Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pyłek/kurz pod ekranem zte blade (rbm one)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zakupiłem telefon rbm one / zte blade i widzę w dolnym prawym rogu bardzo dużo syfu! Naprawdę dużo -.- . Wiecie może jak to wyczyścić , i "naprawić" by więcej tego syfu tam nie było?

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Wydaje mi się, że najbezpieczniej będzie oddać telefon do "warsztatu", szczególnie jeśli masz gwarancję. Chociaż ciekawi mnie jak ten kurz się tam dostał, nigdy w mojej historii telefonów nie miałem niczego pod szybką :D

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

teraz 10 dzień mu mija ;d

Jak czasy podstawówki

Starte zelówki w podróży

Opublikowano

No to naprawde kabaret... jakim cudem po 10 dniach masz kurz pod ekranem, skoro to jest tak hermetycznie zamknięte, że przez lata zdarzy się może kilka takich przypadków? Jak dla mnie to albo się zbijasz, albo kupiłeś wadliwy produkt. Z salonu wziąleś, media martk czy może allegro?

Opublikowano

Może ma gdzies maciupka szparke przez która wpadł kurz ;D

Telefon spadł ci kiedys??

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

telefon newka , to norma u tego modelu z tego co wiem/wyczytałem.

Bardzo szanuję takie rzeczy , telefon nie spadł.

Myslałem ze jest tu ktos z tym samym telefonem i wie jak to "załatać i wyczyścić" :D

Jak czasy podstawówki

Starte zelówki w podróży

Opublikowano

Można by się pokusić o rozkręcenie całości, ale to jednak ryzykowna sprawa. Ja na twoim miejscu oddałbym na gwarancję, skoro telefon nowy... Nie twoją winą jest nieszczelna obudowa, więc problemu nie powinno być.

Opublikowano

Dużo czytałem na innych forach i telefon mogą ci trzymać tygodniami. Ponoć samo wyczyszczenie jest banalne. Sam tego jeszcze nie robiłem, ale... Sporo ludzi pisze, że wystarczy tylko go rozkręcić śrubokrętem krzyżakowym ph00 aby uzyskać dostęp do zanieczyszczonego ekranu. Tasiemka będzie tam tylko jedna, więc powinno być bez problemu.

UWAGA!

Sam tego jeszcze nie testowałem, ale jakbym miał już mocno zasyfiony wyświetlacz, to wolałbym poświęcić pół godziny niż czekać kilka tygodni na serwis mimo utraty gwarancji.

EDIT:

Dodam jeszcze, że wg. mnie kurz dostaje się przez te ogromne nieszczelności przy guzikach pod wyświetlaczem. Myślałem, żeby załatać to jakąś w miarę elastyczną substancją, tylko właśnie nie wiem czym :D

Opublikowano

Jak dobrze rozkrecisz telefon i dobrym srubokretem, bez narzuszania srobek (zeby nie bylo widac ze sa ruszane) to bedziesz mial dalej gwarancje, telefony nie maja zadnych plomb.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Można by się pokusić o rozkręcenie całości, ale to jednak ryzykowna sprawa. Ja na twoim miejscu oddałbym na gwarancję, skoro telefon nowy... Nie twoją winą jest nieszczelna obudowa, więc problemu nie powinno być.

oddawać bym musiał na drugi koniec polski i do tego nie dają zastępczego fona + czekanie do 4 tygodni ...

Jak czasy podstawówki

Starte zelówki w podróży

Opublikowano

A jak coś popsujesz to też nie dostaniesz zastępczego fona, nie będziesz miał nic :) Ekran to delikatna rzecz, jeśli chcesz ryzykować to proszę, ja bym się wstrzymał nawet na miesiąc z fonem...

Uczeń
Opublikowano

Sam tego nie zrobisz wierz mi, wymieniałem w HTC HERO digitalizer. Po rozszczelnieniu tego nie dasz rady w domowych warunkach złożyć go tak żeby nie było żadnego pyłku lub odcisku.

Jestem z zawodu elektronikiem i wiem że takie rzeczy składa się w zamkniętych hermetycznie fabrykach, w których powietrze jest niemal idealnie czyste. Do tego pozostaje wątpliwość co do samodzielnego rozkręcania telefonu. Moje stare HTC rozkręcałem ale przy SGSie nawet palcem nie ruszę a coś uszkodzę. Nie masz sprzętu ani doświadczenia : daj se spokój.

Kolega powyżej zastanawia się czym to zatkać. Facet zatkasz to materiałem nieodpowiednim do tego to z telefonu zostanie ci fajny okrągły kamień.

Także odradzam samodzielnych przeróbek.

Opublikowano

tak to właśnie jest jak kupuje się chińskie telefony.

Albo oddasz go do serwisu, albo sam się męczysz ze zdejmowaniem obudowy i czyszczeniem go...

Nie urodziliśmy się w szpitalu, tylko w internecie

Opublikowano

dobra ustaliłem żę co 3 miechy do servisu będę oddawać zaufanego za 35zł czyszczą.

do zamknięcia

Jak czasy podstawówki

Starte zelówki w podróży

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...