Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagranica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może nie mieszkam ale kiedyś mieszkałem niedługo ale jednak.

Były to Włochy w lato mega gorąc ale ojciec dostawał wypłate królewską na zbiorach.

Zalezy gdzie jak np Włochy to może doskwierać pogoda czasem.

Gdzie nie pojedziesz (Niemcy,włochy,brytania) nie mówie tu o (ukraina etc) to będzie ci lepiej ;).

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

aha dzięki , ja to właśnie zamierzam wyjechać do Wielkiej Brytani , Australii ( Sydney ) lub USA tylko ,że w tych dwóch ostatnich na wize będzie trzeba czekać :)

Opublikowano

Byłem również przez jakiś czas zagranicą ( po gim wyjeżdżam tam kierunek Szkocja-Glasgow ;)) i powiem ci, że nie jest źle. Jedyny minus to brak znajomych blisko z którymi jesteś związany.

Jeżeli będziesz miał pracę dajmy np w Wielkiej Brytanii to będzie ci o niebo lepiej tam niż u nas w Polsce.

Znając język 'tak sobie' dasz radę , a z czasem będziesz nakurwiał tak językiem że hoho.

Jeżeli chodzi ci o USA to na priv do mnie pisz podam ci typka który mieszka w USA i vloguje na yt, więc tam ci odpowie na kilka pytań jeżeli masz związane z USA.

banner-celtic.gif

Zapraszam na mój profil yt.

www.youtube.com/haaczykk

na którym 'vloguje'

rozmawiam między innymi o sporcie konkretnie o piłce nożnej i nie tylko!!

subskrybujcie !

oraz zapraszam na stronkę fanów Celticu Glasgow:

Opublikowano

To chyba fora pomyliles hehe.. Ja w Szwecji juz kilka lat i do tej pory wszstko pod kontrola :) Jak cos to sie odzywaj na pw to ci podesle linkacza ze stronka z ogloszeniami polakow w szwecji ( w sprawie pracy, mieszkania itp.)

Opublikowano

czemu sądzisz , że pomyliłem ? Napisałem w dziale pogaduszki , ale wiem , że to forum o grach komputerowych , wiec przepraszam .

Opublikowano

I wlasnie o to chodzi hehe tutaj wiekszosc osob to malolaty i malo wiedza o emigracji. Najlepiej jakbys odwiedzil jakies forum wielotematyczne czy cos w tym rodzaju. Pozdrowki :)

(zle mnie zrozumiales)

Opublikowano

Byłem w USA przez pół roku, nic nie podłapałem języka, może kilka słówek

to niezłym musisz być głąbem, lol.

Opublikowano

Byłem w USA przez pół roku, nic nie podłapałem języka, może kilka słówek

Niemożliwe, przez pół roku powinieneś się spokojnie dogadać. Rozumiem,że amerykanie to wredni ludzie i wyśmiewają się z obcokrajowców.

Co do tematu, to polecam Anglię, Szkocję lub Australię.

Anglia jest specyficzna, mili ludzie. Łatwo można znaleźć pracę. Jeżeli nie jesteś w stanie dotrzeć do biurka to nawet sama budowlanka starczy.

Szkocja, spokojne państwo. Coś ala Wielka Brytania.

Australia, nie byłem tam, ani nie mieszkałem. Nie doradzę Ci, lecz z opowiadań ludzi żyje się tam dobrze. Mój sąsiad wyjechał pół roku temu i jest zadowolony.

kochamplastik.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...