Skocz do zawartości

Zawodówka Elektro-Mechanik.

Vassopent

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Mam zamiar się wybrać do szkoły zawodowej na elektro-mechanika.

O samochodach się znam, tzn tuning , itp ale silnik to dla mnie czarna magia :D każdy mi mówi że to chwila i zakapujesz....

Dobra mam pytanie, bo dużo osób mi mówi że na praktykach " gówno robisz " , każe Ci zapalić samochód, podawać klucze , posprzątać itp.

Nawet się dobry kumpel się śmiał, że nawet nie dadzą praktykantowi zmienić klocków :P, więc jak jest na tych praktykach ?

2.) Mam takie pytanie z ciekawości, nie chce się kumpla pytać oto. Otóż , mam kumpla który idzie ze mną do zawodówki, jego ojciec jest mechanikiem i ma własną firmę, czy on jako syn może tam mieć praktyki ?:D

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Własnie tak jak kejsi mówi tuning to nie tylko z zewnątrz ale także w środku. Jeżeli dla ciebie silniki to czarna magia to odradzam.

U mnie na praktykach (w tech. jestem) to zapierdalamy przez 5 godz, chociaż zależy jaki nauczyciel, jeden to nas puszcza do domu 2 godz wczesniej i przerwy godzinne robi, inny trzyma nas co do minuty a jeszcze inny śpi sobie podczas praktyk ;P

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Mi kumple którzy chodzili tam mówili mi że będzie dobrze jak dadzą mi zmienić klocki w samochodzie , a tak to cały czas zamiatanie , podawanie kluczy , i sprzątanie w kółko i lans później :D

Nie chce mi się w to wierzyć ale chyba mówią prawde :D

2e7beb469d579.gif

Tuning, tzn wygląd samochodu :D na tym się znam i to bardzo dobrze;d

Ale wreszcie nie chce mi się wierzyć że na praktykach gówno robimy...

A oczekujesz, że od razu, bez żadnej praktyki dadzą ci zadanie, od którego może zależą ich zarobki?

Okrutna prawda jest taka, że będziesz gówno robił, bo gówno potrafisz, i mało możesz spieprzyć podając klucze etc....

Trzeba było iść do technikum albo liceum, a nie robić za chłopca na posyłki na praktykach...

742611478555387739101.jpeg

Nie którzy pierdolą coś innego a nie którzy coś innego, jeden gość mi powiedział że " na sprawdzianie w zawodówce 3 klasa miał wyciągnąć i włożyć silnik od fiata " ...

Taki lewy nie jestem, blacharstwo i lakierowanie to dla mnie pikuś bo to potrafię bo kuzyn jest mechanikiem, ale jak przyjdzie mi pogrzebać w silniku to mnie pierdoli :D, diagnostyka dla mnie pikuś, kuzyn ma tego całego KTS 540 więc wszystko wiem co i jak :D

2e7beb469d579.gif

Jestem w drugiej klasie w zawodzie eleketro-mechanik i jak narazie chuja umiem, dlatego że praktyki mam na warsztatach szkolnych.

Na początku roku nauczyciele przykladali się do swojej pracy, a teraz mają na nas wyjebane i nie robimy nic związanego z naszym zawodem. Ja najbardziej obawiam się testu zawodowego na koniec trzeciej klasy, jedynie gdzie się czegoś nauczę to są kursy zawodowe, które odbywam raz w roku przez miesiąc, ale to i tak sama teoria. Ty jako przyszły elektro-mechanik powinienes sie uczyć nie tylko na samochodach, ale także o instalacjach, które w przyszłości będziesz kładł w domach oraz przewijanie silnika.

1365526782-U231645.png

Pierwszy raz słyszę żeby gówno robić na praktykach .

pracodawcy to chu*** w niektórych zakładach,zazwyczaj jest jeden majster a 4 praktykantów i oni wszystko robią a on pokazuje jak oni mają to robić.

i jakoś nie wierze w to że na tych praktach nic się nie robi,przecież dla pracodawcy to duży + że ktoś mu to robi za darmo.

UP, wielki plus będzie miał jak zielony coś zjebie :D. Ja jako " zielony " , nic nie wiedzący , tak się będę tłumaczył mogę coś zjebać , i wtedy gość musi pokryć koszty, ja jestem zielony i nie wiedziałem co i jak i zjebałem coś,,,, wtedy ma zyski jak skurwysyn :D

2x UP, jaki test zawodowy ?? :D

2e7beb469d579.gif

To wiem :D , może jakieś przykłady jakie były;p

ogólnie kocham samochody, ale mam problem z zapamiętaniem co które jest ;x, kur wa przykręcić coś itp lub złożyć to prościzna, ale kur wa zawsze nie mogę zapamiętać co które jest:D ( silnik )

2e7beb469d579.gif

To wiem :D , może jakieś przykłady jakie były;p

ogólnie kocham samochody, ale mam problem z zapamiętaniem co które jest ;x, kur wa przykręcić coś itp lub złożyć to prościzna, ale kur wa zawsze nie mogę zapamiętać co które jest:D ( silnik )

Człowieku przez 3 lata to opanujesz wszystko,nie masz co się bać.

25kr0nq.jpg

Sam skończyłem szkołę o tym profilu i chuja co Się nauczyłem.

Na praktykach robiłem same przeglądy(wymiana klocków, oleju, filtrów, vas) nic więcej.Jak coś było do naprawy to wymieniało się na nowe.

Wszystko zależy gdzie dadzą Ci praktyki ja miałem w Autoryzowanym servisie Audi + Volkswagen wszystko fajnie same Super fury A8 , Q7 , A7 , R8 itp. Ale przy takich samochodach nie da się niczego nauczyć :)

Co do tego sprzątania i podawania kluczy gówno prawda.

Sprzątałem tylko po Sobie czyli Swoje stanowisko nic więcej

Ale Miło wspominam czas Szkoły i praktyk :D

Jestem w drugiej klasie w zawodzie eleketro-mechanik i jak narazie chuja umiem, dlatego że praktyki mam na warsztatach szkolnych.

Na początku roku nauczyciele przykladali się do swojej pracy, a teraz mają na nas wyjebane i nie robimy nic związanego z naszym zawodem. Ja najbardziej obawiam się testu zawodowego na koniec trzeciej klasy, jedynie gdzie się czegoś nauczę to są kursy zawodowe, które odbywam raz w roku przez miesiąc, ale to i tak sama teoria. Ty jako przyszły elektro-mechanik powinienes sie uczyć nie tylko na samochodach, ale także o instalacjach, które w przyszłości będziesz kładł w domach oraz przewijanie silnika.

A od kiedy elektro mechanik ma uprawnienia SEP? xD

Jak on nie ma prawa po lektro mechaniku gniazdka wykręcić u siebie w domu, do tego przewijanie silnika xD chyba nie wiesz o czym mówisz ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Zawodówka Elektro   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...