Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bug i sprawdzanie hasel w Authme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kilka problemów co do pluginu Authme. Najważniejszym jest bug przy pierwszym wejsciu na serwer. Otóż wywala spawna kilka kratek na ukos do gory i wisi się w powietrzu - po 5 sec wywala za latanie. Jest to BARDZO uciążliwe. Następnym moim problemem jest "znikające eq“. Narazie zaobserwowalem to tylko u nowych graczy, po relogu znikaja mu all itemy. A na koniec mam takie pytanko, jak sprawdzic jakie ktos ma dane haslo(chodzi o spam typu"zarejestrowalem sie i nie pamietam hasla") jest jakas komenda czy jedyna mozliwosc to plik auths.db, jednak on jest zakodowany i przydalaby sie tez tutaj wasza pomoc.

Male info aby uniknac spamu:

Szukam juz 2 wieczor na google wiec "poszukaj na google" bedzie ignorowane.

Zmiana pluginu nie wchodzi w gre z 2 powodow: 1.jest za duzo graczy by resetowac register, 2.Nie zamierzam czekac na wlamanie z uzyciem bugu kilku minecraftow na raz

TAK ZNAM ORTOGRAFIE! Pisze z telefonu, w nocy, zmeczony uzeraniem sie z pluginami itp.

/Plugins chetnie jednak nie podam, bo troszke za duzo pracy w robieniu idealnej paczki do zdalnej kontroli nad serwerem itp. w to wlozylem. Moge jedynie wycinki.

Chetnych zapraszam do pomocy. ;]

Czekam na info i pozdro.

Opublikowano

Omg .. Ty chcesz mózgu pasy sprawdać ? o0 Jeśli by była taka opcja , to mógłbyś konta kraść bo ktoś miał by takie samo do konta jak u cb. =.=

post_it_i_m_back.jpg

|

|

|

\/

I like it ! =)

40259288040883551592.jpg

Opublikowano

Omg... Co to wnioslo do tematu. Jesli chce wiedziec jakie ktos haslo wpisuje ,wchodze w logi komend. Ja chce znac hasla osob ktore zapombialy o nich i nie szukac w logaxh z przed parenastu dni czy wiecej. Ale jesli humanitarna pomoc administracji Cb przerasta, prosze kliknij wstecz i zapomnij, ze czytales ten temat i idz przeszkadzac np rodzicom. Dzieki za SUPER pomoc, dużo wniosla do tematu.

//edit

Nie wiem co za "mózgi" uzywaja tych samych hasel wszedzie... Za duzo masla aby zapamietac kilka kombinacji??

Opublikowano

Co do wywalania itd. musisz edytować swój, config a dokładnie:

rbmg.jpg

Coś tutaj chyba pojebałem, ale spróbuj.

Hasła - w sumie to też zależy od configu, kodowanie ustalasz wewnątrz pliku config.yml domyślnie jest chyba SHA256, i tutaj trzeba się dokładnie przyjrzeć. Gdy już wiesz jakie masz ustawione kodowanie poszukaj jakiś stron online co odszyfrują hasło za Ciebie, bo sam nie dasz rady za nic. Oczywiście takie hasła muszą być proste, bo nie zawsze to będzie działać.

Opublikowano

Skoro zapomnial hasla to nie latwiej usunac cala jego linijke z authme.db ?

I wtedy on sobie od nowa zalozy.

Opublikowano

@MrJazor

To co mi pokazales to sa ustawienia czasu logowania. Osobiscie mam po 1,5 minuty. Tu jest problem z zabezpieczeniem przed fly-hackiem. Wywala za niego, bo spawn jest w powietrzu. Dokladniej to liczylem na pomoc typu "jak przeniesc spawna(w authme, zwykly jest kilka kratek obok). Dzieki ze tyle sie opisales co do kodowania, poszukam.

@up3

Wolalem nie sprawdzac, bo jednak jest to edycja pliku serwerowego. Jesli probowales to bede spokojniejszy.

@up

All bylo by dobrze gdyby nie to ze te komendy nie dzialaja w konsoli. Ale na upartego moze byc.

Opublikowano

Najlepszy sposób na rejestrację to zainstalowanie na serwerze Mineshaftera i ustawienie go dla premium, tym sposobem każdy aby wejść na serwer musi posiadać konto na mineshafter a co za tym idzie? Nie ma szans włamania się komuś na konto może wbijać jedynie na swoje bo przy włączaniu gry musi gość wpisać login i hasło a innym nie wbije :) No i plus tego taki że KAŻDY może ustawić swojego skina a minus to taki że gostek musi posiadać konto gmail.com i na minecraft.net chociaż to jest 5 min roboty ale jak wiadomo dla graczy uciążliwej bo wszystko chcą mieć gotowe na tacy. To jest moja porada, authme i xauth są zbugowane i ich nie polecam.

Opublikowano

UDAŁO SIĘ. (pisze to dla osób posiadających ten sam bug co ja) pozbyłem się bugu z wywalaniem za latanie przy pierwszym wejściu. Zaznaczałem na ślepo opcje aby trafić(zasada prób i błędów). Zaznaczyłem (nie wiem czy wszystko konieczne):

SaveQuitLocation: true

teleportUnAuthedToSpawn: true

Dzięki temu po wejściu na serwer KAŻDY zaczyna na spawnie. Nową osobę tepa w powietrze po register i spada tracąc tylko 2 serduszka ale ma normalnie 60 sec na rejestracje, a starego użytkownika tepa w jego starą lokacje, tam gdzie skończył grę ostatnio.

TEMAT NIE JEST DO ZAMKNIĘCIA. Nadal szukam pomocy co do znikania itemów przy logowaniach (jednym z pierwszych logowań).

@up

widzę, że plugin pięknie dopracowany. Wszystko OK gdyby nie to, że trzeba przechodzić po strona h itd. Dla niektórych (myśle, że z 40%) było by to zbędne i olały by mój serwer.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Ja rozwiazalem ten problem w bardzo ciekawy sposob, a mianowicie uzywajac commandhelpera. Ustawilem aby wpisujac komende /register (haslo) byl wpisywany nastepujacy ciag - /register (haslo), /logout /login (haslo) - dzieki temu nie ma problemow z eq znikajacym przy pierwszym po rejestracji logowaniu. Wiem ze temat juz sprzed miesiaca ale sam szukalem rozwiazania i nie moglem znalezc, dlatego postanowilem sie podzielic tym co wymyslilem.

Opublikowano

Nie ma mozliwosci odczytac hasla chyba ze by jakos wylaczyl szyfrowanie :) UP nie wiem o co ci chodzi :D podales komendy do rejestracji wylogowania i logowania ale po co ? co ci to daje bo nie rozumiem

Opublikowano

Tu chodzi o rozwiazanie problemu znikajacych itemkow po rejestracji i relogu - commandhelper robi relog za gracza dzieki czemu nie musze wysluchiwac narzekan ze zniklo eq. Wczesniej jak na spawnie stala tabliczka zeby robic relog nikt nie zwracal na nia uwagi, tracilem przez to nowych graczy. Teraz commandhelper ich wyrecza...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dopiero teraz czytam nowe posty tutaj. Nie rozumiem co to ten commandhelper, odpowiednik AuthMe? Mógłbyś mi podać coś więcej o nim? Czekam z miłą chęcią bo serwer przechodzi gruntowną renowację.

Opublikowano

Commandhelper teoretycznie nie ma nic wspolnego z rejestracja - jest to plugin do skracania komend, tworzenia sekwencji komend uruchamianych jedna komenda (np 1 komenda ktora rozszerzy zaznaczony teren, utworzy cuboida o nazwie takiej jak nick gracza ktory chce dzialke i doda do niej wyzej wspomnianego gracza) Jesli chcesz to przetestowac to wejdz prosze na moj serwer - s3.craftserve.pl:33022 - ale ja niestety bede przy kompie albo dzis wieczorem albo jutro wieczorem. U mnie commandhelper jest uzywany do rejestracji, tworzenia dzialek, dodawania graczy do dzialek, usuwania itd...

• 1 rok później...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...