Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Abit Bh6 Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc robiłem aktualizacje biosu bo kupiłem ram 512 a płyta nie ubsługiwałą w 1 kosci tyle ramu i nagle mi prąd wyłączyli (ja to mam pecha) i juz od tej pory komp się nie włancza są 2 krudkie piskki i potem jakiś dziwny dzwięk jak nie mam włożonej dyskietki a jak jest włożona dyskietka to nie ma tego dzwięku tylko czy ta dyskietke

Czy dam rade to naprawić sam ???

Opublikowano

musisz wgrać na dyskietkę bios - najlepiej ten który był wcześniej wgrany w płycie (powinieneś zrobić jego kopię) - abity miały tak że jak padał ci bios to dało się je uratować poprzez włożenie dyskietki z biosem - wyłącz kompa, wsadź dyskietkę i czekaj na reakcję - powinno zacząć czytać ci z dyskietki

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

nom zaczyna no i nic kurde a może karte graf na pci co podłączyć podłączyłem ale i tak nie działa kurde no ja ....

Opublikowano

odłącz wszystkie napędy - hdd, cdrom zostaw tylko dyskietkę - karty nie musisz zmieniać będziesz miał czarny ekran i tak - dyskietka powinna się czytać a jak przestanie to kliknij enterem(czasem pomaga) - działało to na abitach IS-7, BE6-II itp. deko kombinacji i powinno się udać - może bios co wgrywasz jest jakiś lipny - ja miałem kopie oryginału i poszło burza!

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden