Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] problem z komputerem

Idzspacbaranie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem ze strasznie powolimi sie mapa w mw3 laduje..

miałem strarszy komputer gralem na nim mapa sie nawet szybko ladowala ale lagi w grze byly bo poprostu slaby procek karta graficzna itp teraz zlozylem kompa ponad 3 tys i mapa jeszcze wolniej sie laduje w grze lagow niemam ale cos z tymi mapami jest nie tak mogl by mi ktos jakos pomoc jak by sie dalo thx

sprzet co mam :

Procek: amd bulldozer 6 rdzeni 4.2 ghz

ram :16

win7 64 bit

karta graficzna : http://www.newegg.co...ID=3962334&SID=

internet : 10 mb

Opublikowano

Człowieku, tym komputerem możesz DoSowac, a ty gadasz o Wolnym ładowaniu sięmapy w mw3.. ;x

Masz bardzo dobry komputer. Prawie jak ja .. ;o

36733859559970154671.jpg

Opublikowano

wlasnie w tym problem mam dobry komputer a mapa sie laduje jak bym mial widows 97 .. niewiem czy internet ma jakis wplyw na to czy co ..

Opublikowano

@up, umiesz czytac, napisal ze 10mb. w ustawieniach czy gdzies ustaw na minimalne wymagania czy cos takiegol. jak masz mw3 na pc to wiesz oco chodzi ja tu xboxowy gracz :)

ARKADOS1.png

Opublikowano

Może na początku ustalmy, że dłuższe ładowanie map, nie jest przyczyną małej ilości ramu, a słabego procesora... Przykład- ja (swego czasu)

Przy starym procesorze , mapa w grze ładowała mi się przykładowo ~1min.

po zabawie z chłodzeniem i podkręcaniem procesora- ładowanie spało do 30sec, a po wyczyszczeniu dysku - ~15sec.

Więc...

Do tego dochodzi jeszcze dysk twardy- najlepiej SSD= spadek do np. ~10sec. ;)

Ewentualnie zostawiasz jak jest i czekasz, co najbardziej Ci pomoże.. Ćwieczenie cierpliwości popłaca w przyszłości ;)

Masz dobry procesor, więc sprawa najprawdopodobniej leży w dysku ;)

Opublikowano

ok thx xamizo masz racje nowy komputer mam dopiero z 2 tyg i mało w wmw3 gram a na starego kompa już mam 4 lata i sporo się w mw3 grało wiec poczekam i zobaczymy rezultaty ..

Masz dobry procesor, więc sprawa najprawdopodobniej leży w dysku ;)

jeżeli chodzi o chłodzenie to mam wystarczające 6 wiatraków mam obudowę powiedzmy pod trzymanie serwerów .np. cs,mw3

Opublikowano

Za tylko 3 tysiące taki komputer? wow szok

@top przy innych wymagających grach masz taki problem? , spróbuj reinstal gry i zainstalowanie najnowszego directa , sprawdź czy na minimalnych wymaganiach też jest taki problem ,

Opublikowano

Za tylko 3 tysiące taki komputer? wow szok

@top przy innych wymagających grach masz taki problem? , spróbuj reinstal gry i zainstalowanie najnowszego directa , sprawdź czy na minimalnych wymaganiach też jest taki problem ,

oczywiście więcej dałem za kompa gdzieś okolo 4 , 5 tys xD i ostatnio liczyłem wiatraki i wyszło ze mam 8 :D

Opublikowano

Ludzie mający taki komputer znają się na rzeczy i wiedzą co może być przyczyną wolnego ładowania się map w MW 3. Najprawdopodobniej ty nie masz zielonego pojęcia o tym co mówisz i najzwyczajniej w świecie skopiowałeś suuuper specyfikacje komputera z neta żeby się pochwalić że niby masz zajebisty komputer. Pomyśl trochę ty i inni taki komputer to prawie kosmos więc ma wszystko co nie pozwoliłoby na wolne ładowanie się map. <_<

aha , bo planuje kupić podobny za 4k

@top i co zrobiłeś to o czym mówiłem?

Za 4k będziesz miał o niebo lepszy zestaw. Popatrz trochę na necie. Zwłaszcza jeśli pozamawiałbyś osobno części do niego z Allegro i sam byś go składał to wtedy każdy by ci zazdrościł.

Znaczy części będe kupował z hurtowni , lecz za pomocą pośrednika (który jednak nie weźmie nic za to) , i następnym razem jak piszesz post , staraj się na temat pisać , jak coś pw.

Opublikowano

To nie jest wina komputera.. jest to wina od gry też tak kiedyś miałem a mój komputer nie jest słaby, także ogarnia takie gry na full detalach bez zacięcia, no ale niestety troszke kosztował no ale mnie to akurat przeszło samo i działa jak powinno. Spróbój reinstal gry, jak to nie pomoże to zainstaluj jakąś narówno wymagającą gre jak mw3 ( tzn. mniej więcej te same wymagania tylko, żeby nie była to gra przez Steam ) Jak Ci nie będzie zacinał tej gry to znaczy, że wina mw3 i musisz się troche pobawić w opcjach gry. Jak będzie też zacinać to spróbój przeinstalować sterowniki karty graficznej bądź coś z procesora. Alboo po prostu spróbój wyłączyć w grze Kino, żeby Ci nie nagrywało ;) miałem tak, że mi crashowało gre i się mapy nie ladowały ( moim zdaniem nie zaszkodzi spróbować przed spróbowaniem innych działan wymienionych wyżej u mnie lub u innych w postach ;D )

@UP:

Nie wszyscy muszą się znać na komputerze nie jest powiedziane, że przekopiował bo taki komputer to jest w tych czasach nic nadzwyczajnego. Ja jak składałem komputer z 4 (?) lata temu, coś koło tego.. i był to Stacjonarny komputer, to zapłaciłem 10 tyśięcy, ale cóż było to dawno i kupiłem teraz też nie taniego laptopa. Także uwierz mi taki komputer jest normalnością. I z tego co widziałem w Twoim poście nie napisałeś na dany temat)

76561198048736832.png

Opublikowano

Ludzie mający taki komputer znają się na rzeczy i wiedzą co może być przyczyną wolnego ładowania się map w MW 3. Najprawdopodobniej ty nie masz zielonego pojęcia o tym co mówisz i najzwyczajniej w świecie skopiowałeś suuuper specyfikacje komputera z neta żeby się pochwalić że niby masz zajebisty komputer. Pomyśl trochę ty i inni taki komputer to prawie kosmos więc ma wszystko co nie pozwoliłoby na wolne ładowanie się map. <_<

Za 4k będziesz miał o niebo lepszy zestaw. Popatrz trochę na necie. Zwłaszcza jeśli pozamawiałbyś osobno części do niego z Allegro i sam byś go składał to wtedy każdy by ci zazdrościł.

Znaczy części będe kupował z hurtowni , lecz za pomocą pośrednika (który jednak nie weźmie nic za to) , i następnym razem jak piszesz post , staraj się na temat pisać , jak coś pw.

okej kolego z tego co się dowiedziałem z twojej historii życiowej tutaj to ze ty nie wiesz co piszesz jak chcesz to ci dam wszystkie rachunki z każdej części mojego komputera bo mam je zapisane wrazie popsucia się kompa i ci wyśle screeny pudełek. bo tak naprawdę niemam czym sie chwalić ja tu przychodzę z problemem nie z chwaleniem się komputerem jeżeli ci zal dupe ściska ze niestac cie na takiego kompa to nic proszę cie nie pisz ok :)

Na temat komputerów nie mów ze sie nie znam bo sam go naprawiłem tyle komputerów co ja miałem to ty na oczy nie widziałeś ..

I tak wgl dla twojej wiadomości ludzie z lepszymi kompami odemnie nie umia używać poprawnie komputera i maja kompy które są warte tysiące a używają go poto żeby sobie tylko na neta wejść .. to wszystko zależy czy cie stać na taki sprzęt. Gram w klanie gdzie maja takie sprzęty ze to się w głowie nie mieści nawet nie umia sobie ts3 zainstalować .

Opublikowano

jeżeli chodzi o cenę to nie napisałem poprawnie dokładnie ile kosztuje z powodu tego ze w Polsce nie mieszkam i w funtach kupowałem a jeżeli chodzi o cenę to strzelałem ile mogo to wszystko kosztować bo ja tu nie pisalem tego posta zeby sie kucic z ludźmi ile moj komputer kosztuje tylko ogarnac moj sprzęt.

Dzięki wszystkim za pomoc ale problemem był w twardym dysku gościu mnie w konia zrobił chciałem kupić dysk twardy 72000 RPM 1 TB i tak pisało w opise wszędzie jak wsadzałem do kompa to nie zwróciłem uwagi na to tam pisze na nim tylko odrazu chciałem kompa odpalić :D dopiero jak wszedłem w system i zrobiłem ocenę systemu gdzie wynik twardego dysku mi wyszedł 5.9 odrazu wyciągnełem go z kompa i pisało 5400 RPM oczywiście odesłałem mu to gówno i kupiłem porządne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...