Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PowerStrip - Problem!

sloww

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam problem dot. programu "PowerStrip", dzięki któremu można podkręcić np. kartę graficzną o kilka %.

Po włączeniu "Profilu wydajności" zamiast taktowania mam coś takiego (n/a):

16503511354402488688.jpg

Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5640

W czym może tkwić problem?

Opublikowano

Kart w laptopach się nie podkręca + mają zablokowaną tą opcję. Jakby ci się udało to piekarnik 90*C + możliwość spalenia+. Jak tak bardzo chcesz to zrobić pobierz Ati Tools. Gdy okienka będą "szare" raczej tego nie zrobisz.

graphic.png

Opublikowano

ty nie mędrkuj i nie pieprz bzdur jak nie wiesz, bo nawet nie ma ŻADNEJ MOŻLIWOŚCI tego zrobić w jego karcie i nie ma żadnych blokad

laptopowe karty w większości przypadków mają share RAM z pamięci , nawet nie ma fizycznej możliwości podkręcenia karty w żaden sposób przez zmianę taktowania

jak karta ma swoją pamięć bez problemu podkręci tak samo jak normalną graficzną, tylko nie w jego przypadku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up

BRAWO!! BIOS W LAPTOPACH NIE MA MOŻLIWOŚCI ZMIENIANIA CZEGOKOLWIEK ! gówno nie podkręci. Robem ja wiem co mówię. To jest dedykowana karta z własną pamięcią ram. W 90% laptopach nie da się kręcić kart ani procesorów.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...