Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Battlefield 3 vs ?

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Robiłem niedawno podobny temat ale teraz mam inny dylemat mianowicie chcę sobie kupić gierkę/gierki do 150 zł postawiłem na battlefielda 3 i kilka innych gier ale o tym zaraz , ludzie piszą że bez dobrego kompa nie ma co się po niego wychylać i tutaj pierwsze pytanie czy mój komp da rade i nie chodzi tu o minimalne bo to wiem na pewno ale o granie w miare płynnie , sprawdzałem programem " can you run it " o to wynik i parametry przy okazji ( otwórz spoiler ) :

pójdzie mi na tym ?

<p><br></p><p>beztytuurba.png</p>

2. drugie pytanie , główne mam zamiar kupić bf 3 lub 3 z 4 innych gier wiem że pogmatwane , mam na oko 4 gry z czego 3 mógłbym kupić gdyż razem są w tej samej cenie co bf 3 .

o to i one , i taki spoiler gdzie je kupuje :

Dead island

http://www.3kropki.pl/p/1/3/0/dead_island.php

Assasin 2

http://www.3kropki.pl/p/6/7/assassin_s_creed_2.php

Crysis 2

http://www.3kropki.pl/p/1/2/0/crysis_2.php

Left 4 Dead 2

http://www.3kropki.pl/p/2/8/left_4_dead_2.php

Grałem w wszystkie pierwsze części tych gier z wyjątkiem Dead island które jest pierwsze i w które nie grałem

elementami rpg bardzo mi przypomina fallouta 3 i new vegas które było zajebiste , teraz powiedzcie które z tych 4

gier warto kupić .

Napiszcie w komentarzach czy warto na mój sprzęt kupować battlefielda 3 , i co jest lepsze bf3 czy te 3 wybrane gry z 4 które podałem , uzasadnijcie jak możecie .

NJxbd4x.png

Opublikowano

Dlaczego z allegro kupiłeś komputer? :) BF3 nie kupuj, no chyba, że chcesz grać 20FPS na low.

Zresztą nie pograsz sobie komfortowo w nowsze gierki.

Opublikowano

Powinien Ci płynnie chodzić na minimum. Patrząc na Twojego kompa to nie wiem czy Crysis 2 by Ci poszedł (No chyba że ma lżejsze wymagania niż 1 część to może tak), więc BF3 - rozbudowane multi i długie godziny marnowania życia na tą fajną grę :D

Opublikowano

@UP

Jeśli płynnie w FPS to 20-30FPS, a miejscami 10FPS to idę skoczyć z mostu. Do grania w FPS bynajmniej do 40+ musi być,żeby nie było ścin etc.

Opublikowano

nie sugerujcie się tym co pisze z programu , mam 8 gb ram tylko 3,5 w użytku , i procek 3.6 ghz ale x4 rdzenie więc mi nie mów że mi na minimum pójdzie jak mw 3 chodzi na max a crysis 2 bez problemu mi na max ustawieniach chodził bo miałem pirata na singla :D , nawet na can you run it pokazuje mi na max

NJxbd4x.png

Opublikowano

Masz słabą kartę która nie nadaje się do gier. Zazwyczaj wciskają ją na allegro. Jeśli granie w 20-30FPS na LOW Ci nie przeszkadza to możesz kupić BF3.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

wiem że słaba ale miałem zjebanego pc musiałem na szybko coś dobrego kupić , za to laptopa mam x3 lepszego od tego pc ale jak miałbym grać na lapku to bym go zajechał

NJxbd4x.png

Opublikowano

wiem że słaba ale miałem zjebanego pc musiałem na szybko coś dobrego kupić , za to laptopa mam x3 lepszego od tego pc ale jak miałbym grać na lapku to bym go zajechał

Bullshit.. jeśli jest porządny i ma dobre chłodzenie to nie zajedziesz go...

Co do gier to polecam BF3 , Crysis 2

jqeuR.png

Opublikowano

nie sugerujcie się tym co pisze z programu , mam 8 gb ram tylko 3,5 w użytku , i procek 3.6 ghz ale x4 rdzenie więc mi nie mów że mi na minimum pójdzie jak mw 3 chodzi na max a crysis 2 bez problemu mi na max ustawieniach chodził bo miałem pirata na singla :D , nawet na can you run it pokazuje mi na max

W tej bajcie były smoki? Kiedyś z kolegą testowaliśmy Crysis, Crysis 2, Wiedźmin 2 etc na GT520 i ledwo co na low/medium w 640x480 działało...

Dlaczego porównujesz kotleta(MW3) do prawdziwego koguta (BF3)? BF3 na low wygląda ładniej niż MW3 na ultra preset.(który vice versa jest taki sam od 6 lat..)

FX4100 jest w niektórych przypadkach gorszy od odblokowanego Phenoma x2 550( po unlocku X4 B50).

Crysis 2 na max, czyli Ultra preset, AA max, AF max, FHD+, txt HD i w DX11 sprawia problemy GTX680/7970, a ty gadasz, że na tej budżetówce ci to odpaliło..

Opublikowano

Left 4 Dead 2 to tylko z kolegami we 4 z komunikatorem najlepiej inaczej nie ma zabawy.Mam na Steamie pograłem z miesiąc i mi się znudziły te monotonne chordy Zombie.

Death Island nie grałem.

Assasin nie grałem widziałem jak brat gra.Niby jest fabuła (w jedynce powiem tak "nie było fabuły" ;D) jakieś zbroję o wiele lepsza od pierwszej części grafika też się zmieniła.

Crysis 2 pograłem trochę i się znudziła jest tryb multi ale nie patrzyłem mapy bardzo długo się wgrywają ;<

logo1.png
Opublikowano

Z tych gier, co podałeś, nie warto nic innego brać prócz BF'a i Crysisa... Osobiście Ci polecam Battlefield'a, choć w C2 również pogrywam.

Komputer zniesie obie gry spokojnie ;)

Opublikowano

Z tych gier, co podałeś, nie warto nic innego brać prócz BF'a i Crysisa... Osobiście Ci polecam Battlefield'a, choć w C2 również pogrywam.

Komputer zniesie obie gry spokojnie ;)

Trolololo? Wcale nie zniesie. I kupno BF3 to będzie tylko strata pieniędzy.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Do gier typu Cod Bf to minimum 70+ fps

ja nie masz takiego sprzetu to pozostaje ci cs

Czemu tak twierdzisz? Ludzkie oko i tak nie łapie więcej FPSów niż ~30. Przy 25FPS bardzo ładnie się gra.

Trolololo? Wcale nie zniesie. I kupno BF3 to będzie tylko strata pieniędzy.

Czemu tak twierdzisz? Komputer ma w porządku i będzie bez problemów grał na medium- wysokich .

Opublikowano

Left 4 Dead 2 to tylko z kolegami we 4 z komunikatorem najlepiej inaczej nie ma zabawy.Mam na Steamie pograłem z miesiąc i mi się znudziły te monotonne chordy Zombie.

Death Island nie grałem.

Assasin nie grałem widziałem jak brat gra.Niby jest fabuła (w jedynce powiem tak "nie było fabuły" ;D) jakieś zbroję o wiele lepsza od pierwszej części grafika też się zmieniła.

Crysis 2 pograłem trochę i się znudziła jest tryb multi ale nie patrzyłem mapy bardzo długo się wgrywają ;<

to widać jestem cudotwórca , a wy zmieńcie dilera bo chyba gt 8800 testowaliście

edit :

xamizo

dzięki bogu że jest ktoś kto mnie rozumie nie wiem gdzie takich specjalistów to forum zatrudnia i jak tak perfekcyjnie oceniacie ale fakty

bf 3 pójdzie mi na medium detalach

crysis 2 chodzi mi na max ustawieniach

nie wiem jak wy to testowaliście gdzie sprawdzaliście , ale może mam zaczarowany sprzęt nie wiem ale mi to po prostu kurwa chodzi

NJxbd4x.png

Opublikowano

8800GT jest o wiele wydajniejsze niż ten GT520. Kolejny, który wierzy w moc cyferek :)

hogwart to nie w to forum człowieku , 8800gt to ja miałem kilka lat temu i mi na tym mw2 ledwie co chodził a reszta gier to już podziękował

ja wiem że to nie jest dobra karta ale bez problemu z moim kompem udźwignie gry które napisałem , dziękuje dowidzenia

edit tutaj wam magie pokaże

prosze :

http://www.youtube.com/watch?v=MB8pxw8V3tU

http://www.youtube.com/watch?v=aIYm69VMKug

co do drugiego linku koleś pisze w opisie że przez frapsa są te ścięcia bez nich gra działa normalnie na medium ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

to widać jestem cudotwórca , a wy zmieńcie dilera bo chyba gt 8800 testowaliście

edit :

xamizo

dzięki bogu że jest ktoś kto mnie rozumie nie wiem gdzie takich specjalistów to forum zatrudnia i jak tak perfekcyjnie oceniacie ale fakty

bf 3 pójdzie mi na medium detalach

crysis 2 chodzi mi na max ustawieniach

nie wiem jak wy to testowaliście gdzie sprawdzaliście , ale może mam zaczarowany sprzęt nie wiem ale mi to po prostu kurwa chodzi

To skoro z Ciebie taki znawca to po co się pytasz? Ja wiem że na tej karcie sobie w BF3 z 30fps+ nie pograsz, a Crysisa 2 chyba w rozdzialce 800x600 odpaliłeś.

fjlw0o.jpg

Opublikowano
nie sugerujcie się tym co pisze z programu , mam 8 gb ram tylko 3,5 w użytku , i procek 3.6 ghz ale x4 rdzenie więc mi nie mów że mi na minimum pójdzie

To było pisać tak od razu, a nie się czepiasz ludzi -.- Może na niskich (lub trochę wyżej) detalach Ci pójdzie, ale nie jestem pewien jak z tą kartą..

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

C2 ma jeden plus. Jest dobrze zoptymalizowany. (HD3450+Turion x2 2.0= stałe 30FPS na low, ale w 800x600)

Jeśli wiesz lepiej to kupuj BF3, a potem płacz, że na low nie uciąga.

Opublikowano

Na tym sprzęcie to bf3 może ci się troche zacinać.Te gry co podałeś mam wszystkie oryginalne oprócz assasina 2 jednak i tak w niego grałem [pirat].Kup sobię crysisa 2 bo dead island jest na 8h max a l4d2 szybko mi się znudził.

Może kiedyś coś tu będzie

:D

Opublikowano

ja nie jestem znawcą , tylko chcę się upewnić , patrzyłem na necie opinie i filmy o gt 520 i są mega zróżnicowane większość pokazuje że w bf3 normalnie można w normalnej rozdzielczości grac na medium ustawieniach , kolega ma trochę gorszego kompa a bez problemu mu na medium śmiga , owszem są opinie wręcz straszne o karcie ale wiele osób pisało że bez problemu gra w nawet najnowsze gry na niej na średnich ustawieniach , pytałem się dziś kolegów upewniałem się sam i da rade grać na tej karcie bez żadnych wielkich problemów

zamawiam bf i zobaczymy

edit : a oto pełna nazwa karty nie wiem czy coś to zmienia , naprawdę na kartach nie jestem aż tak obeznany

asus gt 520 2gb ddr3 silent

NJxbd4x.png

Opublikowano

Poczytaj

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Budzetowy_GeForce_GT_520_oficjalnie-34360.html

Wydajność tego akceleratora można porównać do GeForce 9500 GT

Gdy już będziesz miał BF3 napisz jak Ci śmiga. Powodzenia. :D

fjlw0o.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...