Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Konsekwencje prawne

loordofdeath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm... nigdy się nad tym nie zastanawiałem ;p Nie mam pojęcia,ale wiem,że zakładanie serwerów prywatnych hamachi,jest jak najbardziej legalne...

Właśnie.. Private wars ma swoją grafikę przecież ;D Chodzi mi o grafikę budynków ^^

kubica.jpg
Opublikowano

Nawet zmieniając grafikę, korzystając z silnika plemion łamiesz prawa autorskie. Jest to jak najbardziej karalne. Jednak na razie plemiona.pl nie ścigają za to.

Można korzystać jedynie z silnika wydanego przez plemiona na zasadach DSLAN. Czyli tylko w obrębię fizycznej sieci LAN. Hamachi nie tworzy takiej sieci. Sieć LAN tworzy się w obrębie jednego budynku (Dom ,Szkoła, Firma). Hamachi to wirtualny LAN który można nawet potraktować jako WAN. (sieć w obrębie kilku miast).

Opublikowano

czyli reasumując za stworzenie prywatnego świata na hamachi nic mi nie będzie grozić?

pójdziesz siedziec

private mają skodowane i inna grafika

Opublikowano

plemiona dobrze wiedzą co jest grane z prywatnymi ;) na forum nie napiszesz adresu do prywatnego serwa :) Nie ścigają tego ponieważ to też reklama dla nich, jeśli ktoś zacznie grać jako nowy gracz na prywatnym to może też się skusi na grę na orginale. A poza tym jakby plemiona złożyły sprawę na prokuraturę, to w czasie odbioru sewer by został skasowany a w sądzie by powiedzieli, że był do użytku prywatnego itd. wiem troszkę o tym bo bawiłem się kiedyś w kopiowanie pewnej gry i skasowanie serwera to 30min roboty i jest pusty :)

pójdziesz siedziec

Nie do końca inną grafikę tło jest takie same i dużo innych rzeczy :) a z tego co mi się zdaję to budynki są z innej gry ;)

beznazwy1jfkopia.jpg

Opublikowano

plemiona dobrze wiedzą co jest grane z prywatnymi ;) na forum nie napiszesz adresu do prywatnego serwa :) Nie ścigają tego ponieważ to też reklama dla nich, jeśli ktoś zacznie grać jako nowy gracz na prywatnym to może też się skusi na grę na orginale. A poza tym jakby plemiona złożyły sprawę na prokuraturę, to w czasie odbioru sewer by został skasowany a w sądzie by powiedzieli, że był do użytku prywatnego itd. wiem troszkę o tym bo bawiłem się kiedyś w kopiowanie pewnej gry i skasowanie serwera to 30min roboty i jest pusty :)

Nie do końca inną grafikę tło jest takie same i dużo innych rzeczy :) a z tego co mi się zdaję to budynki są z innej gry ;)

To jeżeli załóżmy ******* ma czarne tło w białe prążki to ja już takiego tła nie mogę mieć? Pomyśl ;p

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

Opublikowano

Znawców widzę :)

pójdziesz siedziec

Nie pójdzie siedzieć... Płaci opłatę licencyjną (pisali o tym na e*pvp - koszty od 15k ?)

Jezeli sie na grze nie zarabia to jest bez lipy.

Ta? Łamanie praw autorskich to przestępstwo. Czyli wszystko jedno co masz skopiowane i czy na tym zarabiasz czy nie

Robi się spam, wiec zamykam

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...