Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Sponsoring" serwera/Sprzedaż serwerów VPS TANIO!

Golima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem jakiś czas temu dosyć sporego VPS o poniższych parametrach:

Procesor: 2x2.27Ghz MAX: 3x2.27Ghz

RAM: 4GB MAX: 7GB

Dysk: 50GB

Transfer nieograniczony.

Zakupiłem go za 67zł i abonament mam po 61zł. Jednakże aktualnie cena tej maszyny to 120zl ! (poszły w górę ceny)

Teraz o co chodzi ?

Hostuje na nim serwery do MC. Jak na tą chwilę wygląda mój cennik... Hmm... Ceny zbytnio nie różnią się od tych co są na rynku, lecz u mnie dostajesz lepsze parametry.

Serwer 20 slot (1-1.5GB RAM) - 30zł 30dni

Serwer 30 slot (1.5-2GB RAM) - 40zł 30dni

Serwer 40 slot (2-2.5GB RAM) - 50zł !!! 35 dni !

lub serwer na wybraną przez siebie ilość slot - 1.50zł od slota

Co dostajecie ?

-Dostęp do FTP (WinSCP polecam do SFTP)

-Dostęp do putty (konsolka)

-Kody SMS (Przygotowuje pod każdy serwer SMS'y na Vip. Pamiętajcie, że z SMS za np. 12.30 dostaniemy zaledwie około 4.80)

Serwer w "kredo" ?

Przydzielę MAX 1 serwer 20 slot na 7 dni prawie za free. W czym haczyk ? Za serwer 20slot byś musiał zapłacić 30zł. U mnie możesz na niego zapracować przez 7dni. Jeżeli uzyskasz dochód z 2Vip min. za 12.30zł (SMS) to automatycznie masz około 10zł na czysto. Ja tą kasę zabieram i twój serwer jest już ważny na kolejne 7dni, czyli już 14dni. Jeżeli uzbierasz kolejne 2 Vipy to masz już 20zł i ja serwer już przedłużam do 21dni, Potem kolejne 2 Vipy i masz już całą kwotę 30zł. To zabieram, a reszta kasy która przyjdzie za Vip jest Twoja. Myślę, że to nie jest zły układ ? Jednakże, jeżeli nie uzbierasz w ciągu 7dni 10zł to serwer zabieram. Ta opcja jest tylko dla serwerów FB, gdyż na S nie zarobisz

Kiedy wypłata z SMS ?

Wypłaty z SMS są 7 dnia kolejnego miesiąca. Teraz zależy jak chcesz szybko je wypłacić. Pilna wypłata trwa do 7dni roboczych i jest straszny podatek na to nałożony, czyli stracimy na tym. Normalna wypłata jest do 14dni roboczych, ale podatek jest dużo mniejszy. Więc chyba można poczekać trochę, a więcej dostać.

O co chodzi z tym RAM na VPS ?

Mamy gwarantowane 4GB RAM, ta wartość się nie zmienia, jest stała. A co z tym 7GB ? Tak naprawde to jest to te 4GB+3GB w rezerwie. Co to znaczy ? Jeżeli nasze serwery dostają po dupie to one same sobie zapożyczają RAM'u z tej rezerwy, co zapewnia komfort gry na serwerze Oczywiście też nie zdziwcie się jak nawalicie 100 pluginów, że macie lagi

Myślę, że moja oferta jest zrozumiała i może Was zainteresuje

Po szczegóły zapraszam na GG:8218595

Pozdrawiam

Opublikowano

Życzę Ci powodzenia, jeśli chcesz na VPS z webh.pl tworzyć serwery minecraft, i sprzedawać je...

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

To znajdź mi hosting który przydzieli Ci 1.5GB RAM na serwer 20 slot.

Nie znasz się to się nie wypowiadaj :)

I ciekawe czy znajdziesz serwer 40slot za 50zł.

Znajdziesz we Francji a tu maszyna stoi w Łodzi na semetryku 100

Opublikowano

Życzę Ci powodzenia, jeśli chcesz na VPS z webh.pl tworzyć serwery minecraft, i sprzedawać je...

Dzięki miałem serwer 90slot zapełniony do połowy i nie narzekam. Aktualnie jest 1 postawiony 20slot nie narzeka.

znajde maszyne na 80 slotow ya 60 zl lub 69 yl

Znajdź mi i pokaż to Ci uwierzę :)

Opublikowano

Golima, tylko przy 1 serwerze dysk nie będzie wyrabiał, a ty na tym chcesz stawiać kilka serwerów? Nie chciałbym widzieć I/O dysku, dodając to, że z tego VPS nie wyciągniesz >5 GB, ponieważ masz gwarantowane 4 GB, ale pozostałe 3GB współdzielone z innymi użytkownikami

Ja miałem na swoim VPS serwer na 100 slotów, też do połowy zapełniony i było ok, ale ~70 osób i serwer padał. Zobaczysz Ty gdy będzie pełen. Będzie sie resetował, zacinał, crashował przez dysk.

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Country: Poland

State/Region: Lodzkie

City: Lodz

Latitude: 51.75

Longitude: 19.4667

Wygląda na to, że gość dogadał się z jakimś lokalnym dostawcą internetu. Wygląda OK. Można próbować moim zdaniem.

Web serwer stoi już 4 lata, więc wygląda na stabilny hosting.

Golima, tylko przy 1 serwerze dysk nie będzie wyrabiał, a ty na tym chcesz stawiać kilka serwerów? Nie chciałbym widzieć I/O dysku, dodając to, że z tego VPS nie wyciągniesz >5 GB, ponieważ masz gwarantowane 4 GB, ale pozostałe 3GB współdzielone z innymi użytkownikami

Ja miałem na swoim VPS serwer na 100 slotów, też do połowy zapełniony i było ok, ale ~70 osób i serwer padał. Zobaczysz Ty gdy będzie pełen. Będzie sie resetował, zacinał, crashował przez dysk.

Zobaczymy, a jak nie to stawiasz krateczkę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...