Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mundo - Jungla

Gryfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszałem, że Mundo jest bardzo dobry w jungli, spróbowałem i stwierdzilem, że ,,on sam siebie zabija''. Jego ,,Agonia Ognia'' bierze tyle hp ze jak bije reda to mu spada hp w niewiarygodnym tempie. Mialem wtedy runki 25 armor pen, 13 armor i narazie mnie nie stac na inne. Zacząłem ze zbroją za 300golda i 5 potkami. I mam do was pytanie: z jakim itemem zaczynać? od jakiego mobka w jungli zacząć? jakie masterki są pod niego najlepsze? ja mam 21/9/0, dodając w AD, a w obronnym drzewku daje armor, i te 2 specjalizacje po lewej stronie które dają coś że oddaje 6 dmg minionkom w jungli i jeszcze jedne związane z junglą. Dobre są?

Opublikowano

Ja dawałem nim radę z pancerzem, ale nie Aagonią tylko Tasakiem, mały LS. Tylko że trzeba się dobrze ustawić żeby nie chlastać tym małe minionki i jest git.

wobqx.jpg
Opublikowano

A co o nim sądzicie jako junglerze? Moimi mainami w jungli sa lee i udyr, ale troche mi sie nudzą i myślę o nowym junglerze.

Mam: panth, yorick, olaf, nocturne, lee, udyr

Odpadaja: shyvana, sejuani

Opublikowano

A co o nim sądzicie jako junglerze? Moimi mainami w jungli sa lee i udyr, ale troche mi sie nudzą i myślę o nowym junglerze.

Mam: panth, yorick, olaf, nocturne, lee, udyr

Odpadaja: shyvana, sejuani

Jest bardzo dobry, padałeś pewnie, bo nikt Ci nie pull'nął. Ja zaczynam z W, potem biorę Q i E, i dalej maxuję W > E > Q. Od 6 lvl'a ciężki do zabicia.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Racja :)

Nawet jak oglądam streamy ~~2300 elo to banują go w miarę często.

Gold Member

nvm

Specjalista
Opublikowano

Bzdura mundo nie zaczyna od reda, wolfy-blue(Możesz poprosić o obicie go wtedy bez smite i biegniesz po red przeciwnika) - Czekasz na niego o ile wziąłeś spowolnienie(exhouhst czy jakoś tak nie pamiętam tej nazwy) Wtedy masz 90 % szans że masz fb na nim . Ja zaczynam z arm. za 300g i 5 potek i robię jungle bez najmniejszych problemów !

Edit: Zauważyłem, że ktoś powiedział nazwę "Shaco" to jedna z gorszych postaci na late ! Pozdro : )

giphy.gif

Specjalista
Opublikowano

bierz szate i 5 potków ale jak zaczynasz od reda to popros kogos zeby Ci pullnął

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

wOw koksy, mundo i start z armorem + 5 potek to gank na 6lvlu dopiero chyba...

Startuj buty + 3 poty i nie patrz na nic, zaopatrz się w runki na armor i masz pozamiatane :) Jungla szybka, prawie jak Shyvana :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

jak chodze na jungle mundo, to zaczynam od butek i 3 potek. i reda, na spokojnie nawet bez pulla zabijam. zaczynaj z W potem E i dopiero na 3 bedziesz gankowac ;) a jak wbijesz 6 to tak na prawde wracasz sie tylko po itemki .

Nie zbieram niczego,ani + ani -, wole zebys to wlasnie Ty kliknął w ten link PAJACYK . Jezeli jestem w stanie komuś pomoc to pomogę

Specjalista
Opublikowano

Gralfon Mundo ma szybszą jungle a pozatym ja zaczynam od blue i idę na enemy red i zazwyczaj mam fb więc nie wiem o co ci kaman . A poza tym MUNDO ma szybko czyścić jungle a jak jest dobra okazja to może gankować . Znawca >.< Shyvana szybsza jungla dobre sobie, mundo jest królem jungli .

EDIT: I nie wmawiajcie mu, że od red się zaczyna bo od blue a dokładniej od wolfów idź na solomid.net tam ci wytłumaczą autorze tutaj jest mnóstwo pseudo speców a tam masz sprawdzone poradniki, możesz porównać do tego co tu przeczytałeś ale tam są o wiele lepsze . Pozdrawiam

giphy.gif

Gość Teksanian
Opublikowano

Bzdura mundo nie zaczyna od reda, wolfy-blue(Możesz poprosić o obicie go wtedy bez smite i biegniesz po red przeciwnika) - Czekasz na niego o ile wziąłeś spowolnienie(exhouhst czy jakoś tak nie pamiętam tej nazwy) Wtedy masz 90 % szans że masz fb na nim . Ja zaczynam z arm. za 300g i 5 potek i robię jungle bez najmniejszych problemów !

Edit: Zauważyłem, że ktoś powiedział nazwę "Shaco" to jedna z gorszych postaci na late ! Pozdro : )

Wypierdalaj.

Mundo Route:

Wraity-Red-Gank-Reszta jungli

Runki:

Czerwone:Attack speed

Zółte-Armor

Niebieskie-Magic Res per level

Duże:Attack speed

Masterki

9/12/9

Obczajcie gościa "Naruan" 4 strona masterek, 3 strona run.

@Up

Sam jesteś pseudo specem.

Specjalista
Opublikowano

Cóż oczywiście sam wypierdalaj . Tak zrób spokojnie jungle pozwól enemy junglerowi też ją robić ile elo 500 ? Mówię że ma robić blue ponieważ ma nie używać na nim smite i lecieć po red przeciwnika do cholery a to że jesteś jebnięty to nie moja wina idź się udzielać na moba fire . Nie jestem żadnym specem po prostu widze co się bardziej opłaca mundo na początku nie ma op ganków więc wole iść na enemy jungle i zabić junglera żeby się nie boostował ale oczywiście ty wiesz lepiej ! Lepiej iść na topa i nic nie zrobić .

giphy.gif

Opublikowano

Według mnie mundo to bardzo dobry jungler, ganki nie są jego najmocniejszą stroną, ale nie są też złe, za to szybka jungla <3

Co do kłótni od czego zaczynać, wszystko zależy od enemy setup`u, jeśli enemie ma mocnego counter junglera jak shyv, może ww to lepiej iść na swoją jungle, głupio byłoby wbić na ww który ma 60%hp na redzie i paść :}

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

Nie wiem od kiedy królem jungli jest Mundo.Jest dobry - nawet bardzo ale królem nie jest - choć blisko mu do tego tytułu. Według mnie najlepsi są: Lee Sin, Udyr, Skarner(tak to jeden z najlepszych junglerów jakimi grałem - polecam), Nocturne, i dopiero Mundo. Na pewno Mundo jest lepszy od Shyvanny. Junglę ma szybszą i to o wiele (lepszą ma chyba tylko Olaf, lub nocturne na runkach pod AS), a w dodatku jego posrane ulti daje mu wprost boskie moce. Oczywiście pozostaje kwestia ganków, które są co najmniej średnie, ale trafienie tasakiem rozwiązuje większość problemów...

Swoją drogą, jeden z najlepszych junglerów i pozostańmy przy tym. A co do taktyk - każdy ma swoje.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...