Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WWW] Moja Pierwsza Strona (Joso Project)

Gość daronian

Rekomendowane odpowiedzi

Gość daronian
Opublikowano

Witajcie.

W pewnym momencie dostałem zlecenie od jeden firmy, która "podobno" znalazła mnie w internecie.

Nigdy nie umieszczałem żadnego ogłoszenia o tym, że wykonam layout czy coś w tym stylu, jednak oni mnie oto poprosili.

Zażyczyli sobie ładnej, a najważniejsze to estetycznej strony pod jednym warunkiem... miałem zrobić ją w maksymalnie godzinę.

Pomyślałem, że OK, co mi tam, spróbuję, bo akurat był nudny dzień. Chciałem oddać im poniższą stronę za darmo, ale...

Oni nagle powiedzieli mi, że za takie coś mogą mi zapłacić - nie powiem ile, ale ta suma na pewno przekracza minimalną płace w Polsce.

No cóż, osobiście mi się owe wykonanie nie podoba, lecz możliwe, że Wy coś dostrzeżecie, zapraszam.

klp76j.jpg

Słaba jakość tego screena, gdyż zrobiony za pomocą ScrShu.

Opublikowano

Mi się nie podoba to szare tło. Header ok, napisy ok, ale na tym szarym tle mogło by być jakieś urozmaicenie (obrazek, postać whatever.)

@edit

ta, jest wzorek ale i tak jest on taki monotonny troche :D

Gość daronian
Opublikowano

Neonye, nie wiedziałem co dodać z taką tematyką strony jednak zrobiłem tak jak prosili... czyli prosto i estetycznie.

To szare tło ma nałożony lekki wzorek, który da się chyba zauważyć, jeżeli macie dobry monitor? =]

Opublikowano

Ogólnie to nawet fajnie ale za dużo szarego.... zmień tło np. na jasne po środku obojętnie jaki kolor i które będzie się przyciemniać przy krańcach ekranu ;)

Tak jak na mojej ;)

/AceBoy: Prosiłbym o usunięcie tej reklamy forum na stronie, jeśli chcesz tak koniecznie promować swój projekt, to niech to będzie "forum" związane o tym, a nie o tym co zostało tam umieszczone.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

http://screenshooter.net/3306759/cgpgcya

Czerwone - X

Zielone - V

Nie podoba mi się czcionka którą jest napisane 'cennik' itd. oraz rozstawienie tego, ja bym wziął jedno po drugim i po prawej np. fb/rss itd.

Ogólnie czcionka taka może być ale do jednej części layoutu, a nie wszędzie bo po prostu nie pasuje.

Masz + za reklame, bo fajne miejsce i dobre : )

Nieregulaminowa sygnatura

Gość daronian
Opublikowano

Tak, przecież jasne, że nie umieszczał bym czyjejś pracy... dodatkowo masz wszystko u dołu strony. =d

Opublikowano

Witajcie.

W pewnym momencie dostałem zlecenie od jeden firmy, która "podobno" znalazła mnie w internecie.

Nigdy nie umieszczałem żadnego ogłoszenia o tym, że wykonam layout czy coś w tym stylu, jednak oni mnie oto poprosili.

Zażyczyli sobie ładnej, a najważniejsze to estetycznej strony pod jednym warunkiem... miałem zrobić ją w maksymalnie godzinę.

Pomyślałem, że OK, co mi tam, spróbuję, bo akurat był nudny dzień. Chciałem oddać im poniższą stronę za darmo, ale...

Oni nagle powiedzieli mi, że za takie coś mogą mi zapłacić - nie powiem ile, ale ta suma na pewno przekracza minimalną płace w Polsce.

No cóż, osobiście mi się owe wykonanie nie podoba, lecz możliwe, że Wy coś dostrzeżecie, zapraszam.

klp76j.jpg

Słaba jakość tego screena, gdyż zrobiony za pomocą ScrShu.

I wtedy sie obudziles....

/AceBoy: 5% za spam.

• 3 tygodnie później...
Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Jakoś mi się wierzyć nie chce...

W każdym razie mój tok rozumowania pasuje do ProRivenn'a :D

@Edit

//gdyby nie te ludziki na górze wszystko byłoby mętne... ale podoba mi się.

//Dasz dl <3 ?

//Jeśli to jest stronka (najlepiej cms) na divach to co poniektórzy (np. ja) mogliby się wiele nauczyć :rolleyes:

Opublikowano

Jakoś mi się wierzyć nie chce...

W każdym razie mój tok rozumowania pasuje do ProRivenn'a :D

Dobra, nie oceniamy tego czy ktoś go serio znalazł czy nie. Oceniamy jego styl.

Daro, widzę że nie zastosowałeś się do rad wszystkich tutaj w temacie, czyżbyś nawet .psd nie miał do tego?

Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...