Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aprilia Sr 50 vs Yamaha Neos 50 ! Ciężki wybór.

mati18137

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, za miesiąc zdaje na karte motorowerową . Miałbym już dzisiaj ale u nas w szkole były trudne testy i miałem 5 błędów na 4 możliwe i mnie nie przepuścili...

Jeśli zdam to myślę nad skuterem do 2 tyś.

Chodzi i skuter taki jak

Yamaha Neos vs Aprilia sr

Yamaha neos bardzo mi się podoba, jest elegancka, za 2tyś można znaleźć nieźle doinwestowaną ( tuning)

Co do Aprili też mi się podoba bo jest taka "groźna" z wyglądu, wydaje sie na skuter szybki choć za 2tyś nie znajde doinwestowanej!

I teraz pytanie, jak myślicie, co będzie lepsze? : ))

Opublikowano

Jeśli yamaha jest ładna to masz dobry gust ;] w skuterkach liczy się tylko wygląd... silnik jest taki sam jak w wszystkich, tzn np przy marce ZIPP a marce Peugeot nie widzę różnicy, jedynie wygląd i większa pojemność :D

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Jeśli yamaha jest ładna to masz dobry gust ;] w skuterkach liczy się tylko wygląd... silnik jest taki sam jak w wszystkich, tzn np przy marce ZIPP a marce Peugeot nie widzę różnicy, jedynie wygląd i większa pojemność :D

Te dwa przypadły mi do gust

Neos:

http://tablica.pl/oferta/yamaha-neos-ovetto-zarejestrowana-pl-nowe-opony-IDWCff.html#b7e191b4;r:;s:

Sr'ka

http://tablica.pl/oferta/aprilia-sr-50-IDSJt5.html#d2dda688;r:;s:

Opublikowano

Aprilla jest dość uczciwa, ale kur wa Yamaha strasznie boli .... tym wyglądem.

Jeszcze do tego 50 -_-. ja mam peugeot speedfight 2 zarejestrowana na 50 a pojemność ma 100, to już jest coś.

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Aprilla jest dość uczciwa, ale kur wa Yamaha strasznie boli .... tym wyglądem.

Jeszcze do tego 50 -_-. ja mam peugeot speedfight 2 zarejestrowana na 50 a pojemność ma 100, to już jest coś.

Jakbym brał Neosa to bym zaczął od drobnych przeróbek , zdjął bym ten tylni błotnik bo bardzo szpeci a rejestracje bym na dekiel od kopki przyczepił , już by był ładniejszy.

Opublikowano

A kurwa kombinować przy skuterze, jego już się nie da " odmłodzić " , przód nieźle szpeci... ( chyba że ja jestem na modny -_- )

Do 2,5 kupi dobrego Peugeot'a SpeedFight 2 . on jest najładniejszy z wszystkich skuterów.

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

A kurwa kombinować przy skuterze, jego już się nie da " odmłodzić " , przód nieźle szpeci... ( chyba że ja jestem na modny -_- )

Do 2,5 kupi dobrego Peugeot'a SpeedFight 2 . on jest najładniejszy z wszystkich skuterów.

Jeździłem SpeedFightem , dla mnie on nie był za wygodny, źle się jeździło. Bardzo czuł gaz.

Opublikowano

Bo jest zrywny, każdy ma swój gust, ja go mam od 1,5 roku, w papierach 50cm3 na prawdę 100cm3 + ściągnięte wszystkie blokady, ciupałem nim nie całe 130 ...

Ja Ci tylko piszę, dla mnie Yamaha jest po prostu brzydki, a wygląd przede wszystkim a tym bardziej jeśli chodzi o skuter, bo każda marka ma dobre silniki, nawet Romet czy ten Zipp'o -_-. dobre silniki ale wolne i wygląd boli.

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Bo jest zrywny, każdy ma swój gust, ja go mam od 1,5 roku, w papierach 50cm3 na prawdę 100cm3 + ściągnięte wszystkie blokady, ciupałem nim nie całe 130 ...

Ja Ci tylko piszę, dla mnie Yamaha jest po prostu brzydki, a wygląd przede wszystkim a tym bardziej jeśli chodzi o skuter, bo każda marka ma dobre silniki, nawet Romet czy ten Zipp'o -_-. dobre silniki ale wolne i wygląd boli.

SpeedFight mi się nie podoba, nie wiem dlaczego ale jakiś taki smukły jest :)

Opublikowano

Aprillka ... Ja kupiłem rozwaloną SR'kę R , rocznik 2005 , za 2700 zł, kiedy ten sam rocznik kosztuje tyle że nie uszkodzony od 3200 zł . Więc możesz wziąć jakąś lekko uszkodzoną Aprillkę i ją naprawić, bułka z masłem a o wiele taniej ; )

aqcu39P.png
Opublikowano

ta Aprilia to ditech(wtrysk) czy na gaźniku?

miałem ditecha i ok 13tys km do naprawy poszła :/ a potem ją sprzedałem

ale Apka leciała ponad 90km/h a u mnie drogi nie są super proste :D

Opublikowano

Zobacz może tego rox'a po remoncie silnika.

http://allegro.pl/yamaha-aerox-okazja-cenowa-stage6-tuning-rox-sr-i2306715917.html

ale jak tylko z tych to Aprilla SR

Opublikowano

Jeśli chcesz bardzo Yamahe 50... to weź Yamaha Tzr50 . Polecam ;)

Tak w granicach 3tyś. ; )

X

by Me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...