Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

D3 Przegrzewanie sie kompa

GunzAlex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , problem jest taki ze podczas grania w d3 (open beta weekend) tak po 40stu minutach strasznie przegrzewał mi sie komp , aż sam sie wyłaczął.Z tego co widzialem duzo ludzi ma z tym problem tzw overheating.

moj pc : 9800gt

q6600 (intel 4x2.4ghz)

2gb ram

Wszystko zaktualizowane komp wyczyszczony itd wiec o to nie pytac.

No i pytanie jest takie czy ktos z was ma ten problem albo ma na niego rozwiazanie? bo raczej nie bd kupowal gry tylko po to by sobie kompa spalic :D

Dodam też ze wyslalem ticketa do blizzarda na temat przegrzewania sie sprzetu podczas grania , to odrazu po open becie status mojego ticketa zmienil sie na "solved" mimo żadnej odpowiedzi :P

GunzAlex.png
Opublikowano

Sprawdź co Ci się przegrzewa.

Może to wina sprzętowa, a możesz też spróbować ustawić wymuszoną synchronizację pionową lub jak jest taka opcja w grze to ją włączyć.

Synchronizacja pionowa ograniczy Ci ilość wytwarzanego ciepła przez ograniczenie ilości klatek na sekundę do 60.

Pozdro.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Juz nie mam jak to sprawdzic bo nie mam dostepu do closed bety.. i waptie ze samo wylaczenie v sync mialo by w tym pomoc

Włączenie, a nie wyłączenie, jeżeli włączysz to będziesz miał mniejsze zużycie procesora graficznego dzięki czemu mniej się on będzie grzał.

Zawsze warto spróbować, w moim wypadku ten sposób pomagał.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...