Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jazda quadem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 13 lat ( zaraz 14 ), niedlugo bede pewnie robil karte motorowerowa. Mam quada Bashan 150cc. Jeżeli go zarejestruje, bede mial kask itp. To bede mogl nim jeździc po ulicy?

Mieszkam w miescie gdzie policja czesto nie patroluje. Wrecz widac ja raz na miecha.

Dodatkowe 2 pytanka:

1. Można bezkarnie jeździc tym quadem po lesie (teren prywatny)?

2. Oplaca sie sprzedac quada, pozbierac i kupic sobie jakis Cross Enduro 50cc??

Opublikowano

Nie możesz, musisz mieć Albo kat A albo B zależy od rejestracji czyli tak czy jak musisz mieć 18 lat

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

U mnie zawsze jeżdżą bez jakichkolwiek papierów, a gdy policja będzie ścigała to uciekają w las i the end.

Nie będziesz mógł, na to musisz mieć prawko jak na wózek.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

50cc na karte, 125cc na A1 (16lat) z samochodem nie pamiętam jaka pojemność, ale chyba nie więcej niż 550kg (B1 16 lat) a reszta +18

@Up zapiszą Ci numery rejestracyjne i masz pozamiatane :)

W Polsce nie można ścigać motocykli, zapisują blachy i Ci wieczorem wpadają z nakazem do garażu.

Day after day.

Opublikowano

UP, logiczne że bez rejestracji jeżdżą bo nawet ich nie mają, sam kiedyś miałem kingway 150 -_-, raz uciekałem... i tylko las bo tam nigdy nie dopadną :D

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

@Vass to zapytają się ludzi kogo to jest maszyna, i tak Cię dojdą. Nie martw się, oni nie są tacy głupi;)

Day after day.

Opublikowano

Dodalem jeszcze dwa pytanka, prosze odpowiedziec :)

U mnie w miejscowosci 5 moich znajomych ma motor (1 ma quada rownież 150cc) i jeżdza se po ulicy. Czasami gadali ze jakiegos tam zlapala policja ale go poscili i powiedzieli aby tylko ostrożnie jechal.

Opublikowano

1. Można bezkarnie jeździc tym quadem po lesie (teren prywatny)? - Nie można, po pierwsze teren prywatny a po drugie " las " , zakaz jakichkolwiek pojazdów .

2. Oplaca sie sprzedac quada, pozbierac i kupic sobie jakis Cross Enduro 50cc?? - NWM, twój gust czyli twój wybór :D

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

1. Z Punktu widzenia litery prawa nie można jeździć po lasach, parkach i innych dziwnych terenach ponieważ jeździć można tylko po drodze gruntowej. Jeśli to jest Twój las za domem, na Twoim polu rób co chcesz. :)

2. Enduro nie zarejestrujesz, nie zrobisz mu homologacji. Jeśli chcesz jeździć po drodze kup Crossa.

Day after day.

Opublikowano

A i jeszcze jedno.

Jeżeli bede nim jechal, ale przepisowo wszystko, czyli kask, predkosc, rejestracja itp . Policja mnie zatrzyma i beda chcieli abym zaplacil mandat to ile to moze byc kasy?

Opublikowano

Mogą zarekwirować, bo nie masz prawa jechać 150CC tylko 50CC na kartę motorowerową. To tak jakbyś jechał samochodem bez prawa jazdy.

Opublikowano

Ja mam Yamaszke Grizzly 550. Nie raz po lesie jezdzilem i gonic mnie chcieli lesniczy, ale nie maja jak zlapac. Quada mam nierejestrowanego, tylko ubezpieczenie w PZU jest i czasem droga jade. Co do tematu to na karte motorowerowa nie pojedziesz tym. Na to trzeba osobne prawko. Tylko fajne jest to, ze quadem latwo uciec na jakiejsc wsi :) w las i kupsko dla panow policjantow.

Opublikowano

500zł i przez dwa lata nie możesz robić prawa jazdy, nawet rowerem nie możesz wtedy jeździć

@Up daj fote

Ja mam Suzuki Bandit 600

Day after day.

Opublikowano

Jeśli to "twój las" to możesz jeździć nawet na 500 cmm, bo to twój teren i nic Ci nie zrobią, po ulicy nie możesz jeździć, ogólnie quad to fajna sprawa miałem 250, ale jakoś teraz paliwo w ch*j drogie, a taki quadzik ładnie pali. Ogólnie - zabawa przednia, ale cena za benzynę, nie wyrobisz jak nie pracujesz

Opublikowano

Nie wiem czy to już się stało czy nie, ale na quada będzie potrzeba prawa jazdy odpowiedniej kategorii. Tak czy siak, jeśli mieszkasz na wsi to spokojnie jeździj, raczej Cię nie złapią. Blisko miasta jest ,,groźniej" :D

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Mieszkam w małym miescie. Jak napisalem wczesniej policja prawie wogule nie patroluje. Nie wiem czy to cos da ale nie jestem taki mały, mam ponad 1,80m wzrostu, glos mam po mutacji. Dzieki za odpowiedzi.

Mieszkam w gminie Kotun. Zobaczcie na wiki i ocencie czy to wies czy miasto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...