Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Początki nagrywania

TwisT™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. To tak chciałbym zacząć nagrywać filmiki np. z Metina lecz jest duży problem i mam do was kila pytań,.

1. Jakim programem nagrywać , jak nagrywać itd. dla początkujących

2. Czytałem tutaj na MPC tematy że najpierw się nagrywa a potem się przerabia

3. Chciałbym też nagrywać nie tylko filmiki gier lecz też z pulpitu np jak się zarejestrować czy co innego.

Bardzo proszę o pomoc ! :)

vrjY4x7.png
by Regman

Opublikowano

- Najprostszym w obsłudze jak i najlepszym programem będzie Fraps. Niestety jest on dość drogi, lecz jest wart tej ceny :) Jak nagrywać? Otóż włączasz program, konfigurujesz jak Ci się podoba (patrz: tutoriale na YT), wchodzisz do gry f9 (domyślnie) i się nagrywa :)!

- Film nagrany frapsem jest dość 'ciężki', często też dzieli na party, więc trzeba to połączyć i zreenderować :) Jeśli chcesz dodać jakieś efekty (przybliżenia, zmiany kolorów etc.) używasz programu o nazwie np. Camtasia Studio, Sony Vegas. Jeżeli zależy Ci tylko na zreenderowaniu- FreeMakeVideoConverter. Potem filmik może iść prosto na YouTube'a ;)

3. Chciałbym też nagrywać nie tylko filmiki gier lecz też z pulpitu np jak się zarejestrować czy co innego.

- Frapsem możesz nagrać pulpit, lecz ta funkcja nie działa na WinXP :( Jeśli masz WinXP, a chcesz nagrać pulpit polecam: camtasia Studio/ Hyper Cam :)

Opublikowano

1.Najlepszy będzie FRAPS.

2.Przerobić możesz w Ulead Video Studio PL- Nie jest on najlepszy, ale jak dla mnie najłatwiejszy i ma wiele opcji. Jeśli nie będzie Ci on wystarczał przerzuć się na Sony Vegas

3.Camtasia

fjlw0o.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Siemanko. To tak chciałbym zacząć nagrywać filmiki np. z Metina lecz jest duży problem i mam do was kila pytań,.

Najlepiej nagrywać programem Fraps

To jest prawda.Najlepiej przerabiać programem Sony Vegas pro 11

Do pulpitu polecam Cam Studio

Bardzo proszę o pomoc ! :)

sygnamz.png

Start serwera 24.08.2012r.

Dołącz do naszej społeczności już dzisiaj i twórz świat razem z nami - Reinor.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...