Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na nowym komputerze w minecrafcie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Zakupiłem nie dawno nowy laptop i myślałem że będę miał po 60-80 fps'ów w minecrafcie, a okazało się że mam ledwo 25.

Parametry mojego laptopa:

Ram:4GB

Procesor: Intel Core i3 2200, 2,2

Karta Graficzna: 1GB

hv5ejfyo1ykv_t.jpg

Opublikowano

A wiec : procek i3 nie ma znaczenia i tak juz stary, teraz mamy i7- tak wiec nowy nie jest.Domyslam sie ze masz WIN7, a on ma strasznie duzo zbednych procesow- takicch jak okienka z poziomem pc, zegarkie i zdjeciami. Aero tez polecam wyloczyc.przez nacisniecie magicznych 3 przyciskow (ctrl+alt+del)mozesz zobaczyc procesy i co pozera twoja pamiec.

Pisemny to ty nie jestes a opis karty duzo moze mowic. Ja mam identyczny ale mam dwie karty graficzne.Jesli masz Nwidia- to wspolczuje- nie ma takich osiagow jak ATI.

Zapomnij o postawieniu serwera i graniu jednoczesnie (no chyba ze powiekszysz ram wsystemie 64-bitowym)

Tak wiecna zakonczenie : - wylacz zbedne uslugi systemowe i programowe.

- zainstaluj MCpatcher i powieksz podczas instalacji ram do gry na javie

- w ustawieniach graficznych gry MC widocznosc i jakosc max. na normal , a najlepiej poprobuj od minimum

- przeczytaj moj post jeszcze raz

P.S

Dr.Google naprawde moze pomoc lepiej jak ja

Pozdrawiam i zycze powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...