Skocz do zawartości

Pantheon vs Udyr vs Anivia

Mat3jros

Rekomendowane odpowiedzi

eh. Zależy.. Dużo się nie dowiedziałem... Bo tak Pantheon - AD, Udyr - AD, a tu taka Anivia - AP.

Jaki styl postaci cię interesuję? AD/AP? Jungla? Mid itp. napisz więcej bo każda postać jest dobra na swój sposób.... Tylko to zależy od ciebie jaki styl preferujesz.

Więc tak na oko żeby nie było spamu;

Pantheon - Solo top (jest dobry) ad, stun, włócznia niezły zasięg, ultimate zasiegowe.. Można uciec z małą ilością hp (jeżeli przeciwnik nie ma stuna,silence(chyba też) i wybicia w powietrze.. i feara... Świetny passyw.

Udyr - Świetny jungler.. ultimate od 1 lv. stune... więcej nie powiem bo nie wiem... świetn ganki...

Anivia - AP. papier jak każdy ap.. oczywiście dobry pasyw. nie nafidowaną łatwo zdobyć killa. Ultimate + sopel. albo q i sopel i już nie ma pół hp(jeżeli się potrafi grać i wykorzystywać pasywki postaci(chodzi mi tutaj o to że bie więcej gdy przeciwnik ma slowa)

Więcej nie napisze. DOradze ci kogoś jak napisze co preferujesz

@down

ty to tak na szybko czy kopiuj -> wklej? Bo tak jakby gdzieś coś podobnego czytałem, aczkolwiek mogę się mylić.

PS. dla newbie polecał bym mówić jaśniej... i nie używać coś jak burst itp =P

beznazwy3mg.png

Pantheon: Assasin czyli postać specjalizująca się w walkach 1vs1, wielu graczy nim niszczy i jest dość łatwy do ogarnięcia.

Udyr: Wspaniały jungler, ale maszynka do zabijania to to nie jest. Za to bardzo ale to bardzo ciężko go zabić.

I teraz najwięcej mam do powiedzenia o:

Anivia: Według mnie jeden z najlepszych magów w grze ale zarazem jeden z najtrudniejszych do ogarnięcia. Potężne obrażenia ze skilli, które odpowiednio rzucone zadają dwókrotny dmg a ich przelicznik APratio (moc umiejętności - obrażenia skilli) wynosi 1:1. Najlepsza w Mid game, jeśli nałapie killi lub kasy z minionów to nie będzie late bo złoży każdego na combo. Jeśli się nie wyfarmi w early to potem nic nie robi. Jest bardzo zależna od kupowanych przedmiotów i kolejności ich składania. Niesamowicie manożerna. 2 full combo i nie mamy już many. Odpowiednio prowadzona kontruje większość postaci. Świetny pasyw, który nieraz uratuje nam życie/da nam killa jeśli przeciwnik zgreedzi(czyli będzie chciał nas zabić za wszelką cenę, nawet jeżeli będzie to dla niego niebezpieczne) i nas zaatakuje pod wieżą. I tak strasznie powolna......

Nie polecam jeśli jesteś początkujący/ nie masz run.

Ach tak skille:

Q - typowy skillshot(czyli musisz nim wymierzyć), kulka która leci i prznika przez wrogów spowalniająć ich i zadając obrażenia. Gdy naciśniemy Q jeszcze raz lub skończy się zasięg kulka wybuch stunując wroga na 1s i zadając kolejny raz dmg. Łatwą ją ominąć gdyż jest niezwykle powolna. Czasem się buguje i robi się niewidzialna.

W - Stawiamy ścianę z lodu. Nie da się jej zniszczyć i topnieje po 6 sek. Przydatna do ucieczki, blokowania wrogowi drogi lub oddzielenia enemy w team fightach.

E- Sopel lodu, który jeśli tylko postać ma na sobie slowa z naszego Q lub R zadaje dwukrotne obrażenia.

R - Obszarowe ulti, które raz uruchomione może zostać szybko wyłączone i przeniesione w inne miejsce. Zadaje obrażenia co sekundę i spowalnia wrogów, pozwalając na wejście podwójnych obrażeń z E skilla.

Pasywka - Jeśli ztracimy całe HP, zmieniamy się w jajo które ma HP jak Anivia. Jeśli przeżyjemy 6 sek. Wracamy do życia z takim HP jakie nam pozostało z formy jajka. 4 min. cooldown.

@up Napisałem to tak szybko bo gram tą postacią dłuuuuuugi czas. A przeczytałeś to zapewne w którymś moich postów jak wypowiadłem się na jej temat, lub po prostu przypadkowa zbieżność. No i zmieniłem słownictwo na bardziej przystępne.

@down wiem ;) kocham tą postać

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Pantheon vs Udyr vs Anivia   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...