Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mod]Minecraft Version Changer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Wstęp

Co to jest Minecraft Version Changer? Jak sama nazwa mówi, jest to modyfikacja służąca do zmiany wersji minecrafta. Mamy 1.2.5, chcemy mieć 1.7.3 ( lub inne ) - teraz to kwestia minuty.

2. Download:

http://project.adshi.net/minecraft/versionchanger/

2a. Skan:

https://www.virustotal.com/file/bbf91acd4dfd0acc7e1e840cac24e89a49df0bf8865c7b0aab5e0ea17b886d90/analysis/

3. Obsługa i instalacja

Pobierz ten plik i otwórz go za pomocą Twojego archiwizera plików. U mnie jest to WinRar. Znajdziesz tutaj 2 pliki: Readme.txt (nie musisz tego otwierać) oraz główny - Minecraft Version Changer.exe.

Jak z tego korzystać? To bardzo proste: po włączeniu programu pojawi nam się lista dostępnych wersji (obecnie najnowsza to Snapshot 12w17). Rolką lub na strzałkach po lewej stronie zjeżdżamy w dół lub w góre. W górę lecą coraz starsze wersje. OK. Wybraliśmy naszą wersję, i klikamy ,,Zmień'' po prawej stronie. Czekamy chwilkę, i kiedy pasek się naładuje ( trwa to do kilku sekund ) możemy odpalić Minecrafta ze zmienioną wersją,

UWAGI:

1. Jeśli pierwszy raz zmieniasz wersję możesz mieć problem z odpaleniem Minecrafta, wtedy musisz zmienić wersję na inną, a następnie znowu na tą pierwszą.

2. Działa na pirackim Minecrafcie.

3. Mod nie jest mój, znalazłem go w sieci, zrobiłem skana i Wam go udostępniam

4. Po zmianie wersji otworzy nam się nasza przeglądarka ze stronką z której pobieraliśmy moda. To normalne i nie musimy się tym przejmować. Jak już pisałem, mod nie jest mój i producent chciał, by otwierała się ta stronka.

Piszcie, jeśli coś nie działa, postaram się Wam pomóc. Jeśli coś jest niejasne, poinformuj mnie o tym a ja postaram się to jaśniej opisać.

Skan jest wykonany na pliku Minecraft Version Changer.exe, Readme.txt nie sprawdzałem, ale ja opisałem wszystko w tym poradniku więc nie musisz tego otwierać.

Opublikowano

A jeśli mam np mody wgrane do wersji 1.2.5 i zmienie wersje na spanshot albo na 1.1 to mody mi zostaną? A jak wróce z 1.1 na 1.2.5 na której mam mody to będą dalej czy nie?

Wytłumacze:

1.2.5 z toomany items ----> 1.1 (co się dzieje z modami?) -----> 1.2.5 (co z modami?)

Opublikowano

@2up One sie kasują, ale nie wiem czy jak wrocisz na poprzednią wersje to czy ebdziesz je dalej mial.

Opublikowano

@to mi pytanie dałeś.. no chyba nie na 1.2.5 bo pisze 1.1 ale najważniejsze że można zmienić na każdą wersje MC no i nie ma wirusów żadnych. Co do oryginału to też raczej nie. Ale mimo to program polecam, bo naprawdę dobrze się spisuje.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi nie działają żadne mody bo zainstalowałem ninja run na 1.1 a miałem Minecrafta 1.2.5 i zrobilem force update i teraz mi żaden mod nie dziala ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...