Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[zapowiedź]/[Dedyk] Zmierzch Samurajów

iFluQs

Pytania odnośnie serwera  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
    • Nie
      0
    • Czego? w nim brakuje
      0
    • Tak podoba mi si? pomys? na serwer
  2. 2. Czy serwer ma by? premium czy non-premium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

G.png

Nazwa serwera:: Zmierzch Samurajów

IP serwera:: s19.mineserv.eu:45521

P.png

Typ Serwera: RPG

Potwory: Tak

Zwierzeta: Tak

Premium: Nie

Sloty: 20

Biala Lista: Nie

Nether: Tak

D.png

Serwer na 90% startuje w majówke!! Wraz z kolegami staramy się zrobić dla was jak najlepszy serwer Filmik prezentujący uroki serwera na kanale Najasek1997pol

Troche pogadanki na temat serwera

Witam wszystkich czytelników tej zapowiedzi.Zacznijmy od tego ,że wczoraj znalazłem świetną mapę na której miałem grać z kolegami.Lecz jest na tyle wielka i niepowtarzalna ,że postanowiłem iż grzechem byłoby gdybyśmy tylko my grali na tym serwerze. Na mapie znajduje się wiele dużych ,wspaniałych budynków wiele statków , pomników itp jak i niespodzianek. Mapa jest bardzo klimatyczna a samo zwiedzanie mapy na creativie zajęło mi z kolegami ponad godzinę i nie wiemy czy czegoś nie ominęliśmy. Dlatego wpadłem na pomysł ,że zrobimy serwer na którym będą narazie 2 klasy (w późniejszym czasie planujemy dodać też piratów) samuraje i ninja. Samuraje będą trenowąc w koszarach mieszkać w wioskach , bronić miasta (na textur packu serwera są zbroje dla samurajów jak i dla ninji). Zaś ninja będą w dzień żyć w wioskach rybackich prowadząc życie zwykłego rybaka a w nocy w przebraniu ninji będą napadać na samurajów lub kradnąc rzeczy mieszkańcom.Bedzie specjalny dungeon(ruiny) gdzie będzie czyhało wiele niebezpieczeństw lecz za przejście niego będą cenne nagrody. Myślę ,że dobrą rozrywką dla graczy będzie organizowanie cotygodniowego(tak mam w planach) eventu gdzie ninja będą musieli włamać się do zamku i zabić kapitana drużyny samurajów zwycięska drużyna oczywiście dostanie ciekawe nagrody.Niedługo dodam filmik z pokazem mapki. Jeśli się wam pomysł na serwer się spodoba może go otworzymy jeszcze w majówkę. A teraz sprawy techniczne. Serwer będzie mieć na początku 20 slotów (gdy serwer będzie osiągać aktywność 20 graczy naraz powiększymy ich ilość.Pluginy napewno lwc cubboid na mape (będzie mapa surowcowa żeby nie niszczyć widoków;) i wiele innych co ułatwiają grę. Wiem ,że nie każdemu chce się tyle czytać ale warto ;). Zapowiedź będzie aktualizowana systematycznie.

Update dodany textur pack gdzie wszystko nabiera klimatu (zbroje samurajskie i ninji itp) już możecie go ściagnąć i zobaczyć jak to wygląda (żeby działał dobrze textur pack powinno też się zaopatrzyć w optifine hd)

http://www.planetminecraft.com/texture_pack/woocraft-a-128x128-hd-pack-with-a...

Filmik-zapowiedź serwera http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Update pełna lista pluginów Vault - dodaje przelewy [potrzebne do wielu pluginów]

SimpleRegionMarket - Sprzedawanie działek [Vault]

ColoredSigns - Kolorowe tabliczki

HelpCraft - automatycznie wykrywa pluginy na naszym serwerze i edytuje komende /help

Citizens - Boty na serwie, np. Kapłan

CraftBook - Różne Mechanizmy

FirstLastSeen - /Gracz KoreczekCraft ostanio widziany na serwie- np. 2012-3-4 15:15\

TreeAssist - Niszczysz pień drzewa i spada cale drewno i sadzi sie od razu sadzonka

godPowers - Supermoce dla Adminów i HeadAdminów

mcMMO - robi z MineCrafta MassMultiplayer

Reservations - Kickuje gracza gdy wejdzie VIP [Gdy serwer jest pełny]

FoundDiamonds - /Gracz Koreczek znalazł diament\ [AntiXray jest w tym pluginie]

AuthMe - Autoryzacja dla NoN Premium

WorldEdit - Edycja świata, np. robienie wielkiego płaskiego terenu na działki

WorldGuard - Cuboidy i inne dziwactwa

AutoAnnouncer - automatyczne wysyłanie wiadomości np. Nie czituj

SimpleSignEdit - Kładząc tabliczke na tabliczkę edytujemy tą na którą położyliśmy

LWC - Blokowanie skrzyń itp. komendą /cprivate

ChestShop - Sklep z skrzyniami

CookieMonster - zarabiamy na zabijaniu potworów

MobArena - Arena do walczenia z mobkami i zarabianie na tym

Essentials - LEPSZY zastępca dla CommandBooka[spoiler poniżej opisu]

EssentialsSpawn - Wyłączanie rodzenia się określonych mobów.

EssentialsGeoIP- /Gracz KoreczekCraft przychodzi z polski\

PermissionsEx - plugin na permisje i grupy

ChatManager - Dodatek do PermissionsEx na kolorowe prefixy

Update dodana strona serwera http://zmierzch-samurajow.manifo.com start serwera na 90% w czasie majówki

Opublikowano

zapraszam do udzielania odpowiedzi w ankiecie lub jakieś sugestie dot. serwera pisać na dole .Może weźmiemy wasze sugestie pod uwagę. Chcemy zrobić naprawdę dobry serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...