Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem

Exíle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż często grając w metka, na każdym serwerze, na każdym kliencie - mam dziwny problem.

Polega na tym, że chce kliknąć na kogoś prawym i po prostu nic się nie dzieje, nie mogę go zaznaczyć, a ta jakby ekran do góry idzie lekko.

Miał ktoś takie coś z was ? Proszę o pomoc, muszę zawsze od nowa metka włączać, wystarczy, że przejde przez TP i już mi się tak dzieje.

Co mogę na to zaradzić ?

Opublikowano

Mi aż tak to nie dokucza, ale przyłączam się do pytania..

U mnie zazwyczaj wystarcza rlg.

Kezzas_eune_99_5_nozg.png

"Zbuduj ze mną lepszą przyszłość"

Opublikowano

Ja gram zawsze na kliencie. Reinstal albo ponowne rozpakowanie nic nie daje.

Kezzas_eune_99_5_nozg.png

"Zbuduj ze mną lepszą przyszłość"

Opublikowano

Ja mogę ściągać miliony każdych klientów i dalej mam to samo.

Nie gram na modzie, ale na modzie też tak mam, bo sprawdzałem teraz.

Doszedł kolejny problem.

Mianowicie, jak wchodzę i schodzę z konia to mnie laguje, WTF ?

Opublikowano

Odświeżam,

strasznie dziwny ten problem, proszę mi tu nie wyjeżdżać z propozycją nowej myszki, jak mam myszkę G9 i jest ona naprawdę najlepsza na rynku.

może to właśnie nie chodzi o metka, reinstal nic po prostu nie pomaga, łącze dobre, nie rozłącza mi. Jeśli chodzi o wirusy to skanuje całkowicie kompa co tydzień, także nie ma mowy o wirusie.

Opublikowano

Ja też tak miałem, spamowałem myszką po mapce i przechodziło.

Re-install, ani nic takiego nie pomoże, wystarczy, że poczekasz chwilę i powinno przejść.

Opublikowano

No tyle to i ja wiem, ale czy nie da się temu zapobiec, najlepiej napisać reinstall i format..

Ja chce to naprawić, oprócz tego że myszka mi się tak robi i tego że z konia na konia mam lagi dochodzi jeszcze jeden problem.

Otóż jak przechodzę przez TP pojawia się brak odpowiedzi i dopiero po ok 30 - 40 sekundach teleportuje mnie w dane miejsce... Tego też się nie da naprawić, czy może reinstall ?

MAM TAKIE COS NA KAZDYM METINIE, reinstall i format nic nie działa, może po prostu to wina komputera albo jakichś plików w metinie bądź na komputerze..

Albo zły config mam jakiś..

Proszę pomóżcie, przez to idzie dostać załamania nerwowego..

Opublikowano

Mam tak samo...

Wystarczy wyłączyć grę i włączyć ponownie.

Jak masz 2 procki to spróbuj przerzucić na 1, mi czasem pomaga ;P

1356721310-U739101.png

Opublikowano

tez tak kiedys mialem ale zwykle relog pomagal

ale wkurzalo mnie to wiec przeinstalowalem metina i ofc tez nic nie pomoglo

po formacie niestety nadal mialem to samo

w ostatecznosci pomoglo wylaczenie zbednych programow i zainstalowanie najnowszych directx i sterownikow do karty graficznej, sproboj

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

Procek mam jeden, ale jeśli chodzi Ci o rdzenie to mam 4. Wytłumacz mi w jakim pliku mam to zmienić w msconfig tam gdzie się ustawia parametry startu systemu, czy gdzieś w plikach dot. gry ?

Opublikowano

Tak jak Krzysztofa napisał tak zrobiłem i okazało się że mam takie procesory jak 0, 1, 2, 3. Domyślnie były zaznaczone na wszystkie, potem posprawdzałem wszystkie możliwe wersję, na 1, na 2, na 3 nie działa.

Razem też nie, po prostu dalej nic nie działa.

@Strepsils,

Takie coś także nie pomaga.

Dalej mam te brak odpowiedzi i laga z wchodzeniem i schodzeniem z konia..

Opublikowano

U mnie ten pierwszy problem pojawia się tylko wtedy jak mam słabo naładowane akumulatorki w myszce :D i przerywa. Ładuję i znów działa.

Opublikowano

No ale to jest związane z komputerem/metinem, a nie myszką.. to od myszki nie zależy.

Jeśli ktoś mi poda jak naprawić ten problem z brak odpowiedzi i koniem, daje tygodniowy lajk, bo tylko tyle niestety mogę zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...