Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nie wiadomo czym

rawel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram sobie w różne gry typu: MW3, Risen2 i mam długie ścinki i nie wiem co to wywołuje. Możliwe ,że przez directx ale nie wiem co z tym zrobić. Mam radeona 6870. Najnowsze stery do karty. Nie mam żadnych wirusów. Gra się na 20 sec. zawiesza i potem odmraża ale potem znów to samo.

Opublikowano

@UP Morda... Już się dziecko neo dorwało do kompa i glupoty pisze.. AMD to dobra firma ja tam mam AMD Radeon 5700 i BF3 na średnich mi idzie bez problemu... A jeśli chodzi o stery to AMD w kwesti konfiguracji i opcji dostępnych dla user'a jest PRO.... I wg interfejs ma przyjazny a w Nvidi to do dupy jest..

To się teraz zaczeło dziać czy dopiero po zainstalowaniu tych gier?

Podaj całego kompa a nie tylko karte graficzną .... I przez everest sprawdź czy ci się nie gotuje bo jeśli komp się przegrzewa to co Stopnie ( chyba 10 ) zmniejsza taktowanie procka o 100mhz.. .....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Kom sie nie gotuje. Procek i5 2500. Płyta Asrock p8h67. Karta nie podkręcana. To sie zaczeło dziać jak zainstalowałem gry. I wgl jakim prawem ja mam instalować PhysX do gier jak ja mam Radeona?

Opublikowano

CODER:

Poczytaj różne fora, że ostatnie Catalysty(12+) są pojebane i robią więcej szkody niż pożytku. Do kart AMD nic nie mam, ale sterowniki leżą. W sprawie GF mogę się wypowiedzieć. Z każdą wersją sterownika jest coraz lepiej.

Opublikowano

Polecam Ci odinstalować sterowniki do karty i zainstalować dziesiątki albo jedenastki. Te nowe 12 są ciut niedopracowane, ale ja tam nie mam żadnych problemów.

Opublikowano

Zainstalowałem 11.1 ale teraz jesz 10.1 zainstaluje. A jak karta graficzna była by uszkodzona to jak mam gwarancje to mi ją wymienią? Nie podkręcałem jej.

Opublikowano

Jak nic z nią nie robiłeś to powinni wymienić. Ale ja bym jeszcze jakąś inną sprawdził.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Jakby karta była uszkodzona raczej nie było by freezów tylko artefakty lub coś innego. Możesz zmniejszyć ciut taktowanie GPU i detale w grze.

Opublikowano

TERAZ JAK ZAINSTALOWAŁEM TE 11.1 ALBO 10.1 TO RAZ MI WYLECIAŁO STEROWNIKI EKRANU PRZESTAŁY DZIAŁAĆ ALE ODZYSKAŁY SPRAWNOŚĆ. A TERAZ WGL NIE MAM CATACLYST CONTROL CENTER WIECIE CO ZROBIĆ?

Opublikowano

Zaktualizuj Directx do najnowszej wersji... Ściągnij najnowsze CCC ... I zainstaluj PhysX Ja musiałęm go zainstalować np. DO gry Mafia 2 bo nie chciało mi działać ....

Podczas gry ustaw wszystko na LOW jak nie będzie frezów to zwiększaj..... Jeśli dalej coś będzie nie tak to trzeba będzie odwiedzić serwis.... Albo niech jakiś informatyk sprawdźi to na miejscu.

Zainstaluj jeszcze program Home everest potem wejdź w czujniki i daj screen temperatur( tutaj daj screen http://wrzucajtu.pl ) ja tak miałęm kiedyś że grafika mi się grzała a wiatraczek sobie na 20% chodził zamiast na 80 czy na 90 :) Albo wejdź w CCC i tam masz overclock czy coś takiego i tam możesz sam sterować prędkością wiatraczka.. Ustaw na 90% zatwierdź i zacznij grać ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Zwięlszyłem prędkość wentylatora do 70% i zmniejszyłem troszke taktowanie i wszystko cacy.

Opublikowano

Czyli grzeje Ci się karta, prawdopodobnie wentylatory w niej masz zawalone i nie wydala.

Wystarczyło by ją dokładnie wyczyścić i na oryginalnych ustawieniach by chodziła, a teraz to ja sobie wyobrażam chłopie jak Ci to chodzi na 70% wentylach xD

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Karta graficzna (chyba) w porządku. Jaki masz program antywirusowy ? Jeżeli avast to już masz źródło lagów ;)

//Nie wnosisz nic do tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...