serwerów... Moje pytanie jest następujące: Czy grafika wrzucona na serwer Ugu.pl może być wykorzystywana na innych stronach? W regulaminie nie było nic o tym napisane...

Jeżeli nie, to jakie hostingi polecacie? (hostingi na strony i grafikę)

Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję :)

897771404427433574016.png

Opublikowano

Nie kumam.. Jak na grafikę... chcesz zrobić hosting grafiki ?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nie...

Bo do generatora potrzebne są obrazki... Np. Parametry, Ważne linki itd...

No i osoba robiąca taką prezke musi udostępnić obrazki na innych forach. :P

Opublikowano

uu_trudne_pytanie_106248.jpg

Jeśli jesteś autorem grafiki to czemu nie, możesz ją dowolnie umieszczać nawet na ugu.pl. Jednak jak dla mnie to pytanie nie miało sensu. Ponieważ ugu.pl to tylko hosting, a nie twórca grafiki.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Hm.. ale mnie chodziło o dożywotnie przetrzymanie grafiki...

Grafika owszem jest mojego autorstwa, lecz większość hostingów zabrania umieszczać grafikę z ich serwerów na innych stronach, a tak się dobrze składa, że czytałem ich regulamin i nie ma ani 1 zdania świadczącego że NIE WOLNO, dlatego pytanie kieruję do was. :)

Opublikowano

Jeżeli nic o tym nie pisze, to czemu się przejmujesz. Pewnie, że możesz tam hostingować tą grafikę...

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Spróbuję tam zrobić demo...

Lecz boję się, że później jak administracja ugu.pl sie czegoś doczepi to wszystkie prezki zrobione w tym generatorze będą... {szkoda gadać}

Opublikowano

Ty się nie bój o obrazki bo za to to ci nic nie zrobią dopku transferu nie przekroczysz. :) Jak go przekroczysz to wtedy tak :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@up ja się nie boje o obrazki tylko o te prezki używające tych obrazków :P

A co do ugu.pl to.... {szkoda gadać}.

Po wgraniu okazało się że mają blokadę na rozprowadzanie obrazków :/

// chyba obrazki gram na jakiś hosting typu http://www.wrzuc.to/

Opublikowano

Jak chcesz, to mogę trzymać ten img u siebie na hostingu w castpol, transfer i pojemność mam taką, że przy 100 miliardach serwer nie będzie jeszcze obciążony.

Załóż sobie domenę na .tk i dodaj dns-y ns1.castpol.pl i ns2.castpol.pl, jak to zrobisz, napisz mi na PW nazwę domeny, zrobię Ci konto FTP.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Temat myślę, że został rozwiązany, autor nie poruszył go z tego co widać, w takim razie zamykam. Gdyby jednak coś Ci się przypomniało, napisz na PW, z prośbą o otwarcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...