Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Quest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem po wgraniu

http://www.mpcforum.pl/topic/427789-tut-masowe-wgrywanie-questow-na-serwer/

zgodnie z poradnikem i gdy chce odpalic skrypt to w maszynie pokazuje sie

./quest.sh: Command not found

czego moze byc to przyczyna?

plik

quest.sh

jest w /.../game/quest.sh

athlonsygnaturka.png

Opublikowano

A to nie miało być czasem w usr/.../quest i tam usr/.../quest/quest.sh

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Ehh....

Nadaj chmod 777

Wpisz cd /usr/.../game && sh quest.sh (oczywiście ... to masz nazwę katalogu, zapewne home, czyli cd /usr/home/game)

A nie ./quest..... To bash.... Nie możesz takie pliku wykonać bezpośrednio komendą ./

Plik musi mieć uprawnienia 'executable', czyli +x, żeby dało się go tak wykonać tą komendą. sh plik oznacza, że plik zostanie wykonany przez interpretator o nazwie 'sh'.

Jeśli na początku pliku umieścisz tzw. shebang, czyli #!/bin/sh dasz mu uprawnienia +x i zrobisz ./plik to się wykona tak, jakbyś go wykonał używając 'sh plik'.

Opublikowano

Quest jest zepsuty. A wiesz jak?? To skrypt basha i ktoś mądry robił go w notatniku a notatnik i notepad ++ doklejają takie gówna jak ^M czy ^C.

Najlepiej ściągnąć jakiś edytor nano który nie dokleja takiego dziadostwa, np. Vim i zapisać w nim ten skrypt. Czyli robisz tak:

1. Kopiujesz zawartość pliku quest.sh.

2. Wklejasz zawartość quest.sh na wklejto.pl format dajesz tekst normalnie, potem klikasz Dodaj.

3. Jak się doda zboku będziesz miał opcje 'Pobierz na dysk' i 'Wersja tekstowa'. Klikasz Wersja tekstowa.

4. Wyświetli ci się strona z tym tekstem. Kopiujesz ten tekst, pobierasz Edytor Vim.

5. Otwierasz zawartość skryptu quest.sh w vimie.

6. Zaznaczasz wszystko i wklejasz tam to co skopiowałeś z tej strony wklejto.pl z Wersja Tekstowa, zapisujesz.

7. Pojawią ci się 2 pliki. Będą mieli nazwy quest.sh i quest.sh~. Wgrywasz na serwer ten bez ~ czyli ten co edytowałeś, quest.sh.

8. Wgrywasz go do /usr/home/game i tutaj. Podmieniasz, nadajesz chmody 777.

9. Wchodzisz w maszynę i teraz możesz wpisać cd /usr/home/game && sh quest.sh. Jeżeli zrobiłeś wszystko dobrze nie powinno wywalić błędu.

10. i git :)

Jeżeli nie chce ci się tego robić, co wyżej jest napisane, nie rozumiesz, to upnij mi tego skrypta, podaj link, a ja ci go naprawie.

Opublikowano

#!/bin/sh
cd quest
ls *.quest > locale_list
sleep 3
#!/usr/local/bin/python
import os
os.system('rm -rf object')
for line in file('locale_list'):
    if os.system('./qc ' + line):
		    print 'Error occured on compile ' + line
		    import sys
		    sys.exit(-1)
cd

Taki mam skrypt, wiec jak bys byl mily to bys mi ten skrypt naprawil :)

athlonsygnaturka.png

Opublikowano

Powiedz mi tylko jaka jest ścieżka do twoich plików. cd /usr/home/game?? a do questow taka /usr/home/game/share/locale/germany/quest??

Albo podaj swoje gg to pogadamy bo nie ma sensu tutaj spamić. Napisz na moje gg 21300995.

Opublikowano

Takich skryptów się nie łączy ;x. Masz tu lepszy skrypt make. Jest taki sam jak ten co Badar dał tylko bez zbędnych dodatków. Czyste ładowanie questów. Bez żadnego usuwania folderu object.

Download:

http://speedy.sh/y3vfx/make

Skan:

https://www.virustotal.com/file/263bd86a5c92e768a7f2e1e54b505b2ba8c99814de408c23d00f563c0c6e37a4/analysis/1336176501/

Plik ten wrzucamy do folderu quest na serwerze i nadajemy chmody 777. Następnie przechodzimy do naszej maszyny i wpisujemy tam ścieżkę do folderu quest. Np. cd /usr/serverfiles/game/share/locale/germany/quest/. Następnie wpisujemy sh make. Gdyby wyskoczył błąd typu locale_list is missing oznaczało by to że nie macie w folderze quest pliku locale_list i nie możecie nic zrobić. Jedynie samemu zrobić listę questów znajdujących się w folderze quest(pomijając object) wpisać w plik, nadać mu nazwę locale_list i wrzucić na serwer bez żadnego rozszerzenia typu .sh itd. Questy muszą być wpisywane w plik wraz z rozszerzeniem. Np. arena_manager.quest pod spodem następna nazwa questa z rozszerzeniem .quest itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...