Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]ABS 8 Minut ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Ten ABS 8 minut dziennie, są po nim jakieś efekty ??

Zamierzam zacząć robić te ćwiczenia i czy do wakacji jakiś kaloryferek się pojawi ?;]

Z góry dzięki za info

Pozdrawiam ; )

Weteran
Opublikowano

Zależy, jak nie masz tłuszczy na brzuchu, to powinny pojawić się zarysy mięśni.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Lepiej napisz na forum zajmującym się tymi sprawami. Ułożą ci jakieś ćwiczenia, bo idzie uzyskać lepsze efekty niż tymi wszystkimi ABS 8, 6W i innymi "cud technikami". Do wakacji kaloryfera raczej nie będziesz miał, tylko zarysy mięśni, choć zależy, czy masz tłuszczyk na brzuchu.Nie jestem jakimś tam "pro specem", ale lepiej jest ćwiczyć więcej partii mięśni, niż sam brzuch, bo to potem dość dziwnie wygląda (klata kulturysty, a reszta małego chłopczyka). Najlepszym wyjściem jest iść na siłownie, ponieważ samemu sobie coś narobisz i zamiast kaloryfera będziesz miał kalectwo.

7m9a.png

Opublikowano

@UP

Raczej robiłbym te ćwiczenia ABS 8 min na brzuch i dużo pompek i jakiś ćwiczeń na klate.

Dzięki wielkie za informacje i oczywiście Like :]

Opublikowano

Sześciopak nie tylko ćwiczenia, to także dieta ;)

btw. polecam Ci zestaw ćwiczeń FBW dzięki temu "ogarniesz" całe ciało a nie tylko brzuch

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

jak ktoś chce jeszcze mocniej podpakować to może brać np białko , węglowodany lub inne dodatki

nie to nie są sterydy ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

Sześciopak nie tylko ćwiczenia, to także dieta ;)

btw. polecam Ci zestaw ćwiczeń FBW dzięki temu "ogarniesz" całe ciało a nie tylko brzuch

Ale na FBW to już musi mieć systematyczną dietę ,a na ABS czy 6W może się odrzywiać normalnie.

Kolejna sprawa to dostęp do siłowni... Jest czy nie ma? Oto jest pytanie.

Trzecia i myślę najważniejsza sprawa to chęci.

Pamiętaj ,że ABS jak i 6W jest na płaski brzuch więc jeżeli chcesz zrobić spalanie bo masz niezłego brzuszka to nic Ci to nie da.

Jedynie w tym kierunku (do zrzucenia tłuszczów z brzucha) biegać ,jeździć na rowerze i... hm... biegać :)

hersygna.png
Opublikowano

Aaa to z bieganiem nie mam problemu. Co rok biegam przez 3 miesiące 3 razy w tygodniu. Czy około 20 km tygodniowo wystarczy ?;]

Dostęp oczywiście do siłowni mam. Może mi jakieś ćwiczenia polecisz ? Bo za bardzo nie umiem sobie dobrać ;]

Opublikowano

Spalanie tłuszczu zaczyna się gdzieś tak od 30 min aerobów, czyli musisz biegać tak około godzinki aby efekty były widoczne, ja robię 5km dziennie i powiem Ci że ćwicząc tak od pół roku sporo tłuszczu z okolic brzucha i nie tylko straciłem

06111340665805659837.png

Opublikowano

Tak, mam ułożoną dietę i biorę suplementy takiego jak białko i bcaa ( antykatabolik ) ALE gdy zaczynałem to jechałem że tak powiem na sucho :P bez diety, supli

Oprócz diety mam trening FBW ( full body workout )

06111340665805659837.png

Opublikowano

Spalanie zaczyna się po 20minutach :P Nie 30.

Minimum biegania dla bardziej otyłych to 30minut ze względu na możliwości fizyczne jak i kondycyjne.

Z czasem zwiększać odcinki jak i czas.

Ćwiczenia ???

Hmm...

Zapraszam na

sfd.pl

Chyba nikt mnie nie zwarnuje za ten link ,bo to nie jest żadna wroga strona względem mpc.

Tak jak kolega wyżej pisał.

Myślę ,że na pierwsze 3 miesiące treningu najlepszy jest FBW.

Do tego musisz ułożyć dietkę i ewentualnie zainwestować w jakiegoś spalacza i białko ,ale to jest w początkowych fazach nie potrzebne :)

hersygna.png
Opublikowano

Siemka. Ten ABS 8 minut dziennie, są po nim jakieś efekty ??

Zamierzam zacząć robić te ćwiczenia i czy do wakacji jakiś kaloryferek się pojawi ?;]

Z góry dzięki za info

Pozdrawiam ; )

Nie , niezrobisz nic do wakacji ,najwyzej zarys.

Co do waszych wypowiedzi to mnie chuj strzela jakie wy mu rady dajecie ahah h, wielu z was nawet dupy na siłownie nieruszylo a dajecie rady .

A autorowi polecam forum kulturystyczni.pl tam ci odpiosza ,masz wiele poradnikow + przyklady diet ,mozesz wybrac jakas na swoj portfel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...