Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CE Problem ze zdobyciem Adresów ;P

bring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich pewnie zaraz mnie zjecie jak powiem o co chodzi , no ale mniejsza o to przejdźmy do tematu :

Mój problem jest taki że nie mogę wydostać adresów z Życia/Many z Gry o pięknej nazwie Tibia ;) A no to zacznę od tego że ze starszych wersji Tibii potrafię wyciągnąć Adresy za pomocą CE , przy nowszej wersji zaczynają się schody ;) CipSoft wprowadził Base Address .. No i teraz w normalny sposób nie da się wyciągnąć tych nieszczęsnych adresów ;d (Albo ja jestem ułomny xD ) Liczę na waszą pomoc ;)

PS. Szukałem , znalazłem ale nie rozwiązało do końca to moich problemów ;(

Opublikowano

Skoro znalazłeś to jaki jest problem? Adresy ulegają zmianie po restarcie gry?

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

base address?? To się nazywa ASLR kolego. Jak czytasz WIĘKSZOŚĆ adresów które nie wymagają xora cheat engine zwraca Tibia.exe + ADRES, w programie ktory piszesz uzywasz tego base_address + adres z cheat engine. mana, hp, cap (o ile dobrze pamietam) wymagają xora (pogooglaj to sie dowiesz o co chodzi)

jak pisac bota w c++ / cli/c++ napisalem tutorial, poszukaj w odpowiednim dziale.

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

• 6 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

tibia tera ztez kozysta z Xor'a  tak wiec znalazlem w CE adresy hp ktory mi podaje jakas 9 cyfrowa liczbe>> potem daje exit i wpisuje pasy w CE od nowa odpalam proces Tibi (nadal widze adresy hp) i pojawiaja sie "nowe cyferki" z tego co znalazlem to jest Xor ktory w kalkulatrorze naukowym jak xoruje (nr_po wylogowaniu Xor nr_hp _ przed logiem ) dawal mi moja poprawna ilosc hp... znalazlem sobie w ten sposob hp, hpmax, mana ,mana max, pozycjie x y z , klikniecie myszka na mape i czytanie mapki, log bar itd, dzis probujac dalej kombinowac okazalo sie, ze adresy sa juz nie aktualne.  

Pytanie brzmi co zle zrobilem?

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...