Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] zgłoszenia

Cytryn

Złoszenia  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeste? za ?

• Tak
      4
    • Nie
      3
    • Nie jestem ani na tak ani na nie
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Często wysyłam zgłoszenia i myślę czy dobrze że je wysłałem czy też nie ?

1.Wpadłem na pomysł by dodać coś jak status zgłoszenia np.

Wysłane nie przeczytane (nikt go nawet nie przeczytał)

Przeczytane ale nic nie zrobione (mniej potrzebne)

Opracowane + notatka od opracowującego np. Zgłoszenie poprawne autor dostał warna lub odwrotnie : twoje zgłoszenie było nie przydatne nie widzimy złamania zasad .

2.Oraz licznik zgłoszeń który widzi user którego to tyczy + modzi gm i admini

Liczba zgłoszeń:

Pozytywne:

Negatywne:

Po co to ? Np. za 50pozytywnych zgłoszeń -5% warna , mogło by to być też przydatne przy startowaniu na kida itp

Oczywiście wymaga to doszlifowania .

Opublikowano

W nowej wersji IPB jest coś takiego że będzie pisać że użytkownik został ukarany warnem. Trzeba poczekać aż kokosz zaktualizuje IPB na forum.

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

W nowej wersji IPB jest coś takiego że będzie pisać że użytkownik został ukarany warnem. Trzeba poczekać aż kokosz zaktualizuje IPB na forum.

YYY ? Przeczytaj z 3 razy co napisałem .

Chodziło mi o to że nie mam pojęcia czy raport który wysyłam jest dobry czy nie (może nie łamie regulaminu a ja myśle że łamie) a to czy ktoś dostał warna czy nie to też by się przydało. Czytaj ze zrozumieniem proszę,

Opublikowano

jestem za.dlaczego nie przed? bo wysyłałem raporty, a post okazywał się zgodny z regulaminem :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Ale w sumie można by wprowadzić coś takiego jak np. za 50 poprawnych raportów - 5 % z paska.

Pomyśl logicznie wpadam do działu metin2 lub minecraft i 50 raportów robie 2 h jak nie szybciej to by nie miało sensu

Opublikowano

Ale w sumie można by wprowadzić coś takiego jak np. za 50 poprawnych raportów - 5 % z paska.

+1

ale w działach typu metineq albo majnkartonkraft od 100 raportów ^_^

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Wredna, przepraszam, ale trochę sobie żartujesz. W regulaminie nie ma dokładnie napisane np. jakie słowa to flame, jakie obraza itd. Tak samo nie ma tam sprecyzowanych kilku innych punktów. Jestem za.

Opublikowano

1. w acp jest możliwość sprawdzenia ile raportów wysłałeś, wystarczy zapytać kogoś kto ma dostęp, poza tym trudne do wykonania.

2. raporty poprawne/niepoprawne, skomplikowane, nie mające przyszłości

reasumując, larron jest na nie.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Kiedyś była opcja, że user miał wgląd do centrum zgłoszeń. Przeczytasz regulaminy i na to samo wyjdzie.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ja bym był za...

Ale mam przy okazji pytanie:

Czy jeśli raportuje jakiś post który został już przez kogoś zraportowany, to mój raport się liczy czy po prostu

tak jakby go nie było?

Siema Eniu;)

Opublikowano

Ja bym był za...

Ale mam przy okazji pytanie:

Czy jeśli raportuje jakiś post który został już przez kogoś zraportowany, to mój raport się liczy czy po prostu

tak jakby go nie było?

jeśli raport został wykonany, to tak, nie zwracają na to uwagi. w centrum zgłoszeń pisze ,ile raportów na ten post poszło

random.jpg

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Wredna, przepraszam, ale trochę sobie żartujesz. W regulaminie nie ma dokładnie napisane np. jakie słowa to flame, jakie obraza itd. Tak samo nie ma tam sprecyzowanych kilku innych punktów. Jestem za.

No trudno by było, gdyby w ząb w ząb zostały takie sytuacje wytłumaczone. Przecież modzi, kidmodzi czy GM nie interpretują 10 min każdego raportu. Wystarczy nam znajomość regulaminów i patrząc już z daleka potrafimy stwierdzić, czy post/temat został słusznie zgłoszony. Nie ma w tym żadnej filozofii i nie potrzeba nam żadnych dodatkowych modyfikacji do ipb.

Opublikowano

No trudno by było, gdyby w ząb w ząb zostały takie sytuacje wytłumaczone. Przecież modzi, kidmodzi czy GM nie interpretują 10 min każdego raportu. Wystarczy nam znajomość regulaminów i patrząc już z daleka potrafimy stwierdzić, czy post/temat został słusznie zgłoszony. Nie ma w tym żadnej filozofii i nie potrzeba nam żadnych dodatkowych modyfikacji do ipb.

Takiego moda nawet nie wynaleziona, bo jest to strata czasu i bzdura. :D

2009 - słyszysz mnie?

Gość _Maxiu_
Opublikowano

Dobra jest.

Warto rowinąć forum, i zrobić łatwiejszy system porównywania kandydatów =D

Jam jest za.

To ja proponuje zamiast takiej nowości, by każdy kto nie jest pewny, czy post łamie regulamin, przeczytał regulamin globalny/lokalny. Wtedy będzie mieć pewność, co do słuszności w raportowaniu

Cóż...też racja.

Ale każdy ma prawo się pomylić.

Opublikowano

Pomyśl logicznie wpadam do działu metin2 lub minecraft i 50 raportów robie 2 h jak nie szybciej to by nie miało sensu

No dobra, ja np. operuję tylko w WR i dla mnie jest to logiczne. W dziale Metin i Minecraft mogą to być np. 100 - 200 raportów. Chodzi o sam pomysł, a nie o liczbę :)

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...