Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Scinanie

dragon1107

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Gdy napoczatku zainstalowałem BF Heroes grałem na grafice niskiej i rozdzielczości 800X600 chyba 60 , puzniej zainstalowałem taki program TuneUp Utalies i zmieniłem grafike na średnai i wszystko pieknie śmigało. Po pewnym czasie usunołem program i zmieniłem antywira z COMODO na ARCANVIR i przez pewien czas dobrze chodziło teraz zauwazyłem że gra działa troche wolniej i podczas duzej ilosc wybuchów i strzałów sie przycina. Więc zmieniłem antywira na AVG i nadal mam ten problem nawet zainstalowałem ten program co wczesniej da się cos zrobić podaje parmetry kompa i neta.

KOMP:

procesor: AMD Anthol 64 2x Dual COR Processor 3600+ 1.91GHz

ram : 1gb DDr2

Karta graficzna: NIVIDIA GEFORC 7300GS 256mb

Net: 1mb/s kablowy

Da się cos zrobić.

Opublikowano

Tak, ale najpierw kup słownik, przeczytaj go, przeczytaj go jeszcze raz, jeszcze jeden i wtedy dopiero pisz.

Po co ci antyvirus ? W programie Tune-Up Utilities masz opcję Turbo, włącz i zobacz jak się bfh sprawuje.

OndteAw.png
Opublikowano

Antywirus może blokować połączenie miedzy tobą a serwerami na przykład .Wyłącz wszystkie niepotrzebne programy , gg , skype itp . Formaty dysków , pousuwać śmieci .

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

WIrus wyłaczyłem nic nie dało spróbuje zdefragmentowac dysk z gra ,a i zauwazyłem że przez parę poczćdkowych sekund gra działo dobrze gdzięś tak 20 s. zaczyna mulić.

Opublikowano

Ok,

1. Comodo to nie antywirus tylko skaner

2. Zrób o/c procka do 2.5ghz chyba że masz słabe chłodzenie w obudowie

3. Użyj gamebostera

4. CCleanerem przejedź

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

TO antywirus ,chyba troche nazwe przekrenciłem comodo internet security cclnerem brałem, game boostera włączyłem i działa, podejrzewam że cos z chłodzeniem kart g. lub procka ,poniewaz CoD 4 też przez chwile dobrze działa a potem fps do 19 spada. Wytłumaczy mi ktoś jak za pomoca programu OCCt sprawdzić temperature bo ja sie w nim nie łapie a słyszałem że do tego słuzy.

Opublikowano

OCCt bez wykonywania żadnych testów wskazywał temp. GUP 81 stopni. Przeczyyściłem karte g. i pokazuje teraz 55 stopni zaraz sprawdze jak to przełozy się na gre.

Opublikowano

Jezu człowieku nie pisz posta pod postem, chłodzenie za 70-100zł kup i kręć procka i karte wtedy będzie git. A i jeszcze podaj swój zasilacz. Jak wydasz 200-250zł na kompa to ci pójdzie lajtowo, dokup z 2-3gb ram jak masz zasilacz poniżej 500W to kup jakąś pięćsetkę bo to w dużej mierze zależy od zasilacza, chłodzenie kup w miare dobre ale nie więcej niż 100zł bo się nie opłaca. O/C wtedy robisz do 2,6GHZ- 2,9GHZ.

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Kolego, na stronie co podałeś wszystko pisze do jakich kart wentylator pasuje . Z podkręcaniem jeżeli nie masz o tym pojęcia to się nie baw bo tylko spierdolisz a jowe nie będzie za to odpowiadał .

Opublikowano

Nie ten dział, tutaj na pewno ktoś Ci pomoże, a nie słuchasz osoby które nie mają o tym pojęcia :)

http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/

Down: Na prawdę ? Czuję się olśniony -.- Aż taki tępy nie jestem .

Opublikowano

Dobra zanim ci tam odpowiedzą to ja ci odpowiem, taki wiatrak sobie możesz darować bo ci gówno da już lepiej postawić wentylator przed otwartą obudową komputera. Lepiej kup coś typy artic cooling freezer 13 lub 7 pro. Nastęnym razem nie pomiaj tak ważnych rzeczy jak temperatury.

Ghost podkręcanie nie polega na otworzenie kompa i kręcenie czegoś w kompie, to polega na włączeniu biosu i zmienieniu wartości

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...