Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Bad Video Card Drives

gadus987

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kiedyś miałem minecrafta, grałem i w ogóle wszystko działało ... Potem zrobiłem dłuższą przerwę ... I teraz chciałem zagrać od nowa, ale nie działa. Wcześniej kiedy odpalałem to wyskakiwał czarny ekran i gra się od razu wyłączała (na pulpicie powstawał wtedy jakiś plik tekstowy), ale zainstalowanie nowszej (albo innej - sam nie wiem) javy rozwiązało ten problem. Teraz po uruchomieniu wyskakuje czarny ekran, jest on przez kilka sekund i potem pojawia się błąd Bad Video Card Drives ... Reinstalowałem sterowniki karty graficznej, ale nie pomogło. Moja karta graficzna to ATI Mobility Radeon HD 5650, a mój system to Windows 7 64 bit. Wcześniej działało czyli pewnie to przez sterowniki czy coś. Może nie instaluję dobrych ? Sam nie wiem ... Liczę na pomoc :)

1390144171-U592769.png

Weteran
Opublikowano

Najlepiej pobierz sterowniki do karty graficznej twojej od strony producenta i wgraj je od nowa ;)

I będzie wszystko ok. Lub twoje z płytki jak masz.

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Nie mam płytki niestety ... Próbowałem pobierać te no, ale jak instaluje to się robi czarny ekran itd i po chwili wyskakuje blue screen ... Reset kompa i się odpala komp z tym że jest na małej rozdzielczości i nie mogę jej zwiększyć ... A minecraft jak nie działał tak nie działa. Pomaga przywrócenie systemu do stanu sprzed instalacji sterownika ... Mógłbym dla pewności prosić o stronę producenta ? :) Jestem już zdesperowany całkowicie i możliwe że nawet tutaj się wyłożyłem ...

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Sterowniki już znalazłem tyle że podczas próby ich instalacji wyskakuje blue screen .... Ja pier**** .... Już siły nie mam do tego ... Minecraft nie działa, sterowników nie mogę zainstalować ... Ehh...

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Sprobuj skasowac wszystkie sterowniki do zera. Potem oczyść rejestr jakimś programem np: CCleaner.

Wtedy ponownie uruchom komputer. Po ponownym uruchomieniu wgraj :

- ster. chipsetu (audio+proc+sieciowka).

- ster. grafiki.

Najlepiej wejdź na strone producenta karty i pobierz najnowsze.

Powinno zadziałać. No i do minecrafta zalecam posiadanie Java 6 x64 bit . Możesz mieć na laptopie dwie wersje Javy 32 bit i 64 bit . To w żaden sposób nie koliduje ze sobą.

jqeuR.png

Opublikowano

Zainstalowałem najnowsze stery do grafy (blue wywalało bo nie skasowałem starych >.< ) i dalej jest to samo ... Java jest, grafa też jest więc nie wiem już o co może chodzić...

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...