Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Fakturą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Przyjdę odrazu do rzeczy :P

Otóż ostatnio zmieniałem taryfę telefoniczną na nową, przy okazji zmieniałem Tak Taka na abonament w innym telefonie.

No i tu jest problem. Mam połączoną fakturę no i dziś dostałem sms, że opłata wyniesie ~150zł.

Dodam, że abonamenty na telefonach wliczonych w tą fakturę to następująco: 45zł, 50zł ( mój nowy abonament właśnie) i ten zamiast TakTaka czli 25zł. Razem 120zł.

I tu się pytam skąd te 30zl? Za aktywację nowego abonamentu płaciłem 1zł, ale przy okazji ustaliłem, że chce otrzymywać zbiorą fakturę i zmieniłem okres rozliczeniowy dostosowująć go do 1 z telefonów.

I teraz moje pytania:

- czy możliwe jest naliczenie jakiegoś "wyrównania"

- czy sporadyczne korzystanie z internetu + GPS + gg mogą dać aż 30zł? ( nie więcej jak 2-3 razy każde po 1-2 minuty korzystałem)

- czy może jeszcze coś innego?

Czekam na pomoc, bo jestem zdenerwowany tym :P

PS To sieć ERA

Pozdro,

Makin ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

1. Możliwe, że ostatnio czegoś niedopłaciłeś / wziąłeś jakąś specjalną taryfę, za którą została doliczona opłata.

2. Nie powinny. Chyba, że ktoś robił coś bez Twojej wiedzy...

3. ?

A na fakturze nie powinny być czasem napisane składniki ceny? Tzn. Za co płacisz.

@Down

Sam korzystasz z tych 3 taryf? Czy to dla dziecka/ żony/ brata/ siostry/ etc.?

Możliwe, że ktoś Cię na coś naciągną, a nic Ci nie powiedział ;]

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

No właśnie już na ostatniej tak było, tzn. nie wiem dlaczego naliczone prawie 20zł jako podstawowa taryfa i sam tera nie wiem.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Najlepiej w takie sytuacji podejść do salonu ery. Miałem kilka takich sytuacji, wszystko mi wyjaśnili (:

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano
Zadzwoń do ery. Łatwo

:angry:

Mnhm... "Halo? Tu Zdisława X. Witam, czego chceta, zajęta jestem..." "Mam problem-..." "Beep-beep-beep" I proszę czekać przez 30min.

Tak ogólnie to nie polecam "ekspertów" od Ery. Za każdym razem jak do nich dzwonie, to w czasie w jakim z nimi gadam, sam rozwiązuje problem.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Odwiedź salon a tam powiedzą Ci dlaczego ONI mają racje a Ty nie :D

Tak będzie najszybciej :) 30 zł - opłata aktywacyjna ?

Naprawde różne rzeczy sie dzieją. Zagadaj albo rzeczywiscie potem wszystko zostanie wyrównane albo internet Cię zassał bo nie wykupiłeś pakietu XXX

f.png