Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z zabezpieczeniem mapki bez bukkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku godzin próbuje coś wymyśleć i już nie mam pomysłow, więc liczę na waszą pomoc ;)

Otóż chce stworzyć serwer z takim modem:

http://www.minecraft...ball-tennisv06/

Nic trudnego, wszystko działa super, spokojnie można grać przez serwer online ze znajomymi.

Ale problem mam ogromny z zabezpieczeniem terenu(całej mapy), tak żeby nikt jej nie rozwalił...

Wiem, że w Bukkit można to robić za pomocą Worldedit i WorldGuard... I jest to bardzi proste, ale...

Problem właśnie w tym, że tworząc ten serwer z takim sportowym modem, nie mogę stworzyć ów serwera przez bukkit, musze to robić przez zwykły sposób, aby mod sports działał...

I Teraz właśnie mam ogromną prośbę/pytanie:

Jak postawić serwer z tym SportsModem, ale tak żeby nikt nie mógł nic zniszczyć i stadiony były nietykalne.

Mam nadzieję, że da radę coś zrobić, próbowałem juz przeróżnych kombinacji typu odpalić bukkit z sportsmodem, czy odpalić zwykły serwer z Worldguard....

Nic nie działa..

Liczę więc na waszą pomoc, a oto serwer mp, ale na którym każdy może wszystko zniszczyć;/

Opublikowano

nie no na bukkita da rade wgrać mody lecz jest trudno powiem ;] bo sam wgrywam ale jednak się da ,ale tak do standardowego serwera minecraft bez bukkuta nie ma chyba zabezpieczeń na mapę ...

1379958827-U247153.png

Opublikowano

O dobrze wiedzieć, wiem od czego już mogę zacząć hehe

Z tym, że z grą mam coś wspólnego około 2 tygodni hehe, ale będę próbował ;)

W sumie próbowałem już to robić, serwer w ogóle nie startował...

Jakieś sugestie? Jak CI się udało to zrobić, mógłbyś napisać na szybko mały tutorial? Bułbym bardzo wdzięczny :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

E serwer propertius jest opcja croniiaća spawn ustawić ją na 17589127589175981275 kratek i już

Bania u cygana bania u cygana hej bania u cygana do ranaaaa bania u cygana hej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...