Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania]Dołączenie pliku, czat i Kup Teraz

bnmbb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jak padło forum miałem pewne problemy ,które wam przedstawiam :

Problem 1 - Dynamiczne dołączenie pliku

Czy możecie podać link ? (Dołączenie pliku, dynamiczna wymiana treści. Grunt by m. in. Zaktualizowało mi tabelę)

Problem 2 - Kup Teraz

Chcę by potwierdzał mi czy chce zakupić napewno ten przedmiot. Mam formularz :

<script type="text/javascript">
function Potwierdz(Id) {
var x = confirm("Czy chcesz zakupić ten przedmiot ?"P);

if(x == true) {
//Tu wysyłą formularz. Jak kliknie Anuluj/Nie zwraca False więc nie ma to zastosowania
}
}
</script>
<form action="?buy=1" method="POST">
<input type="text" name="cena">
<input type="submit" value="kup" OnClick="return false; Potwierdz(1)">
</form>

I nawet jak klikam anuluj zatwierdza formularz

Problem 3 - Czat

Czat umiem napisać :)

Problem ,że chciałbym by Admin wpisał np. /ban bnmbb i aktualizuje tabele Users( SET Zbanowany=1 WHERE Name='bnmbb' ). Jak takie coś zrobić ? Nie musi być dynamicznie.

Za każdą przydatną pomoc daje Lika ;)

Opublikowano

Na pierwszę pytanie odpowiedzią jest AJAX, jest mnóstwo przykładów w internecie. NP: http://magazynt3.pl/AJAX-Kurs-od-podstaw-wymiana-fragmentu-strony/

Z drugim ci nie pomogę ponieważ nie ogarniam zbyt dobrze

Z trzecim pytaniem skierowałem się na forum bo musi byc jakiś sposób żeby z poziomu JS uruchomic to. Ale jedyne co mi przyszło do głowy to AJAX. Wysyłasz to co masz wpisane w polu tekstowym(text). Teraz sprawdzasz pierszy znak tego stringa jeśli jest to / to sprawdzasz dalej, jeśli nie to wysyła to do bazy jako zwykłą wiadomośc. Dalej rozkładasz tego stringa po przez puste pola - spacje(explode - php). Przydała by się tablica która sprawdzała czy istnieje taka komenda $arrays = array(0 => "/ban", 1 => "/kick"). Potem porównujesz czy taka komenda istnieje i tak aż nie uzyskasz pełnych zabezpieczeń. A jeszcze polecił bym ci jedno żeby w niektórych miejscach zmienic explode na preg_match_all (chyba tak to szło) i wpisywac komendy w taki sposób /ban "nick postaci" "powód bana" bo wtedy możesz wpisac do bazy więcej niż jeden wyraz.

Tak jak ci pisałem może istnieje możliwośc ruszenia z poziomu JS z 3 pytaniem ale nie wiem bo nie umiem tego aż w taki sposób. A z 2 pytaniem może pokombinuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...