xPaTrOL Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Siemka ! mam pliki by kocioł(jeszcze nie do końca zrobione) i tak... wgrywam już questy ... i wpisuje np. cd usr/home/rw3/quest potem enter potem np. ./qc xpatrol.quest i enter, i wyskakuje w vpc takie coś: ./qc: Permission denied. kto wie, czemu tak jest? za pomoc like + 5 w profilu pozdrawiam, xpatrol. Odnośnik do komentarza
Mateo193 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 nadaj prawa 777 plikowi qc jest on w /usr/home/game/share/locale/germany/quest/ Pomogłem daj Lubię To! Odnośnik do komentarza
Komplikator Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 @Topic Nadaj Folderu Quest Prawa 0777 Jeżeli Nie Pomoże Zajrzyj Tutaj : http://www.mpcforum.pl/topic/163124-tutwgrywanie-questow-na-serwer/ Oraz : http://www.mpcforum.pl/topic/590969-tut-blad-permission-denied-przy-wgrywaniu-questa/ @Edit Up Szybszy :l Nie Zauważyłem | exModerator Metin2 | MPC Media Team | Pro User | Expert Metin2 | Odnośnik do komentarza
`SkaCzuS. Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Najlepszym rozwiązanie jest nadanie calemu plikowi chmod 777. chmod -R 777 /usr/home/rw3/ Odnośnik do komentarza
xPaTrOL Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 okey.. zobacze, jak zadziała postawie like każdemu, jak nie zadziała to napisze. oky działa.. like macie. Odnośnik do komentarza
RaymanGT Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Musisz nadać chmody 777. @Szybsi. Odnośnik do komentarza
Tacens Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 pierw musisz podać lokolizację pliku poprzez cd cd - zmienia katalog bierzący tzw ja mam tak cd /usr/serverfiles/rw3/share/locale/germany/quest/ i teraz ./qc nazwa_questa.quest powinno działać @Edit nie możesz tak cd usr/home/rw3/quest ponieważ to jest skód do danego pliku. musisz tak samo zrobić jak podałem powyżej. tylko zmień lokalizację na swoją. @edit2 i nie zapomnij na samym początku przed cd dać komendę w konsoli fbsd /etc/rc.d/netif restart potem cd /root i potem komenda ./start czy jak tam masz, żeby uruchomić proces auth itp. w grze komendą restartujesz questy /restart q nie trzeba resetować maszyny. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.