Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak kolejność

Nether

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam builda do Dr.Mundo ale nie wiem w jakiej kolejności go składać oto build:

1.Spirit Visage

2.Ninja Tabi

3.Force of Nature

4.Warmong Armor

5.Guardian Angel (Nie lubię go podajcie coś zamiast niego)

6.Frozen Malet

@Up to była moja kolejność składania ale wydaje mi się zła ;<

Z tym buildem mam :

-około 4k hp

-ze skillem 200+dmg

-bardzo duża hp.reg

-ponad 200armora

Nie wiem także jak rozłożyć Masteries więc o nie też bym poprosił

Gość Menesterowy
Opublikowano

Masterki imho 9/21/0 lub 21/9/0 jeżeli idziesz pod coś typu bruisera.

Brakuje mi tutaj atmy, gdyż z health'em munda można wycisnąć ostry dmg.

Imho można zmienić tabi na mercurki w zależności od team'u wroga (CC)

Opublikowano

Warmoga sie sklada przed Force of nature do tego zamienilbym kolejnosc ga z frozen maletem i zamiast maleta skladalbym atmasa.

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

ATMA NERF = USELESS

Masterki 9/21/0 - mundo tylko do jungli.

Na mundosa tylko Mercurki, Heart of Gold od razu mamy gold /10 dodatkowy, potem Spirit Visage, Warmog, tutaj możesz Omena zarzucać z Heart of Golda, a potem już sytuacja - potrzeba mresa to kupujesz Force of Nature, jak armor to możesz Thornmaila, możesz Phantom Dancera jak potrzeba boosta do dmg, albo np. Infi edg - to jak potrzeba ostrego boosta (wczoraj grałem mundo i miałem team z ujemnym dmg dosłownie i była taka konieczność)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Nie cierpie jak ktoś pierdoli, że jak coś nerfa dostaje = useless.

Patrz na eve, irelie - nerf i dalej koszą nimi ludzie.

Patrz na Spellvampa i lifesteala - Nerf, a dalej sie kupuje.

Atma jest mega itemem, daje armora, dmg i crit chance.

Wszystko co jest potrzebne.

Opublikowano

Proszę jak pojedziesz mnie Evelynn to kupię Ci 3500rp

1.5% z 3000 to 45 proszę...

Nie porównuj lajfstila, oraz spellvampa do nerfa atmy proszę :O

Irelia jest kiepska :( no chyba, że ktoś zostawi Cie na topie, wyfarmisz się to tak, bo irelia to lategame champ, ale jeśli early będzie nieodpowiednie to i w late nic nie pokaże.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Up stary to ja Ciebie proszę....

Przedmiot jest dobry dla postaci które budują duże pokłady zdrowia jak np. Dr.Mundo. A poza tym Ty patrzysz tylko na obrażenia.

45 pancerza i 18% szansy na kryta to coś wspaniałego. A te 15 dmg. Za każde 1000 HP to także świetna rzecz. Niejednokrotnie na mundo osiągałem pułap zdrowia 5000 co jak łatwo policzyć daje mi +75 dmg. Nawet przy 3000HP te 45 dmg to wciąż dużo.

Prawda ten item nie przyda się na AD carry, ale zauważ, że istnieje build postaci off-tank, którego nieodłączną częścią bazową jest Atma.

? Evelynn ludzie nie umieją grać, taka jest moja opinia.

? Nerf to nerf więc czemu nie porównywać? Oberwało się AD carry, oberwało się AP carry to teraz oberwało się off-tankom. Balans.

? Każda postać zostawiona by się wyfarmiła będzie kosić. Dajmy takiego Nassusa czy Vayne. Tylko że akurat z Irelią jest taki problem, że buduje duże resisty i straszny dmg, w late może być zniszczeniem.

Co do tematu. Mundo jest wspaniałem junglerem, trochę tylko gorszym niż nocturn więc wypróbuj go w jungli.

Buty warmog force of nature i Atma to podstawowe przedmioty. Jeśli zaczynasz w jungli to jedziesz tak:

Naszyjnik odrodzenia - buty - warmog - Siła natury lub oblicze ducha i potem Atma.

To jest Core. Później zastanawiamy się nad resistami lub HP. Lub jednym i drugim w międzyczasie dając aurę drużynie np. Egidą Legionów, Omen Randuina.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Emm mundo grałem tak z 10 razy więc nie wiem czy mogę powiedzieć że się na nim znam. Więc ja zwykle idę tak:

1.Naszyjnik odrodzenia i do jungli biorąc skill W

2. Buty, które później składam Tabi ninja. Dlaczego nie merkurki? Bo nasz skill W zmniejsza czas działania CC.Oczywiście możemy je wystackować, wtedy taki Alistar może nam tasaki czyścić.

3.Teraz składam Plemienną Zbroję z naszyjnika regeneracji, by jak najszybciej zacząć ją stackować na minionach

4.Siła Natury - dla resistów i regeneracji HP oraz szybkości ruchu. Poza tym ten unikalny pasyw świetnie działa z naszym pasywem postaci.

5.Atma - jako że mamo sporo HP, możemy je wykorzystać dla robienia dmg. Oraz po trochu dla Pancerza.

6.Ostrze nieskończoności

7.Drugi warmog

Runy:

Znaki na Armor pen.

Pieczęcie na Pancerz

Glify: magic res- falt lub per lv.

Esencje: Flat HP/ więcej armor pen.

Ogólnie ten build to jeden z lepszych ale nie koniecznie najlepszych buildów. Po prostu mi się spodobał.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...