Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Crashe gry na multiplayer

szybkaszmatka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z grą, gdy odpalam gram sobie na multi, średnio 20-25min się uda. Po tym czasie zawiesza mi komputer i wydobywa się charakterystyczny dźwięk buczenia. Nie moge nic zrobić pozam retsartem. Moje parametry

CPU: Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz

RAM: 4GB

Grafia: Asus EAH6850

MB: Gigabyte GA-EP43-DS3L

Mój kanał na

icon-youtube.png

Opublikowano

Hmm, może ci się komputer przegrzewa tak jak mi ;x

Zrób pomiary programem OCCT i wrzuć je tutaj.

Ja miałem tak samo ;x Wymiana pasty termoprzewodzącej + zwiększenie obrotów wentylatorka na procesorze załatwiły sprawę.

OndteAw.png
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem, tylko, że mi się wyłącza po 10/15 minutach (dlatego, że mam słabszego kompa). I moje pytanie jest takie, czy można by było zamiast zasilacza kupić lepszy wiatraczek na procka?

Opublikowano

To też jest rozwiązanie :) CHłodzenie zawsze się przyda. Najlepiej to otworzyć obudowę i postawić wiatrak, oraz otworzyć okno :P Zawsze pomaga :D

Opublikowano

OMG. Dziwie się, że ta konfiguracja poszła na 450W, gdzie na 12V jest około 410W tylko. Nie "wiatraczek" tylko cooler CPU.

Opublikowano

To też jest rozwiązanie :) CHłodzenie zawsze się przyda. Najlepiej to otworzyć obudowę i postawić wiatrak, oraz otworzyć okno :P Zawsze pomaga :D

Najlepiej to wyciagnać cały sprzet i złozyć go bez obudowy :D

OndteAw.png
Opublikowano

@up hehe, dobre xD ale to nie jest najlepszy sposób...

radze dokupic wiatraczek nawet x2 cos w stylu chlodzenia na procesor, sprzedaja takie na allegro kosztuja cos w stylu 30-50 zl

graphic.png
Opublikowano

tez to mialem zawieszal sie komp i buczalo tez myslalem ze procesor sie przegrzewa ale kupilem antyvirusa zainstalowalem i jest wszytsko wporzadku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...