Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Serwis youtube.com jako odtwarzam muzyki na twojej stronie www.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj chciałbym wam przedstawić mini tut. Jak zrobić aby leciała muzyka w tle na własnej stronie www. Od razu piszę, że ten kod co wam zaraz pokażę nie łamie żadnych praw autorskich itp.

Krótkie objaśnienia:

display:none - to uniemożliwia pokazanie filmu.

width oraz height - mogą być np:. 1000x1000, ale i tak filmik się nie pokaże, proponuję ustawić 1x1 .

rel=0 - ważna funkcja odpowiada za wczytywanie filmu musi być ustawiona na 0 .

autoplay=1 - automatyczne odtwarzanie filmu.

fmt=22 - Jakości HD najwyższa jaka jest możliwa dla danego filmu.

fmt=18- średnia przeważnie jest to 480p lub 360p.

I teraz sam kod:

<div style="display:none;">
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/[Twój_Kod_z_youtube]?rel=0&autoplay=1&loop=1&fmt=22" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
</div>

[Twój_Kod_z_youtube] <-- Kod filmu.

Posłużę się tutaj filmikiem o nazwie "Jak dostać bana na MPCforum?"

Normalny link: http://www.youtube.c...h?v=Yl4a-HuktsI

Pełen kod: [Twój_Kod_z_youtube] = Yl4a-HuktsI

Czyli musimy wyciąć to co jest po watch?v= ,ale musimy pamiętać ze nie które filmy mają jeszcze końcówki np:.&feature=related.Pamiętajcie aby tego nie kopiować!

I teraz poprawny kod:

<div style="display:none;">
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Yl4a-HuktsI?rel=0&autoplay=1&loop=1&fmt=22" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
</div>

Gotowe proste, ale bardzo skutecznie heh.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

loop to nie pełny ekran, tylko pętla, będzie odtwarzało się cały czas.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja mam pytanko jak zrobic to w PHP? zeby mozna było sobie wkleic ten kod do pola tekstowego i muzyka sie odtwarza?

Opublikowano

@ UP

prosta sprawa wklejasz kod z html-a a link z youtube dajesz jako zmienną robisz pole tekstowo w które trzeba wpisać link czyli wartość tej zmiennej i jeżeli jest ona poprawna odtwarza film ;)

Myślę że wyjaśniłem na gotowca nie licz.

Jak pomogłem daj Like

Opublikowano

@up up

No tylko wlasnie to zbytnio nie chce dzialac... bo do PHP nie da sie dac kodu z html... Potem pisze ze niespodziewany znak "<"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...